Alonso: Hamilton had beter naar data van Rosberg moeten kijken

Auteur: , 34 Reacties

De Spanjaard deelt weer eens een speldenprikje uit naar zijn oude rivaal.

Alo

De winter was zwaar, maar gelukkig krijgen we inmiddels alweer een steady onderhoudsdosis F1-nieuws in afwachting van de eerste race van het seizoen. De meeste nieuwe auto’s zijn al gepresenteerd en hier en daar wordt er zelfs alweer een rondje gereden.

Een nieuw seizoen betekent echter ook de nodige personele wijzigingen bij de teams. Zo gaat Zak Brown van McLaren zijn eerste volledige jaar in als teambaas van McLaren. Mocht hij echter de datum geprikt hebben voor de onthulling van de nieuwe auto, dan verdient hij direct een tikje op de pols. Een dommere dag uitkiezen voor de launch dan de dag waarop ook Ferrari haar nieuwe auto lanceert was niet mogelijk. Ondanks de nieuwe nomenclatuur en kleurstelling van de Macca, was de aandacht van de wereld natuurlijk vooral gericht op de jongens en meisjes in scharlaken rood vandaag.

Zodoende bleven ook de uitspraken die McLaren’s topcoureur Alonso deed een tikje onderbelicht vandaag. Oké, dat hij nog maar eens officieel bevestigde dat hij in de winter benaderd is door Mercedes om het stoeltje van Rosberg over te nemen, dat was een formaliteit. Hij had echter ook nog wat te zeggen over zijn mattie LH44.

Lewis krijgt dit jaar namelijk te maken met wat andere personele wijzigingen en is al volop in de aanval gegaan op zijn nieuwe teamgenoot. De man die claimt nooit mind games te spelen heeft bijvoorbeeld al gezegd dat het voor Valtteri interessant zal worden om LH44 op zijn meest intense momenten te leren kennen. Maar daarnaast heeft Lewis nog maar eens aangegeven dat het hem stoort dat binnen het Mercedes team alle data van de coureurs vrijelijk gedeeld wordt.

Ook toen Rosberg nog Lil’s teammaat was, gaf Hamilton wel eens aan dat hij ervan baalde dat als Nico de boot miste qua afstelling hij simpelweg Lewis’ setup kon kopiëren. Als het aan de Brit lag zou er in de pitbox waarschijnlijk een soort muurtje gebouwd worden, zoals we dat op een gegeven moment in de MotoGP zagen bij Rossi en Lorenzo. Als team wil Mercedes echter natuurlijk gewoon het beste resultaat halen met beide rijders.

Alonso, zelf ook niet vreemd van de nodige mind games, had echter een rake opmerking in petto voor Lil’ bij de introductie van de MCL32. Hij opperde dat Lewis beter wat meer naar de data van Rosberg had kunnen kijken. In dat geval was hij nu waarschijnlijk een viervoudig kampioen geweest, aldus de man uit Oviedo:

“If he was watching more data from Rosberg last year, maybe he would have won the championship…”

Ouch.34 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ben benieuwd context waarin dit is gezegd. Lijkt me vrij duidelijk dat Lewis duidelijk de snellere was van de twee, maar iets teveel pech heeft gehad.
@opgooier: Ja klopt. maar als hij dat als antwoord had gegeven was er niemand over gevallen.
@opgooier: Iedereen lijkt te vergeten dat er genoeg races zijn waar Rosberg ook op pure snelheid heeft gewonnen van Hamilton. Als Hamilton echt zoveel beter was had hij als nog makkelijk kampioen kunnen worden. Rosberg heeft de laatste races gewoon behouden gereden. Hij mag dat een beetje een saaie rijder zijn, maar snel was hij zeker.
Ben benieuwd context waarin dit is gezegd. Lijkt me vrij duidelijk dat Lewis duidelijk de snellere was van de twee, maar iets teveel pech heeft gehad.
@opgooier: in dat licht mogen we niet vergeten dat Rosberg in 2014 en 2015 heel veel pech had en toch bij lucky Hamilton in het spoor bleef.
@mashell: juist!!
@mashell: Meneer Rosberg had in dat seizoen geen wagenpech zoals Lewis dat wel had. 2014 en 2015 was Lewis duidelijk de betere en ook slimmere. 2016 eigenlijk ook, hij had alleen ontzettend veel pech met DNF’s en dergelijke, iets wat Rosberg totaal niet had. Het is al knap dat Lewis zo dicht in de buurt kwam.
Een keer is wel genoeg :). Hoop trouwens dat Alonso dit jaar een betere auto krijgt, want het blijft toch wel een baas.
Grote kolder. Lewis heeft gewoon pech gehad afgelopen jaar. Als hij, afgezien van de eerdere problemen, in Maleisië had gefinished was hij de kampioen geweest. Rosberg werd keer op keer de oren gewassen door Lewis
@lekkerlinksrijden: als…als…als… Grotere kolder dan als bestaat er niet. Als Rosberg het vorige seizoen alle races had gewonnen dan had hij Hamilton iedere race de oren gewassen.
@rhellema: Nee wat jij zegt dat zijn sprookjes. Rosberg die elke race zou winnen … mankeert er wat aan je?
@str8six: en welk woord staat er voor? Achterlijk woord hè dat “als”?
@rhellema: ALS je goed had gekeken afgelopen seizoen had je gezien dat Hamilton duidelijk de betere coureur was. Dat is toch waar dit om gaat?
@str8six: Dan doen we dit jaar na de wintertests een verkiezing van wie de beste coureur is, die noemen we dan wereldkampioen en dan hoeven we niet de hele wereld meer over om al die 20 races te gaan rijden. Want wie er na 20 races de meeste punten heeft telt dan toch blijkbaar niet…
@wif1: je mist m’n punt. Uiteindelijk worden de punten aan het einde verdeeld, natuurlijk. Maar kom op, we kunnen toch wel stellen dat Hamilton een betere coureur is dan Rosberg. Toch?
@str8six: en jij mist mijn punt. Iedere keer lees je hier dezelfde klaagzang, ALS Hamilton afgelopen seizoen minder pech had, Hamilton HAD afgelopen seizoen meer pech en IS daardoor geen kampioen geworden. Er is geen ALS, er komt geen ALS en er zal geen ALS komen. Hamilton is afgelopen seizoen als tweede geëindigd en daar verandert ALS helemaal niets aan.
@rhellema: eens. Maar dat veranderd niets aan het feit dat Hamilton een betere coureur is dan Rosberg. Dat is waar het mij om gaat. Dat Rosberg een keer kampioen is geworden, soit. Hamilton drie keer.
@str8six: en waar zeg ik dan dat Rosberg een beter coureur is dan Hamilton?
@rhellema: touché
@str8six: daarom zeg ik dus dat “als” een achterlijk woord is.
@str8six: nee dat kun je niet stellen. Niet alleen had Rosberg de jaren 2014 en 2015 erg veel pech en had toen eigenlijk de kampioen moeten worden. En natuurlijk heeft Hamilton de wagen goed onder controle (maar dat hebben ze eigenlijk allemaal wel). Maar een waardig kampioen kan meer, die heeft zijn eigen emoties ook onder controle, die kan ook goed met de pers en sponsoren omgaan. Daar is Hamilton gewoon zwak. Dat is ook precies wat Hamilton zo interessant maakt, hij is een echt mens en geen perfecte professionele machine. Maar zoals Alonso ook aangeeft is dat ook een beletsel voor Hamilton. Hamilton is een goed coureur, zeker niet de allerbeste maar wel een zeer interessante.
@mashell: Nou nou nou, Lewis was ook 2014 en 2015 overduidelijk de betere hoor. Sterker nog, elk jar was Lewis de betere.
@str8six: Nou dat durf ik niet zo stellig te beweren als jij doet. Ja Rosberg geniet minder populariteit dan Hamilton hetgeen mijns inziens deels te verklaren is door het feit dat hij niet zo’n celebrity lifestyle er op nahoudt. Maar ja als we nu toch met ALS’en in de rondte gooien, zou je net zo goed kunnen zeggen dat ALS Hamilton z’n wagen beter aanvoelde en op punten wellicht minder pushte, hij niet 2-3 keer met een geplofte motor aan de kans ”ooh noo” had geroepen.
Rosberg heeft wel gewonnnen dus misschien was het slim geweest
Kolder of niet, de toon is gezet :)
Hahahah heerlijk steekje van Alonso!
@misterdrogba: Ja nu is het wachten op een tegen reactie van Lewis OF staat Lewis hier ver boven… ik denk het laatste :-)
@venividivici:

Lil’Lewis is waarschijnlijk momenteel een of ander fashion show aan het bijwonen, dus inderdaad ik verwacht ook dat hij hierop niet zal antwoorden..
@venividivici: Lewis staat hier niet boven. Het leuke aan Lewis is dat niet tegen zijn verlies kan, dan gaat hij zich als een kleuter gedragen. Lewis zit dus met stoom uit zijn oren naar die modeshow te kijken en bedenkt hoe hij zal reageren.
@misterdrogba: Als Alonso in 2007 en 2008 meer naar Hamiltons data had gekeken was hij zeker ook boven Hamilton geeindigd en nog 1 of 2 keer meer wereldkampioen geworden?
Ik weet niet waarom. Maar ik zie ‘Mario’ van Nintendo in Alonso van McLaren.
Komen we nooit achter
Als iedereen een zelfde motor en chassis zou hebben zou ik wel is willen zien wie er wereldkampioen wordt.. denk dat max dan toch echt regelmatig op t hoogste treetje staat, helemaal als er een paar druppels vallen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).