Amerikaanse universiteit bouwt testbaan autonome auto’s

Auteur: , 3 Reacties

Voordat autonome auto's op de markt komen, moeten we er natuurlijk vanuit kunnen gaan dat ze veilig zijn. Testen is het antwoord, alleen waar doe je dat? Een Amerikaanse universiteit gaat een testbaan aanleggen, speciaal voor de autonome auto.

Rendering van testbaan voor autonome auto's

Uiteraard zijn er al tal van circuits en testen Google en Audi zelfs al een tijdje op de openbare weg, maar een groot testcircuit gemaakt voor de ontwikkeling van dit soort auto’s is nieuw. De universiteit van Michigan (VS), heeft nu groen licht gekregen voor de bouw van zo’n baan.

Nabij de universiteit wordt een zogenaamde Mobilty Transformation Facility neergezet. Een 12 hectare groot terrein waarop zo goed als alle verkeerssituaties nagespeeld kunnen worden. Het terrein krijgt on- en offroad wegen inclusief rotondes, stoplichten, invoegstroken, vierbaans snelwegen en andere verkeersobstakels.

De universiteit heeft samen met de overheid het doel gesteld om in 2021 het transport in Zuidoost-Michigan volledig autonoom te maken, met de testbaan wil de instelling de ontwikkeling versnellen. In de herfst van dit jaar wordt gestart met de bouw van de baan, die ruim 6,5 miljoen dollar gaat kosten.3 reacties

Jaja. Over 7 jaar het transport in Michigan autonoom? Ben benieuwd…
Neemt een borrel…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).