Alonso maakt weer uitstapje buiten Formule 1

Auteur: , 14 Reacties

Gotta keep the dream alive.

Alonso doet mee aan 24 uur van Daytona

Dat Fernando Alonso nog lang niet klaar is met zijn carrière in de racerij, laat hij vrijwel ieder Formule 1 weekend zien. Toch voelt ook hij dat zijn tijd begint te dringen om zijn naam te vereeuwigen. De ‘Triple Crown’, bestaande uit een overwinnning op Monaco, Le Mans en de Indy 500, zou de oplossing moeten zijn. Eerder dit jaar vloog hij naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan de laatste van die drie. Dat zijn Honda motor ook daar de geest zou geven, stond natuurlijk in de sterren geschreven.

Maar Fernando geeft niet op. De afgelopen weken gingen er al geruchten dat hij mogelijk deel zou nemen aan de 24 uur van Daytona, als een voorbereiding op zijn eventuele deelname aan de 24 uur van Le Mans. Vandaag maakt RACER.com bekend dat dit meer zijn dan alleen geruchten. De Spanjaard zal samen met Europees Formule 3 kampioen en Mclaren protegé Lando Norris een team vormen en een gooi naar de overwinning doen. Beide coureurs zullen uitkomen voor United Autosports, het team van McLaren baas Zak Brown.

Desalniettemin is nog niet zeker of Alonso volgend jaar wel aanwezig zal zijn op Le Mans. Tot op heden heeft hij nog geen stoeltje aangeboden gekregen. Daarnaast zou hij alleen uit kunnen komen voor Toyota, gezien Porsche volgend jaar niet zal deelnemen. Mocht het toch zo ver komen, dan zijn ze bij McLaren in ieder geval bereid om hem een weekend te missen.14 reacties

Tijd om dat vuurwerk te gaan bestellen, bepaal zelf wat je er voor betaalt. bekijk hier hoe dat kan!.
Ik hoop van harte dat hij volgend jasr paar races wint. Top coureur.
Ik zie Toyota niet blijven in het WEC. Niets te winnen, alleen maar te verliezen.
@vincegail: Wat dacht je van Le Mans winnen? Is niet niks.
@alfaxa: Als enige fabrieksteam is dat een ‘hollow victory’, er wordt niets minder van ze verwacht.
@vincegail:

En de Japanners zijn zeer eer-gevoelig. Ik zie het ook niet gebeuren nee, zeker niet na de klaagzang van Akio Toyoda over het verliezen van hun grootste rivaal.
@vincegail: maar dat is over 10 jaar vergeten.
Groot gelijk, die McLaren/Honda trekt nog geen frikandel uit de mayonaise nu. Als ze dan toelaten dat hij uitstapjes maakt moet hij daar zeker gebruik van maken.
@neleev: verdorie! Is de mayonaise intussen nog niet slap genoeg ?
Broodje saté, ik zag @wouter net op Tv.

On topic: leuk voor alonso, F1 slaat de laatste tijd toch nergens op.
De ware liefhebber .
Als Fernando echt ballen heeft zou hij een voorbeeld aan Kimi kunnen nemen en gaan voor het andere uiterste van motorsport nml WRC. John Surtees, net even anders, heeft laten zien dat zoiets kan.
@gallardogt: of Valentino Rossi; die al sinds 1997 in het WRC te zien is, een of twee keer per jaar.
@gallardogt:

Jacky Ickx, die alles reed van toerwagens en Le Mans prototypes tot Dakar, GT’s en F1.
Met het vertrek van bijna alle fabrieks teams, is 24h van Le Mans toch niet echt meer wat het ooit was.. Jammer wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).