Stoppen voor een rood licht is superslecht voor je

Auteur: , 23 Reacties

Niet dat je hierin een aanmoediging moet zien dan maar door rood te knallen, dat schaadt je levensduur doorgaans ook behoorlijk.

Kijk, daar heb je Victoria Beckham

Mensen die regelmatig voor een rood verkeerslicht stil staan riskeren forse schade aan lijf en leden, zo beweert een studie van de universiteit van Surrey. Terwijl jij daar stil staat puffen alle motoren om je heen statonair allerlei moorddadige gassen de atmosfeer in. Metingen wijzen uit dat de concentratie aan schadelijke stoffen een whopping 29 keer hoger is dan in rijdend verkeer.

Ons advies aan de automobilist: neem wat vaker een rotonde, en maak je verder niet druk. Van een paar keer stilstaan zal je niet direct met longemfyzeem en andere nare aandoeningen al rochelend dood neervallen op je bestuurdersstoel. Hypochonders kunnen bovendien altijd nog de luchtrecirculatie aanzetten. Of een mondkapje dragen, Asian-style..23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Bijdehante petjes die dit als argument gaan aandragen bij de verkeerspolitie…
@granlusso: Zijn ze zo dom om het zelf te verzinnen, loop jij ze tippen.
ja ik heb dat ook gehoord dat als de rode licht in je oog scheint dan krijg je kk aan je oogbal
@rottepeer: Dat scheint zo te zijn ja!
Lol @ mouse-over bij de plaatje!
Onzin, de gemiddelde Nederlander in het verkeer rijdt met een 14%-er met Start
Is nu toch al veel minder dan vroeger met start/stop systeem
Als de taxi chauffeurs bij bosjes dood om gaan vallen ga ik me zorgen maken… Tot die tijd….. Nothing to see here, moving on.
@w0o0dy: wat is het probleem?
Of zoals op een veerboot waar je moet wachten met het starten van de auto totdat de lampjes groen branden maar iedereen het al daarvoor doet. Op een kleine boot niet zo erg, maar als je op de veerboot naar Finland tussen allemaal draaiende trucks naar je wagen moet lopen is het niet fijn.
Voor die vaak korte tijd die je stilstaat valt dat toch wel mee? Natuurlijk snap ik wel dat als je vaak kort stil staat hetzelfde probleem geeft. Kan mij voorstellen dat het in bijvoorbeeld in new york waar je in dikke files staat en elk kruispunt moet stoppen dit een groot probleem geeft.
Dan moeten ze dat stoplicht ook niet zo lang op rood zetten. Je staat heel vaak zo kneiter lang te wachten. Dit is nou wat er van komt
Waar is dat interieurfilter dan voor?? Hooguit kleine pauperauto’s hebben dat niet, maar vanaf de jaren 90 zitten die al in de meeste auto’s
@parker: het zou je verbazen hoeveel redelijk moderne auto’s niet eens de mogelijk hebben om er eentje te monteren.
via Android app
Automatische recirculatie biedt soelaas.
Dan zou iedereen op de fiets nu al dood zijn….
@dhrwilders: Iedereen is een groot woord, zoveel fietsers zijn er niet die voor rood stoppen.

Maar dat kan natuurlijk ook komen doordat fietsers die dat wel doen al de pijp aan Maarten gegeven hebben.
Niet stoppen voor een rood stoplicht kan ook behoorlijk slecht zijn voor de gezondheid.
Ben pas geleden door rood gereden en gepakt, ook niet helemaal goed zeg maar…
@moondustfocus: shame on you
Telt dit ook voor de fiets?
Nee, weet je wát lekker is? Gezond gaan fietsen, en dan bij ieder stoplicht de uitlaatgassen van zo’n tweetakt-scooter in mogen ademen…
Ik zal het doorgeven aan GroenLinks Utrecht die alle verkeerslichten rond de binnenstad zo hebben laten programmeren dat ze extra lang op rood staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).