Top Gear-trio met ‘House of Cars’ naar Netflix?

Auteur: , 66 Reacties

De geruchten over een nieuw autoprogramma van Top Gears voormalige presenteer-trio zwellen aan. De werktitel luidt 'House of Cars', en dan kom je al snel bij Netflix uit.

De drie-aanheid

Details zijn nog spaarzaam, maar de naam staat als een huis. Hiermee wordt meegelift op de briljante Netflix-serie House of Cards, met een onnavolgbare Kevin Spacey. Naast Netflix schijnen er ook onderhandelingen met de commerciële zender ITV te worden gevoerd, aldus de Britmedia.

Voor het nieuwe format zou naast Clarkson, Hammond en May, ook producer Andy Wilman aan boord zijn. Alle 4 pakten ze hun biezen bij de BBC’s autoformat, dat in een nieuwe samenstelling weer tot leven moet worden gewekt.

Netflix heeft de beste kaarten?

Het Orakel van Utrecht, jullie beter bekend als @Ricardo, opperde de optie Netflix direct na de breuk tussen de BBC en Clarkson al, en het is de platformnaam die nu ook het meest prominent rondzoemt. Een constante factor zou zijn dat op Netflix reclame tussendoor ontbreekt, en er waarschijnlijk ook geen lame prijsvragen a-la-Fifth Gear tussendoor gegooid hoeven te worden. Maar aan de andere kant: als een concurrent een betere deal biedt denk ik niet dat dit soort triviale dingen de presentatoren deert.66 reacties

Wat is BBC ook alweer?
@audirijder: de omroep de originele House of Cards TV serie uitzond. Daarom is House of Cars een gerafineerde naam, vroeger bij de BBC nu bij Netflix.
@mashell: de ‘oude’ House of Cards kun je ook op Netflix zien, oh ironie!
@audirijder: Die zender die de beste F1 uitzendingen maakt en binnenkort weer met een nieuwe serie ‘Cars of the people’ komt. BBC is meer dan die zender die een podium geeft aan deze 3 grappenmakers, veel andere programma’s zijn ook de moeite waard.
@motoragent: enige waar ik ze toch echt van ken is tg en die belachelijke natuur documentaires van ze
@sr20det: Ligt dat aan jou of aan de BBC?
@audirijder: trio van real madrid
@homer55: die het heel moeilijk gaan krijgen vanavond… MSN is toch meer een garantie voor succes.
Zou mooi zijn. Heb ik nog meer aan mijn lidmaatschap :-)

Mocht het niet doorgaan dan moet Autoblog TV maar naar Netflix toe.
@jrsmoke: Autoblog TV? Bestaat dat nog?
Netflix, marketingtechnisch nog agressiever dan Uber, pompt serieus geld in nieuwe series, zijn flink aan de bak daar.
Bovendien is ITV enkel op Britse TV, dus ja, ik gok op Netflix.
@lekkaah: ik gok en hoop op Netflix! ;)
@lekkaah: Dat ITV alleen op de Britse TV te ontvangen is, is niet noodzakelijk een probleem. ITV (of de heren zelf, dat hangt maar af van hoe ze de deal sluiten) kunnen immers voor elk land aparte deals of sublicenties verkopen.
@lekkaah: met het verschil dat met een beetje tv-abonnement je wel ITV kan ontvangen. Ook zal er geowon een torrent van zijn, 1 uur na de uitzending.
Maar house of cars van Netflix zal wel een jaar of 2 duren voordat iemand de moeite heeft genomen de NLse ondertiteling to maken en het ook in de NLse Netflix komt.
@gregorius:
Onzin, Nederland is een voorbeeldmarkt voor Netflix in Europa. House of Cards, Better call Saul, allemaal 2 dagen na de Amerikaanse release in Nederland op Netflix.
@mgmgb: hmm, mazzelaars. Zwitserland is duidelijk geen goede markt. Crap aanbod hier.
Ik zeg het nog een keer. Het triumviraat van Top Gear had dit allang gepland. Alles staat in regie. Ergens tegen de zomer krijgen we ineens te horen dat ze doorgaan en na de zomer krijgen we het eerste seizoen al.
Dan schaf ik gelijk zo’n Netflix abonnement aan. Heerlijk.
@ihrte: sowieso wel een aanrader. Zeer veel series (Breaking Bad, Homeland, Better Call Saul, House of Cards, Little Brittain, Modern Family etc) en films (valt een beetje tegen, maar er komen elke week wel weer een paar bij) die je kunt kijken voor iets meer dan een tientje per maand.

Daarnaast werken ze met een simpel betaalmodel: je betaald en je hebt een maand netflix. Als je niet betaald heb je het niet. Geen rare abbonomenten.
@gtwillem: Het bevalt mij ook zeer goed, kan het iedereen aanraden! (Kijk better call saul)
@bouwvakkert: Ik heb net de laatste aflevering van breaking bad gekeken. Leuke serie! Aanrader.
@ater: moest je ook huilen?
@gtwillem: eeuuhmm… Nee! Hoezo?
@ater: ik ook niet.
@gtwillem: Ik weet echt niet wat je hier probeert te bereiken op autoblog. Ik vind jou maar een zielig ventje! Je hebt niks anders te doen ofzo.
@ater: het was licht ironisch bedoeld, daar de laatste aflevering van Breaking Bad best indrukwekkend was, mijn inziens. Was toch een mooie aflevering?

En ik ben blij dat je mij een ventje noemt: ik voel me weer helemaal klein en jong :-)

@gtwillem: gewoon even een gratis extensie downloaden voor je browser, kun je daarna lekker in de Amerikaanse bibliotheek, VEEL meer films, docu’s, serie’s etc.
En vaak worden series er meteen opgezet ipv dat het langer duurt zoals hier in Nederland vaak het geval is.
@ghostnl: is niet legaal.
@gtwillem: Dit vind ik wel een mooie.
Je betaalt voor je netflix abo.
Je betaalt waarschijnlijk meer in NL, dan dat je in USA zou betalen.
Omdat er een nummer achter je jouw naam staat, krijg je minder terwijl je er meer voor betaalt; maar als je dat nummer niet ‘geeft’, krijg je niks. Dat nummer zegt alleen waar je bent; geeneens waar je woont.
Verander je dat nummer naar een ander nummer; dan krijg je opeens wel andere dingen, voor jezelfde geld.
En dat moet nog steeds illegaal zijn?
Je verdient er niet aan. Je geeft niet dingen aan anderen die voor andere niet gratis zijn. Alleen omdat je simpelweg in ene ander land bent, moet je voor hetzelfde langer wachten.
Dat gaat voor mij te ver.
Maar goed, dit gaat niet meer over auto’s :)
@gtwillem: Netflix heeft tijdje terug zelf gezegd geen actie te ondernemen tegen mensen die een VPN gebruiken na veel ophef uit Engeland.
Je kunt natuurlijk ook het braafste jongetje uit de klas blijven, maar ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat je daar niks mee opschiet.
@ghostnl: kan zo zijnIk heb principes. Ik betaal voor muziek, films en series. Om twee redenen.

Ten eerste waardeer ik de makers. Dat mag zich uiten in financiel gewin of compensatie voor de maker. Om een album, film of serie te maken is gewoon geld nodig. Als iedereen illigaal gaat downloaden of via andere manieren onbetaald content geniet, hoidt het een keer op. Ten tweede: geen reclame. Spotify Premium is geweldig. De gratis versie is waardeloos (zodat je Premium neemt).

Het gaat er niet om dat je ‘het braafste jongetje van de klas bent’, maar je weet wat wel en niet hoort. En klooien met de VPN is niet iets wat hoort. Dus doe ik het niet. Mede omdat ik de dienst ‘Netflix’ erg waardeer.

Dat wil niet zeggen dat Netflix gewoon moet regelen dat alle licenties niet meer per landsgebonden maar gewoon wereldwijd zijn (kan nog wel een hels karwei worden).
@gtwillem: Kun je wel principes hebben maar die zijn niet van toepassing op wel of geen VPN gebruiken voor Netflix.
Je betaalt ongeveer hetzelfde als bijvoorbeeld een Amerikaan, maar je bent zeer beperkt in je keuze als je kijkt naar de Amerikaanse Netflix. Ik ben dan meer van het principe dat ik zelf actie onderneem ipv te wachten tot iemand anders het later voor mij gaat fixen.
En zoals ik al zei: Netflix zelf heeft gezegd niks te doen tegen VPN gebruikers dus zo erg vinden ze het niet.
@gtwillem: na meer dan een jaar Netflix te gebruiken valt het me erg tegen. Series zijn zelden compleet en niet vernieuwend genoeg. Denk dat ik al 4 maand geen Netflix meer heb gezien. Leuk voor een paar maanden, dat wel
Bron?
@kvdw: Google is op House of Cars, krijg je zat hits.
@clarkson: “is” is een werkwoord. Probeer “eens” eens.
@vonklausenburg: Google is in deze in toch ook een werkwoord? Dus zowel ‘is’ als ‘eens’ lijkt overbodig.
@TheMaster: Google is zou duiden dat Google iets doet. Google is het werkwoord in de zin. In plaats van “is” om er “eens” gebruikt worden. Voor de rest verwijs ik je maar de Taalunie.
Netflix zou heel goed nieuws zijn. Geen reclame, grote budgetten en overal te kijken. Nadeel kan natuurlijk wel zijn dat het Amerikaans is, dus hopelijk wordt het niet te gekuist allemaal. Maar aan de andere series van Netflix te zien, moet dat goed komen.
@trustmeiamanengineer: Amerikanen zakenlui zijn vaak slim, die zullen het dus aardig unchanged laten.
@trustmeiamanengineer: TopGear is op dit moment ook op Netflix. Dus geen enkel probleem, lijkt me.
Komt niet echt als een verassing. Netflix kan wel een paar goede impulsen gebruiken en De Drie Heren staan bijna garant voor goede kijkcijfers. Geef ze een oaar auto’s, zet er een camera op en je hebt een goede show.
Kun je de Netflix abonnementen ook een beetje gemakkelijk weer opzeggen? Ik vind Top Gear erg leuk, maar om daar nou 108 euro per jaar voor te betalen gaat me wat te ver. Dan wacht ik wel even 24 uur om ‘m daarna gratis te downloaden.
@knipperlichtje: Ik was na een maandje netjes afgesloten toen ik daarom vroeg. Ze hadden in het begin een beetje slechte naam met langdurig rekken en dergelijke maar daar heb ik geen last van gehad. Ik heb het nu wel over 1,5 jaar geleden overigens, ik weet niet hoe de zaken er nu voor staan.
@knipperlichtje: ja. Als je niet betaald kun je niet kijken. Betaal je wel kun je wel kijken.
Fijn.. Net Netflix opgezegt…
@gieltj: http://assets.sbnation.com/assets/2134029/clarkson_loser.jpg
@hamerhaai: waarom? Alle series die ik kijk zijn niet beschikbaar op Netflix.. Misschien dat ik me weer aanmeld mocht het TopGear trio een leuke show hebben op Netflix
@gieltj: en voor series en films gebruik ik gewoon XBMC (tegenwoordig andere naam waar ik ff niet op kom)
Netflix kan, persoonlijk zie ik het toch het liefst gewoon op TV. Ik zal wel ouderwets zijn.
@dutchdriftking: dat had ik ook. Maar sinds ik Netfilx heb, heb ik mijn digitenne abbonement niet verlengd (dan heb je alleen NPO 1, 2 en 3). Prima voor nieuws, sport en actualiteiten.

Voor alle films en series kijk via Netflix. Paar voordelen:
1. Je kan zelf beslissen wanneer je film of serie kijkt.
2. Je kunt kijken via Apple TV, XBOX, telefoon, tablet, laptop, PC.

Maar voor mij zijn het ontbreken van reclame, dat het legaal is met topkwaliteit geluid en beeld de reden om nooit meer commerciële TV te kijken.
@gtwillem: beetje tv heeft gewoon een netflix App. Mijn 2012 modelletje uit de ramsch in iedergeval wel. Helemaal mooi. Gewoon luie stoel. Niet laptop of tablet. Heb je een niet zo slimme tv? Google Chromecast stick erin en klaar! Alsnog gewoon op je tv kijken.
@gtwillem: ach het punt is meer dat ik Netflix net niet helemaal vind. Ze hebben veel series, maar de enige die ik kijk zijn GOT en Walking dead. En die hebben ze dan weer net niet. En wat films betreft, ze hebben een hoop, maar wat je echt zoekt dan weer net niet. En net uitgekomen films kan je ook vergeten. Het enige voordeel TOV downloaden is dat het legaal is.
Hoop dat het “typisch Amerikaans” gaat worden .. Vlotter en zonder lachband .. Ook een stuk objectiever want bij de BBC was het eigenlijk gewoon een reclame blok van een uur en iemand die wat over een nieuwe film mocht vertellen ..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
25 maart: https://www.reddit.com/r/TopGear/comments/30avkz/heres_hoping/
grappig hoe Reddit-posts het schoppen tot nieuws artikel.
Hoezo zijn ze bij de bbc weg dan?
Nou hopen dat tie daar wel producers mag slaan…
Ik zie beide series erg graag, dus ben erg benieuwd!
Nee niet Netflix, dan moet ik betalen om te kijken!
Slechte naam…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).