Amazon strikt Clarkson, May en Hammond voor autoshow

Auteur: , 43 Reacties

Waar iedereen rekening hield met Netflix, is het uiteindelijk Amazon dat er met de autobuit vandoor gaat.

De drie-aanheid

Na het ontbinden van Top Gear in zijn huidige vorm was het duidelijk dat het presenteertrio met een nieuw format bij een commerciële partij aan de slag zou gaan. Op Twitter was te zien dat de heren nog gezellig samen aan het golfen waren, dus dat contact verwatert niet. Waarschijnlijk waren ze in de buurt van Amazons hoofdkantoor om de eerste zakken met geld op te halen.

Zojuist werd bekend dat Clarkson, Hammond, en May een online only show gaan draaien voor de streamingdienst Amazon Prime, u weet wel: van die webwinkel die van Jeff Bezos één van de rijkste mannen ter wereld maakte.

Deze herfst moeten de opnames beginnen, in 2016 verschijnt de serie. Een naam is nog niet bekend (House of Cars zoemde rond, maar dat lijkt ons meer een Netflixnaam). Wel weten we dat de Stig niet zijn terugkeer zal maken. Producer Andy Wilman daarentegen wel, deze is door het trio meegenomen naar hun nieuwe broodheer.

Plop

UPDATE 1: Clarkson bevestigt de deal zojuist op zijn Twitter. Bovenstaande foto is van een paar dagen geleden, toen ze aan de middagborrel zaten.

UPDATE 2: lees ook 8 dingen die je moet weten over Amazon.43 reacties

Ik geloof nooit dat het House of Cars gaat worden; Ik denk dat Netflix daar niet mee akkoord gaat. Maar goed, we zullen zien.

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het geen Netflix geworden is… Ik ga in elk geval niet nog een extra streaming abonnement nemen voor alleen deze heren.
@astra: Inderdaad. Ik vind het ook wel jammer om dezelfde reden…
@astra: popcorntime ;)
Dat ze Wilman ook meenemen is in elk geval goed nieuws, ik ben benieuwd…
Eigenlijk best jammer. Netflix had leuker geweest. Voor veel toch wat toegankelijker
Jammer dat het Netflix niet is geworden. Ik zal niet een abonnement nemen op Amazon voor deze heren, helaas. Ik ben bang dat het niet zo’n succes zal worden zoals bij de BBC.
@viezefreddyw: En Hammond, je baardje mag er wel af. Staat je niet..
Jammer, geen Netflix. Geloof niet dat er heel veel Amazonprime abonnees zijn in Nederland en ga ook niet voor één programma abonneren op een tweede streamingdienst.
@foramen: het is officieel niet eens mogelijk om zo’n abonnement af te sluiten in Nederland
@debunker: had al zo’n vermoeden maar geen zin het op te zoeken. Dan maar via de minder legale weg.
Dat zal wel kat of piratebay worden
@trolle: Eerder Popcorn Time i.c.m. PeerBlock en misschien zelfs een VPN. Better be safe than sorry in court.
Amazon is wereldwijd een grote partij, gaat ook hier nog enorm kunnen groeien. Wij in NL bestellen wel makkelijk op bol.com, nog niet op Amazon. Geldt voor meer landen. Slimme actie van Amazon om meer bezoek te krijgen. Op het web veranderen dingen heel snel.
@alfablog: right you are!
@alfablog: Dat is dan ook niet gek. Amazon biedt hier in Nederland alleen nog maar ebooks en ereaders aan. De ‘bol.com’-achtige Amazon heb je hier in Nederland nog niet, en de bijbehorende streamingservice ook niet. Als Nederlander moet je dus uitwijken naar de .com, .co.uk of .de versies, waarbij je weer extra verzendkosten betaalt en via een creditcard moet betalen. Dat is voor veel mensen toch wel een reden om bij Bol.com te bestellen. Ik kan alleen maar hopen dat Amazon snel uitbreidt naar Nederland. Het liefst gewoon met de “grote” website en de streamingservice, maar alleen de streamingservice aanbieden voor een tientje per maand zou ik met het oog op deze nieuwe CHM show ook al goed vinden.
@Edge: kijk hier eens, over bestellen op andere amazonsites dan .com ivm verzendkosten


http://www.webshopblog.nl/bestellen-bij-amazon-in-nederland/
@alfablog: Ja, dat weet jij, dat weet ik. Maar het gros van het volk is verwend, lui en wil gewoon vanaf de bank een DVD-boxje kunnen bestellen, snel kunnen betalen via iDeal en het de dag daarna in huis hebben. Dat zijn ze immers gewend van de vele Nederlandse webshops.
De enige écht grote webshop die ermee weg lijkt te komen is Zalando, en dat komt dan voornamelijk omdat zij een veel groter assortiment hebben dan de Nederlandse concurrentie. Kijk voor de lol maar eens op de herenafdeling naar Nike sneakers. Het assortiment van Zalando is ruim vijf of zes keer zo groot als dat van bijvoorbeeld Wehkamp.
Verder is betaalgemak ook een belangrijk iets. Zolang die Amazon-websites geen iDeal als betalingsmethode accepteren en een levertijd van meerdere dagen hanteren zullen ze het lastig krijgen tegen de gevestigde orde, en dan met name bol.com.
@Edge: als je via Paypal kan betalen is dat ook geen probleem.

Gewoon aan je bankrekening koppelen en dat gaat dat automatisch goed. Zo doe ik dat ook met o.a. Netflix en Spotify en soms ook webbestellingen als dat even makkelijker uitkomt.

Paypal zal alleen wel niet gaan gebeuren bij Amazon omdat het van EBay is.

En die twee zijn geen vriendjes van elkaar.
@jrsmoke: Paypal wordt binnenkort afgesplitst van eBay, dus misschien in de toekomst
@alfablog: Amazon is b2b in Europa ook veel groter dan veel mensen denken. Veel grote webwinkels/organisaties maken gebruik van de databases van Amazon.
Dat is voor Amazon nog een haast grotere business dan de online winkel.
Amazon zal buiten Nederland wel wat groter zijn natuurlijk, maar ik dacht dat Netflix nog wat breder bekeken werd. Afwachten
Ik bestel de DVD-box wel op Amazon zodra de serie klaar is, mooi niet dat ik hier een abonnement voor ga afsluiten dat waarschijnlijk voor een jaar 4x meer kost dan de schijfjes/downloads.

Komen hier dan eigenlijk ook downloads van? Of alleen livestreams en VOD?
@Gulli: Netflix-exclusieve series als House of Cards en Daredevil zijn ook gewoon bij de bekende torrentboeren te krijgen, dus dat zal zeker met zo’n grote productie als Clarkson, Hammond en May het geval zijn.
@Gulli: tuurlijk komen er downloads van. #illegaal dat wel…
Jammer, want daar heb ik geen toegang tot…
Dan maar weer de torrents aanzwengelen na elke aflevering.
Netflix had internationaal denk ik een veel betere partij geweest. Ik heb al een Netflix account en ga niet nog een abonnement nemen op een andere streaming dienst. Jammer!
Gadver gaan ze naar de verkeerde stream partij. Dat wordt weer downloaden dus ;)
Je zou haast zeggen dat Amazon een hele grote wereldwijde uitrol van hun streamdienst aan het voorbereiden is, als ze met een grotere zak geld zijn gekomen dan Netflix
@dennisdd: Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze bij Amazon juist mínder geld krijgen als bij Netflix, maar minder beperkingen opgelegd kregen. Bovendien moeten ze bij Netflix intern concurreren met andere grote shows en series, wat bij Amazon (nog) niet het geval is.

Daarnaast zou het mij niet verbazen als Amazon probeert om met Prime voet aan de grond te krijgen in de UK en andere Engelstalige landen – Top Gear is toch vooral een Engelse show dus dan is dit wel een logische zet.
@potver7: Netflix staat erom bekend dat ze enorm veel vrijheid geven aan producers, etc, dus daar zal het waarschijnlijk aan liggen. De centjes zullen bij Amazon echter niet echt een probleem zijn, dus ik denk dat ze het vooral zien in een investering
Heb zopas een amazon fire tv stick gekocht om daarop Kodi te draaien als App… Kan de rest vd apps nog tot iets dienen…
Jammer idd dat het geen Netflix is geworden. Niet dat ik dat gebruik, maar dat is iets toegankelijker dan Amazon inderdaad.
Ik trek ze wel van internet als het zover is.

Maarrrrrrrr het nieuws dat er in ieder geval een soort van vervolg gaat komen met deze drie heren stemt mij ronduit euforisch :-D
Het interesseert dit Topgear trio natuurlijk niets hoe groot het bereik is. Zolang ze hun eigen zakken maar kunnen vullen en er budget is om leuke dingen te doen.

Volgens mij horen we straks van alles wat Jeremy zegt alleen nog; beep beep Ferrari beep beep
@frisian: wat een lulkoek, als na het eerste seizoen het flopt omdat niemand het kijkt, denk je dan dat ze daar zelf blij van worden?
@wuppie: Dit zal vast een meerjarige deal zijn, daarnaast zal Amazon er wel voor zorgen dat er genoeg mensen kijken.

Alleen hier worden al elke week meerdere berichten over het trio gepost. Meer dan genoeg free publicity.
Ik heb de ballen verstand van torrents,popcorntime en weet ik veel wat.(het interesseert me gewoon niet)Een Amazonabbo ga ik niet nemen,want heb al Netflix dus er zit niets anders op om een paar jaar te wachten of/als Veronica de uitzendrechten heeft zodat ik deze ingekort en onderbroken door twee ellenlange reclameblokken kan lekker kan bekijken.Ook leuk.
@sydney: ik heb het zelfde probleem. Maar @autoblogger weet vast wel weer een linkje te regelen. Zoals voorheen altijd met de top Gear afleveringen.
@lekbak: Die zie ik iid altijd voorbij komen, ik heb alleen geen zin om het op m’n laptop te kijken.Als dat ook zou werken op m’n iPhone/iPad zou top zijn aangezien ik AppleTV en ChromeCast heb.Maar dat zien we dan wel weer.
@sydney: t werkt ook op ipad/ iphone.
“Exclusively on Amazon Prime”. Iets zegt mij dat dit nooit meer zo groot gaat worden als Top Gear nu is (tot aan het moment dat Clarkson gekke dingen ging doen).
Geen stig meer!?!? :(
Eerste die een illegale link regelt is een held!
@mrrallycross: stuur me over een jaar maar een berichtje, dan ben ik een held

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).