Lapo Elkann maakt een Stormtrooper van de Fiat 500E

Auteur: , 29 Reacties

De enfant terrible van het Fiat-imperium blijkt een ontzettende Star Wars-nerd.

Garage Italia Customs, de tuningwinkel van Lapo Elkann, heeft in opdracht van Fiat een 500E onder handen genomen. ‘Hier, we krijgen die verliesgevende dingen toch niet verkocht, dus doe er wat leuks mee,’ zo schatten we het verzoek in. GIC besloot op de hype voor de komende Star Wars-films in te spelen, en maakte er een First Order stormtrooper van.

Dat de auto daarom zwart en wit is gespoten en gewrapt, dat snappen we, maar om het folie nou door te trekken tot op de ramen, dat rijdt nogal hinderlijk. Pirelli zorgt voor banden met witte wangen, en van binnen werd de 82 kW tellende stadsauto in een maatpak van zwart en wit leer gestoken, afgewisseld met Stromtrooper- en Star Wars-logo’s.

We verwachten niet dat Fiat er meer dan één laat bouwen, laat staan gaat verkopen, maar een showsteler op de Los Angeles Auto Show gaat waarschijnlijk wel worden.29 reacties

Niet bepaald een schot in de roos..
@p0wn3d: benieuwd hoeveel deze zullen begrijpen hèhè
@p0wn3d: Echt een auto voor mensen die niet kunnen rijden. Parkeersensoren zijn overbodig.
@sunder94: hahaha echt he, die raken toch niks
Haha ik vind hem tof!
Nu is het een Fiat Panda.
Misschien moeten ze hem is buiten Californië proberen te verkopen? Hier in Nederland hadden ze er aardig wat van kunnen verkopen de afgelopen jaren.
@clarkson: Zou je denken? De 500e is enkel gemaakt om aan de Californische regels m.b.t. uitstoot van het gehele wagenpark als fabrikant te voldoen. Het ding heeft op papier een range van slechts 160km en kost meer dan 30.000 euro. Daarmee is hij niet alleen kleiner, heeft hij ook een kleinere range en hoger prijskaartje dan de Nissan Leaf. Vanwege z’n beperkte range en klein formaat is hij niet echt geschikt voor de leaserijder, en voor de particuliere markt is hij veel te duur. Daarnaast, als je per sé Fiat 500 wilt rijden met 30.000 euro te besteden kun je ook een Abarth 595 nemen, of een gewone 500 en helemaal losgaan op de optielijst. Dan houd je nog een paar duizend euro over ook.
@Edge: Ja ik denk dat er best wat bedrijven zijn in grote steden die zo’n auto hadden gekocht. We zullen het alleen nooit zeker weten.
@clarkson: Totdat ze rendabel worden verkoopt FIAT geen EV’s zonder dwang.
Marchionne in 2013: “We will lose $10,000 per vehicle. Doing that on a large scale would be industrial masochism.” En in 2014: “I hope you don’t buy it because every time I sell one it costs me $14,000.” Meer Groen7 lezen ;)
@stephanotis: Er zal vast wel een oplossing zijn geweest als ze het echt gewild hadden. Plus ze hadden hem hier fiks duurder kunnen maken aangezien iedereen toch naar de bijtelling kijkt.
@clarkson: Ik betwijfel het. Als bedrijf kun je in Amsterdam of Rotterdam al een Leaf rijden vanaf iets meer dan 9.000 euro, en ook dat is niet echt een succes.
Begin ook een ‘tuningwinkel’ je hebt er weinig creatief vermogen voor nodig zie ik wel…
Inclusief geheim opbergvakje voor een kilootje wit?
@harrie: Lapo kennende wel. Misschien zit het in de lak verwerkt ;-).
Zouden die Italianen weten dat SEMA, en dus de tijd voor dit soort gekkigheid, al geweest is?
*Leipo Elkan maakt een stronttrooper van de Fiat 500E zul je bedoelen?
iig best creatief, +1.
Heb dan liever een dumb
Doe mij maar een Darth Vader Porsche Panamera met gouden velgen ;)
@bakfiets91: Doe maar gewoon niet.
@hight96: Zucht…. moeilijk he, sarcasme
@bakfiets91: Dit soort sarcasme is niet grappig meer, dit moet heel serieus genomen worden..
veiligste auto ooit zal nooit iets raken xD
Nah, doe maar niet.
Fijn van die stickers op je ramen?
Biposto?
Stormblooper zul je bedoelen!
Op de één of de andere manier komt ie van buiten heel dicht bij de oorspronkelijke uitvoering uit de jaren 50.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).