Clarkson, Hammond en May zijn bijna rond met Netflix

Auteur: , 77 Reacties

We hebben goed nieuws en goed nieuws.

Clarkson, Hammond en May zijn bijna rond met Netflix

Terugkomend op het monstersalaris van 4 miljoen pond dat de BBC aan James May en Richard Hammond zou hebben geboden om Top Gear zonder Jeremy voort te zetten: dat is van de baan, want de heren hebben het afgeslagen. Althans, dat meldt een insider aan The Mirror. Iets dat we ook wel hadden verwacht, want in april riep May doorgaan zonder Jezza ondenkbaar was: “Me and Hammond with a surrogate Jeremy is a non-starter, it just wouldn’t work,”

Nu zouden we dat af kunnen doen als een teken van échte vriendschap. Broederschap zelfs. Want de heren laten de gevallen Clarkson, die zijn contract bij de BBC niet verlengd zag worden wegens het meppen van een producer, niet vallen. Maar er zit nog iets achter. Namelijk een naderende deal met de Amerikaanse videostreamingdienst Netflix, waar al zo lang geruchten over de ronde doen. The Mirror claimt dat het trio ‘zeer dicht’ bij een deal zit, waar ook Top Gear-producent Andy Wilman deel van uitmaakt. Bij Netflix gaan ze bovendien een klap meer verdienen, én ze krijgen totale controle over hun nieuwe show, die volgens sommigen de werktitel House of Cars heeft. De Mirror-bron meldt:

“They are all very excited at the prospect of having total editorial control over their new show, to make it and get it distributed. It would be groundbreaking and also incredible lucrative. They would stand to earn much, much more than they would with the BBC.”

Het duo May en Hammond is deze week wel terug geweest in de Top Gear-studio om de resterende afleveringen van het lopende seizoen af te maken. Die zouden ‘binnen enkele weken’ worden uitgezonden. We houden het voor je in de gaten.77 reacties

Yes! Thank you Lord (nee niet jij @Ricardo) :)
Heb Netflix du we kunnen weer gaan genieten…
En alweer een artikel over Top Gear. Het boeit mij allemaal vrij weinig meer, gelukkig.
@youdontknowme: Maar toch klik je er op en laat je zelfs een reactie achter..
@brutus: waarom krijg jij daar zoveel plusjes voor?
@youdontknowme: omdat schijnbaar meer mensen vinden, waaronder ikzelf, dat jij niet moet zeuren.

Je leest ook niet elk artikel in de krant als de titel niet boeit.

Ik ben blij met dit artikel.
A: omdat ik het trio kan waarderen
B: omdat ik dit nog niet wist
C: auto auto auto nieuws.
@FlighTom: Mag ik ook stemmen?: A
@youdontknowme: glaasje azijn voor meneer?
@uselessblogger:
Hij mag zijn mening geven, toch ?
@desjonnies: Nee, is geen mening geven. Dat noemen ze azijn zeiken. Als je een dergelijk artikel ziet, hoef je er niet op te klikken hoor. Je kan het ook gewoon overslaan.
@werf76:
Met andere woorden: Iemand die er een andere mening over heeft dan jij zeikt? Dat wekt de indruk dat jij iemand bent, die nooit iets fout doet. De schuld ligt altijd bij iemand anders. Voor mij betekent dat, dat jij ook behoort tot de verkeersdeelnemers, die er hun eigen regels op na houden.en altijd gelijk heeft. Haal het woord “tolerantie” weer eens terug in je woordenschat!
@9000cse:
Zoals je hem omschrijft, zeg ik….
Niets bijzonders, gewoon een kind van deze tijd….
@jrk68:
Hahaha!!! Ja, je hebt daar wel gelijk in. Ik was even vergeten dat we al in 2015 leven ;)
@youdontknowme: wie ben jij
@reggie-boy_rood: nou ja ik ben niet nieuw hier ofzo
Dus straks kan ik de tests met die PlayStation autootjes ook evht op de PlayStation kijken…

Joepie.👏👍😎
Dit is goed nieuws!!
Dus BBC heeft, de spreekwoordelijke, kip met de gouden eieren de nek omgedraaid?
@rufctr01:Yep. Binnenkort worden er meters managementboeken geschreven over hoe de bbc het verkeerd heeft aangepakt. Was het nu echt zo moeilijk om een catering te regelen om een steak te bakken? Als je toch weet wat een lastig geval Clarkson is. Had ze hoogstens een paar duizend pond gekost (weet niet hoe groot die crew was), nu miljoenen….
@rufctr01: ja, maar dat was maanden geleden al bekend!
😁
Netflix maar eens heroverwegen binnenkort.
@marinepower: Ik download wel gewoon. Als die gasten meer dan 4 miljoen pond per jaar gaan verdienen hebben ze mijn centen echt niet meer nodig..
@crackdavid: netflix kost je maar een tientje, het is veel gemakkelijker, het houdt bij waar je bent gebleven per film/serie en je kan het gebruiken voor alle apparaten (Xbox, laptop, pc, tablet, smartphone). Het is ook gemak ;-)
@gtwillem: De series die ik kijk staan er niet op en het verdere aanbod vind ik zeer mager. Dan kan je nog beter Popcorn Time gebruiken. En bijhouden waar ik gebleven ben met een serie kan ik zelf wel…
@crackdavid: ahh, daar gaat het bijnmij mis ;-).

Is popcorntime al een legale dienst tegenwoordig?
@gtwillem: nee, op wat bugjes soms wel 3x zo geniaal als Netflix ..
@sebasjuhh: kodi is nog genialer 😁
@crackdavid: aanbod mager op netflix? Jij vindt zeker ook dat de VAG groep te weinig keus heeft in zijn modellen gamma?
@Bender:
Keuze is wat anders dan kunnen kiezen uit 50X hetzelfde grijs.😜
Nog niet eerder zó blij geweest met mn Netflix abonnement, kan niet wachten!
Door heel dat ontslag van Jeremy hebben ze straks nog een betere carrière dan ooit. Ik heb zomaar een gevoel dat dat loon bij Netflix ook niet te min is. Zeker als je ook 4 miljoen pond per jaar krijgt aangeboden bij de andere club.
Hmm, total editorial control, is niet altijd een garantie voor kwaliteit, vaak is een zekere tegenwerking/ beperking goed voor de creativiteit, ben bang voor extreem onderbroeken lol gehalte. We will see…
Yes!!! Beste/mooiste nieuws van het jaar, kan niet wachten. Mooie middelvinger richting die fatsoensrakkers van de BBC.
@bofkont: Denk je dr effe om dat het nog niet officieel is?
@phaeton: Ah bah ;)
Ik ben benieuwd. Laat maar komen!
To throw it over a completely different bow :

Waarom moet er ALTIJD AUTOMATISCH meer VERDIEND gaan worden ?

Nee ik ben niet sjaloers of zo, maar het is zo’n debiel automatisme van dat altijd maar meer en meer en meer, deze heren zijn al niet echt armlastig en neen ik ben niet den rooden sociaal democratische mensch, maar geen een van dit drietal heeft echt financiële zorgen en van mij hoeven ze ook geen minimum loon te verdienen ; maar als je iets mag doen wat je leuk vind om te doen en je pakt er zeg een kwart of een half miljoen mee, dan ben je toch niet echt armlastig bezig dunkt mij.

En geld werkt corruptie in de hand….ALTIJD !
@desjonnies: ik begrijp je frustatie, maar deel hem niet helemaal.

TopGear is jarenlang het best verkochte product geweest van de BBC. Die hebben altijd alles ontvangen, Clarkson, May en Hammond kregen daar een klein gedeelte van, relatief gezien erg weinig. Dat wordt nu een beetje rechtgezet.
@gtwillem:
’t is geen frustratie, meer de trend van deze tijd, dat alles, werkelijk alles geld is geworden.
En ik ben met je eens dat het idd BBC’s nummer 1 export toppertje was.

Maar laat ik het anders zeggen, maakt het eigenlijk iets uit of je 1 of 4 miljoen verdient, je kunt er je kinderen van laten studeren, een riant vrijstaand huis kopen en praktisch iedere auto die je wilt kopen en nog een paar centen sparen per jaar dunkt me.
@desjonnies: lekker boeiend wat een ander verdient!
@desjonnies:
Je hebt gewoon een punt, klaar uit.
Ik heb ook niets tegen grootverdieners maar geld is een middel en mag nooit het enige doel zijn. Dan gaat het gegarendeerd mis.

Nu heb ik het nooit zo rijk gehad als deze heren maar een reden tot klagen had ik ook nooit.
Zelfs toen ik 4 jaar geleden bij Petrus op de deur stond te kloppen en dat kreng mij de hele klere trap weer liet afdalen omdat ik hier kennelijk nog niet klaar was.
Nu verdien ik ongeveer 30% van wat ik ooit kreeg, nu werk ik met mensen die niets hebben, mensen die door hun aandoening niet veel kunnen.
Dat heeft van mij een nederig maar o zo gelukkig mens gemaakt, gelukkiger dan ik was toen ik letterlijk niet meer kon lachen van de kwartjes.
Nu gun ik niemand een terminale ziekte maar een stukje nederigheid gun ik iedereen.
@jrk68: hoe moest ik ook alweer iemand de eindejaars top tien in plussen?
@lekbak:
WiFi uit en eens in het uur of zo op het duimpje rossen.
Een bergje verschillende ip adressen helpt ook een eindje…😎
@desjonnies: trouwens is geen trend van tegenwoordig , rijkdom /macht vergaren is zo oud als de mensheid zelf.
@desjonnies: Ah ouwe fatsoensrakker toch ;), kwestie van kunnen vragen is het, en waarom ook niet?? Netflix zal vele malen meer verdienen.
En deze mannen verdienen het absoluut naar mijn mening.

Zie wat er in dat domme volksvermaak voetbal betaald wordt, dan is dit nog maar een fooi.
@bofkont:
En het verschil tussen spelers “in dat domme volksvermaak voetbal” en JC, “die wat met auto’tjes speelt” is?
Met jouw instelling gewoon hetzelfde als de mentaliteit van bankiers en bestuursleden van woningcorporaties: Graaiers! En volgens jou volkomen terecht.
Geld! Massa’s geld, dat is jouw God en religie. Tot in alle eeuwigheid, amen.
En, oh ja! Noem mij dan ook maar een ouwe fatsoensrakker, maar dan zonder ;)
@9000cse: joh snel naar Cuba / noord Korea en communist worden, in een vrije sector die zichzelf kan bedruipen zonder staatssteun staat een bedrijf vrij wat ze hun bestuurders en in dit geval presentators betalen.
@bofkont:
Ga jij eens snel terug naar Autoweek, als je problemen hebt met de vrijheid van meningsuiting die hier hoog in het vaandel staat.
@jrk68: maar voor wie is die vrijheid van meningsuiting dan? Ook voor mij neem ik aan ;)
Of alleen degene die jou naar de mond praat ?
@bofkont:
Nee joh! Da’s niks voor mij. Mijn afschuw van ’t communisme is even groot als mijn afschuw voor de aanbidders van het kapitaal. Ik kies voor de middenweg en blijf dus hier.
@9000cse: enigszins begrijp ik je wel, maar in een vrije markt is dit nu eenmaal mogelijk en aan de orde, ik heb er niets op tegen zolang het open en eerlijk gaat.
@bofkont:
Ik kan het alleen maar waarderen, dat je toch ’n beetje begrip toont. Ik zal proberen om je mijn standpunt eens uit te leggen. Misschien krijg ik daar wel enorme spijt van, maar vooruit! Dat is dan mijn risico.
Ik weet wat geld verdienen betekent. Daar heb ik lang genoeg aan meegewerkt en ook de gelegenheid voor gehad. Meer dan 10 jaar heb ik in Duitsland gewerkt bij een zakenbank en wel voor de beleggingsafdeling. Een maandinkomen van 30.000 DM netto waren mij niet vreemd. Veel? In die tijd enorm veel. Er waren genoeg mensen, die daar meer dan een jaar voor moesten werken. Van de andere kant waren er collega’s die met meer dan 1 miljoen per jaar naar huis gingen. Dus, wat is veel?
Verder heb ik paspoorten boordevol visa en verblijfsvergunningen van landen achter het IJzeren Gordijn. Puur uit belangstelling voor ’t leven in die landen en vele contacten met zowel gewone arbeiders als met professoren en zelfs diplomaten. Vandaar mijn afschuw voor het communisme.
In 2008 stortte mijn wereld in. Lehman Brothers ging failliet en mijn pensioen en spaarcenten (méér dan ’n half miljoen Euro) waren in één klap weg. Ik moest zelfs mijn prachtige bungalow gedwongen verkopen.
Vanaf mijn 65e bleek, dat ik slechts een gedeeltelijke AOW had, zonder verder pensioen. Genoeg om achter de geraniums weg te teren. Maar dat is niets voor mij. ’n Vriend hielp me en sindsdien ben ik als ZZP-er werkzaam als koerier en rijd ik door half Europa. Zo’n 120.000km per jaar.
Ik hoop, dat je nu iets meer begrijpt van mijn standpunt. Ik heb weelde (en hebberigheid…..) gekend, maar ook het tegendeel. Daarom gun ik iedereen -ook jou- een fair inkomen. Excessen zijn niet nodig. Wat moet je per slot met méér dan 1 miljoen per jaar? Vertel me nu niet, dat er iemand is, die dat echt nodig heeft om goed te kunnen leven.
@9000cse:
Een heleboel mensen kunnen moeilijk tevreden zijn met wat ze hebben en dat vind ik heel zorgelijk.
Je ziet nooit zoveel chagrijnige koppen als op een koopzondag, let maar eens op !
En ik, ik heb alles al, weet nooit wat ik voor mijn verjaardag moet vragen, behalve een gezellige avond of middag met vrienden, want dat is voor mij belangrijk.
@desjonnies:
En zo is het maar net! Begrijp volkomen wat je bedoelt.
@9000cse: indrukwekkend verhaal, en idd nu begrijp ik het ook wat beter wat je bedoeld, wat ik dan niet snap je verdiend zoveel geld en alles is weg? Niet ouderwets sparen??trouwens geen aanval.
@bofkont:
Sorry Bofkont, maar als je Cuba en Noord Korea als voorbeeld erbij moet halen zie ik dat persoonlijk als een zwaktebod.

En nog iets Bofkont, geloof me, een vrije markt, die bestaat niet, kijk maar goed om je heen, die zogenaamde ‘vrije markt’ daar maken in de regel twee partijen de dienst uit :
– de grootste en de vetste
– de partij die de meeste honger heeft.

In de zorg is het de bovenste, in het transport de onderste en aan beide heb je niets.
Je hebt meer aan evenwicht in een markt.
@desjonnies: leuk bedacht en idd een goede gedachte , alleen helaas zo werkt de echte wereld niet.
@desjonnies: Dat heet marktwerking, vraag en aanbod of zoiets, zo oud als de weg naar Rome, alleen door de globalisering heeft het een vlucht genomen, de wereld is je achtertuin geworden, iedereen weet wat er te koop is een ieder gefortuneerd persoon kan krijgen wat hij wil.
@desjonnies: Maar waarom MINDER verdienen dan?
Mensen die rond zijn gekomen met Netflix .. Zijn er allemaal ingetrapt ..
Top Gear is zowat het autoprogramma wat het minst aantrekkelijk is voor een automiefhebber dus voor mij mogen die 3 losers echt wel verdwijnen.
@poeperman: WAT!!!!!!!??? Ben je gek??!!
@poeperman: ja de kijkcijfers geven aan dat je groot gelijk hebt ;)

Ga je mond spoelen cultuurbarbaar !!!!!!
@poeperman: als je het als autoprogramma gaat zien moet ik ken gelijk geven. Echter is top Gear gewoon amusement met auto’s.
En wat is Netflix?
@gerjan: een commercieel geweldig concept.
Wut, netflick met met drie lelijke kerels? Tja het zal je hobby maar zijn..
Werd de cultstatus van TG niet deels bereikt, omdat het met grote regelmaat de grenzen van de BBC tartte? Wat zou er van over blijven bij Netflix? Alleen het deel maatschappelijk ongewenst(e) gedrag en opvattingen, waar TG mee doorspekt was. Zou dat genoeg zijn voor toekomstig succes van een spin-off?
@garp: Ik vond het gewoon leuk om te zien.

Maakt mij niet bepaald uit of het wel of niet de grenzen van de BBC tartte.

Het format blijft van de Bieb, dus we weten ook nog niet met wel format ze zullen komen en of het een beetje leuk blijft om te zien.

Persoonlijk hoop ik dat de tripjes en specials zullen wederkeren.

Ik had trouwens begrepen dat Jezza de scripts maakte, zal wel meespelen met het feit dan Hammond en May het niet zelf gaan doen, bij Jeremy kwam de meeste humor vandaan.
Nog even eentje uit de oude doos.
https://youtu.be/3SXbGDcMeo8
Causing an avoidable collision penalty in 1982.

Quiz vraagje, wie werd hier op zijn bakkes (helm) gemept?
@jrk68:
Oh, dit had dus bij een F1 topic moeten staan, wat was ik denkende.
Ha! Heerlijk!
Opzich klinkt het goed. Als ze dan meteen seizoenen van een paar afleveringen meer doen dan heeft de kijker er ook nog wat aan….
Jammer. Dan gaan we maar eens kijken of we het ergens kunnen downloaden. voor niks.
We hebben nu meerdere malen gezien dat bbc het trio een beetje in bedwang houden. Dus ben benieuwd wat er gebeurt als de apen los zijn hihi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).