Als Alfa Romeo dan toch een SUV gaat maken…

Auteur: , 37 Reacties

Dan graag in deze vorm.

Terwijl we nog steeds wachten op de nieuwe Giulia in zijn non-QV-uitvoeringen, worden we er weer even aan herinnert dat deze ‘Ring-happy sedan slechts onderdeel is van een veel groter modellenoffensief. Marchionne en Co. willen in de komende jaren namelijk acht nieuwe modellen aan de line-up toevoegen, waaronder twee SUV’s in 2017.

Designer Alessandro Masera loopt alvast op de zaken vooruit en tekende dit. Een SUV/crossover op basis van de Giulia, voorzien van alle stijlkenmerken die de huidige Alfa’s ook dragen, waarbij QV-elementen als de vierdubbele uitlaatpijpjes niet zijn overgeslagen. Op een manier waarop dit een serieuze concurrent voor de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé kan gaan vormen.

Dit is de lat die is neergelegd door de fanboys, Alfa. Aan jullie om eroverheen te gaan.37 reacties

Jammer al die SUV’s…. Maak nou gewoon eerst een Giulia Sportwagon. Maarja die hoge hokken doen het beter in Murica en ook elders in Europa.
@trustmeiamanengineer: Zonder SUV kom je nergens mee, kijk naar jaguar met de f-pace. Eigenlijk nergens voor nodig dankzij zuster land rover. Ander mooi voorbeeld is Borgward dat nu met de BX7 komt. Hun eerste wagen is een SUV, totaal tegenstrijdig met de historie maar wil je verder heb je suv’s nodig tegenwoordig (en rare coupe’s en cross overs waar ik een tyfus hekel aan heb. Lelijke dingen) zij zijn gewoon al klaar voor de toekomst en stiekem vind ik de BX7 een hele mooie wagen. Vooral van binnen. Maar ook bijvoorbeeld Mercedes-Benz met z’n suv’s , de koning der suv’s nu met die nieuwe reclame en er komen nog 2 suv’s aan. Helemaal klaar voor de toekomst dus. Zit alleen nog 1 minpuntje aan suv’s, niemand kan ze leasen. GLC/X3/Q5 zijn allemaal te duur voor in de lease… (of je moet een gulle wagenparkbeheerder hebben..)
@henkhupelschoten:
Minpuntje voor de Nederlanders misschien. Daarbuiten heeft men minder van die belachelijke regelingen en kan men makkelijker een auto kiezen.
Deze impressie vind ik prachtig.
Ik rijd SUV voor het dagelijkse en ik vind t heerlijk. Dat de meeste spuugleljk zijn, is niet anders; maar met deze erbij wordt het al wat beter.
Een beul op wielen, graag deze maken!
Dit ziet er dus serieus goed uit!
Lijkt op een Macan vind ik, maar wel mooier.
@mercedesbenze350cdi: vanwege het Alfa embleempje?
@mercedesbenze350cdi: Macan is mooier vind ik.
Hij tekende niks, hij shopte daarentegen wel een schitterende SUV in elkaar. Achterkant/zijkant doet wel veel denken aan de subaru impreza hatchback maar dan wat hoger op de pootjes.
Zonder de 33 inchers dan
@singer911: die mogen inderdaad wel een maatje kleiner.
Waarom toch al die SUV’s?
@flippiez06: geld, daarom.
Mazda 3!!!
Meteen al die Alfa-fanboys die roepen dat hij mooi is, hier is niets Alfa aan.
@bsxc2: Heeft wel degelijk Alfa Romeo trekjes, de daklijn doet denken aan dé Alfa die Alfa naamsbekendheid heeft gegeven: de Alfasud!

Nu we het toch over Mazda hebben, die hebben zelf juist bij sommige modellen een klokkenwinkel gemonteerd die heel erg op die van Alfa Romeo 147 van de eerste generatie lijkt.
Ja, zo’n SUV wil ik wel.
Hou normaal niet van Alfa, maar dit is prachtig
Mooie auto, laat maar komen!
Bij Alfa Romeo is het altijd…. Als, mits, waarschijnlijk, vermoedelijk… Kom eens met een fatsoenlijk, betaalbaar productiemodel.
Leuk, met mijn Alfa racertje erachter. Kan de 3 serie weer de deur uit… (over 10 jaar ;-)
Ik weet niet wat het is, maar iets maakt deze SUV spuuglelijk m’n ogen. Alsof er het ontwerp niet in verhouding is. Het zal wel aan de enorme velgen en uitlaten liggen.
Het vangt wel blik, of het nou typisch Alfa is of niet..!
Wat het is weet ik niet maar iets maakt m spuuglelijk.
Laat maar komen .. Denk dat dit dichtbij het uiteindelijke resultaat zal komen, lekker agressief …
Vind de achterkant beter geslaagd dan de voorkant. De neus is mij iets te lang of iets. Ik weet niet precies wat het er mee is. Het klopt niet helemaal naar mijn idee/ smaak. Verder geslaagde bak. Hopelijk lijkst de SUV van Alfa hier uit eindelijk op.
Wat ik zie, is een S3 met Alfa-Romeo logo, and I want it!
Nu snap ik dat de inspiratie bij Alfa op is en ze concurrenten naäpen. Zolang ze de juiste voorbeelden nemen is dat nog te begrijpen. Dat de 4C sprekend een Lotus Elise lijkt is logisch en dat de Giulia sprekend op een BMW 3 serie is geen gek idee, maar waarom zouden in hemelsnaam ze het design van een SUV op dat van een Rover 25 Streetwise baseren?
Liever een geweldige Alfa, dan de zoveelste opgehoogde en opgeruigde hatchback.
Dadelijk gaan ze ook nog een B segment MPV maken.
Ik zie liever een relatief bereikbare Alfa coupe en cabrio en een opvolger van de Mito met meer Alfa gehalte…
Een Porsche Macan in een Alfa kleurtje, op 23 inch GTA velgen, wat zwart/carbon achtigs voor diffusor en spoiler, een Giulia neus… Klaar! Slechte shop, lelijk idee.
Hopelijk gaat alfa niet doen wat andere merken wel doen namelijk alle modellen op elkaar doen lijken.
@geertvn: Alfa heeft altijd al haar eigeb gezicht gehad.
Holy shit, die ziet er goed uit zeg! Zo in productie nemen svp.
Gewoon bouwen. Alfa moet niet alleen maar auto’s aanbieden voor Alfisti, maar ook voor mensen die gewoon zo’n ding willen en toevallig de Alfa SUV gaaf vinden.
@gtwillem: Als alfa weer goed gaat verkopen zullen ze er nog eens goed over nadenken denk ik.
@clarkson: kan niet anders. Kijk naar de Q3/X1/GLA: ondanks dat dat technisch gewoon opgehoogde A3’s/1-series/A-klasses zijn, verkoopt het wel. Zelfde geldt voor de Q5/X3/GLC: gouden segment. Dit zijn twee segmenten waar Alfa echt wel kan scoren. Gebruiksvriendelijk, hoge instap, mogelijkheid voor 4wd en aansprekende styling (niet voor mij, dan). En op basis van de Guilietta en Giulia moet dat goed te doen zijn.
@gtwillem: Waarschijnlijk liggen alle plannen al klaar ook. Kan niet anders.
Ik vind t maar matig. Dit is precies de copy/paste manier die Audi ook gebruikt om een afgeleid model te bouwen. Dat is toch dodelijk saai. Ook al is het oorspronkelijke model nog zo mooi.
Ik mag hopen dat Alfa er wel wat originelers van maakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).