Alfa Romeo heeft deze supercar HARD nodig

Auteur: , 65 Reacties

Die V6 uit de Giulia Quadrifoglio erin en blazen met dat ding.

Helaas werd de Alfa 4C niet de gehoopte imagebuilder. De lichte sportwagen krijgt dan ook geen vervolg en da’s best jammer, al was het maar omdat het autootje prima smoelt. Mocht Marchionne meelezen: we hebben een beter alternatief voor je. Bouw deze Furia die werd ontworpen door de poolse designer Paul Breshke.

Zijn ontwerp is geïnspireerd op de geniale Tipo 33 Stradale en de GTV Spider. We zien in de koplampen ook een toefje Renault, maar dat vergeten we voor het gemak even. De ronde gaten op de kont kennen we nog van de Ferrari Sergio en de groene kleur is vanuit historisch oogpunt niet helemaal correct, maar het staat geweldig. Rood staat eveneens prima.

Foto’s via.65 reacties

En wij autoliefhebbers ook!
@philipf: autoliefhebber? Doe je dit je medeweg gebruikers aan dan? Het ellendige merk Alfa Romeo? Ik denk dat je na elke 1000 Km een keuring moet doen dan.
@nederland1994: Wat een onzin/haat reactie. Nietszeggend dus.
@baap: Terwijl mijn recente BMW X5 constant in de garage staat met de ene storing na de andere, brengt mijn 12 jaar oude Alfa Romeo me gelukkig probleemloos overal naartoe. En da’s verder dan 1.000 km.
@nederland1994: wat is er zo ellendig aan Alfa Romeo? Omdat de fietsen van Alfa Romeo te duur voor je zijn?
@rw1994: Irrelevant die laatste opmerking. Maar ik baseer het op ervaring met het merk. En dmv verhalen en gebeurtenissen van Alfa Romeo bezitters. Maar goed. Het is maar een mening.
@nederland1994: idd en een slappe mening. Ellendige merk alfa.. Af en toe vraag ik mij af wat sommige mensen op een autoblog doen. Ieder merk heeft toch zijn eigen forum? Als je alleen idolaat ben van de bv Kia rio zou ik daar gaan kijken.
@rolov: Bedankt voor jouw nutteloze toevoeging Rolov. Ik zal kijken wat ik met deze wijze woorden kan in de toekomst.
@nederland1994: goed zo . Was gratis die tip he. Heb je vakantie dat je zo laat op mag blijven?
@nederland1994: jouw toevoeging was minsten net zo nutteloos, enigste verschil is dat die reacties van de andere nog enigsinds grappig waren.
@nederland1994: op t pikkie getrapt omdat je eerste opmerking wat tegenreacties teweeg brengt?

Sol dan ook niet met Alfa.. dat is een beetje vragen om problemen he.
@nederland1994: een mening die niet op basis is van je eigen ervaring is op autogebied vaak ver van de waarheid. Alfa is niet ijzersterk maar je staat ook niet elke week bij de garage.
@nederland1994: Haha, ga jij maar weer fijn veder knutselen aan je brommer.
@nederland1994: Gelijk heb je! Heb zelf 2 jaar een alfa 159 (tweedehands) gehad en na er 6000euri’s extra te hebben ingestoken(draagarmen, uitlaat, turbo koppeling, …); heb ik deze gewoon verkocht. Mooi om naar te kijken; maar qua techniek niet te vergelijken met de andere merken.
@nederland1994: ellendig? Giulletta is de beste, betrouwbaarste auto die ik ooit gehad heb.
@philipf: Nee, wij autoliefhebbers hebben eerst een fatsoenlijk modellen aanbod nodig. Dan pas deze megavette supercar.
WIJ hebben deze supercar hard nodig*
Inderdaad! Mooi ding! Bouwen maar. Alhoewel ik op foto 5 wel dacht de groene strontvlieg te herkennen.
@koeckenbacker: hey, die heeft tenminste wél een blitse kleur…
@koeckenbacker: Hebben we gelijk een naam voor dit model:

Alfa Romeo Sterco Volare Verde
@moveyourmind: haha alles klinkt goed in het Italiaans.
@moveyourmind: brol molto veloce.
Mooi! Ik ben dat onding van een 4c snel vergeten.
Nais. Maar de 8c blijft de mooiste!!
@kennone: deze heeft veel mooie elementen maar alles bij elkaar wel een beetje druk. Ff alle opsmuk wegpoetsen en dan is ook dit een top ontwerp
Dit ziet eruit alsof alleen pygmeeën erin passen, of de wielen zijn écht enorm…
Dit is de Alfa Romeo waar ik al heel mijn leven zat op te wachten . . .
@exclusieviteitsfreak: en nu dan?
@redneckdarian: Dat ik hem ga bestellen hé man . . . , ben met een opzet (plan) bezig waardoor ik hem perfect kan ga kunnen bestellen en direct bij oplevering kan betalen, het heeft alvast alles te maken met een samenwerkings-opzet via Willem-Alexander, en is momenteel in volle vooruitgang, alleen nog even afwachten op het wegwerken van de laatste rotte appel in de opzet . . . , het heeft alvast te maken met de Rothschild bank . . .
@exclusieviteitsfreak: haha. Succes man! :)
Nee dank u, vind het maar een onsamenhangend en rommelig ding, had van alles kunnen zijn als je de driehoekige grille weg zou halen.
Ik zag het plaatje van het artikel het eerste woord dat in me op kwam was sexy
Sorry hoor maar dit heeft totaal NIETS met Alfa te maken. Haal het triangeltje weg, zet er een ander logo/grilletje op en het kan een ander merk zijn. Een Kia grilletje ofzo.. Maar dan is de allure van deze auto natuurlijk een stuk minder voor de gemiddelde AB bezoeker. Een totaal generiek design.
@str8six: Mazda grill dacht ik meer aan .
mrb via Android app
@str8six: inderdaad. Je ziet dat die jongen (m/v) er wel echt zijn best op heeft gedaan. Maar het ontwerp is een rommeltje. Er is niks alfa aan te ontdekken, behalve de ei velgen en een driehoek in de grill. Maar dat maakt geen merk. Ik doe dit niet na, maar het absoluut niet een auto waar alfa de kleine kas op stuk moet slaan.
Alfa bestaat nog nauwelijks, als de Giullia het niet goed gaat doen ben ik bang dat ze ten onder gaan. Laat staan dat ze nu een megainvestering gaan doen in een supercar….
Velgen en chrill zijn Alfa de rest is nutteloze futuristische ongein
Alsteblieft zeg Alfa, ga volume modellen maken. Maar knap gedaan door die ontwerper. Kunnen weer op de hoop van gemaakte renders. Google staat er vol mee.
Nahh ik wil best genoegen nemen met de 159 hoor ?
Toch liever een 4c opvolger
De voorkant lijkt teveel op de Renault Dezir en de achterkant lijkt teveel op de Jaguar CX-75. Leuk ontwerp, maar niet origineel en ook niet echt iets wat bij Alfa past.
Wielen zijn van een Kia Picanto, alleen wat groter
@lekkerlinksrijden: eigenlijk is dat het enige wat aan dit ontwerp typisch alfa is
Dat groen is wel degelijk historisch correct… ;)

http://cdn.johnywheels.com/2015/05/28/alfaromeocarabo-l-42fc5b3fb5260435.jpg

Alfa Romeo Carabo concept uit 1968. Zelfs met oranje randje rond de grille
@Dizono:

Yep. Dizono kent z’n klassiekers.
Zij profiel ziet er ok uit maar dat kan nooit moeilijk zijn voor een car designer. De rest…. Zoals al eerder opgemerkt, rommelig en onsamenhangend. Interieur is ver gezocht en bijna kinderachtig. Sorry , als de 4 C het al niet red dan is dit ook niet de redder in nood.
Jammer dat zon historisch merk weg moet gaan. And now…. the end is near….
Niet verkeerd. Hij lijkt veel op die hypercar concept van Jaguar. Zat als goed is in de laatste Bond film.
Ooohhhh gaaf in t groen. die v6 bi-turbo erin en je hebt echt een dikke kar. Ik vind de looks geweldig
via Android app
Had ook een ander merk kunnen zijn
Ik word een beetje moe van Alfa. Het duurt allemaal zo lang voordat er wat gebeurd. Neem nou de Giulia. Heb er na al die jaren nog niet een gezien.
@bartsmit: Hij staat bij de dealer als het goed is.
Nou nee doe maar liever niet, volgens is ontwerp boy geinspireerd door kikkers and Hotwheels ipv van eerder genoemde modellen.
Poolse kitsch. Geen enkele subtiliteit in het ontwerp. Een Alfa Romeo onwaardig. Sorry.
ik vindt het niks.

Alfa kan beter zijn tijd steken in een coupe op basis van de giulia.
Kan me niet voorstellen dat die “stoelen” lekker zitten…
Nee,Alfa onwaardig dit. 8C Competitione was /is een prachtige auto maar niet weggelegd voor de meesten van ons. Alfa moet weer sportieve auto’s bouwen voor de normale medemens. Giulietta en Giulia zijn een goed begin maar opvolgers laten veels te lang op zich wachten. Om de 3 jaar moet er een opvolger komen.Zo doen de andere merken het ook.
@Alfarobert: en die 8C was ook al geen echte Alfa. Dat was een Maserati projectje dat als image booster voor Alfa moest fungeren. Een mooie wagen. Helaas heeft Alfa dat goede design ook geprobeerd toe te passen op de Mito en 4C en maar het dat gewoon niet te passen op die kleinere wagens.
Barf. Doet me denken aan de Mitsuoka Orochi. Vleugje birdcage, vleugje Peugeot. Vooral een lelijke mid jaren 2000 schets van een hypercar, nu met alfa grill erin gesoept. Doe maar niet. En kom nou eerst maar eens door met al die nieuwe modellen. Want daar ben ik als alfaliefhebber (en rijder) wel aan toe!
Kwijlen, zo gaaf!
De bouw van de aston martin vision, de achterkant van een CX-75 Jag en die ogen komen mij ook zeer bekend voor… Alfa… Niet doen.. Foei
Echt .. Werkelijk niemand heeft een supercar nodig ..
Helemaal niet, wat dit geweldige merk nodig heeft zijn modellen die geld in het laatje brengen, in plaats van zo’n geldverslindende imagebuilder.
Waarom niet? Maserati kreeg ooit de MC12 obv de Enzo. Bouw hiervoor maar gerust een LaFerrari om.
Ik zie alleen maar prototypes van Alfa Romeo voorbijkomen, maar laat ze eens een fatsoenlijk en betaalbaar model bouwen…
Het is en blijft maar een Alfa…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).