Audi A7 4G (2010 – heden) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 19 Reacties

Sommigen zijn er fan van, anderen haten hem om z'n uiterlijk, maar de Audi A7 is net dat beetje specialer.

Audi A7

De Audi A7 werd in 2010 geïntroduceerd. De A7 kon meteen de concurrentie aangaan met de Mercedes CLS en niet veel later volgde ook de BMW 6 Gran Coupe in dit segment. De A7 kwam met een fijne range aan motoren op de markt.

De A7 is qua maten niet veel groter dan een A6 (aankoopadvies), maar heeft een exclusiever voorkomen. Er is ruimte voor vier volwassenen, en de achterklep is groot en elektrisch. In 2014 werd de A7 licht gefacelift. Daarbij werd het exterieur subtiel gemoderniseerd, maar belangrijker was dat er een flinke rits nieuwe motoren onder de kap terecht kwamen. Ook kreeg het interieur een flinke make-over.

Aanbod occasions
Er zijn ruim 80 Audi A7’s te vinden op Marktplaats.nl, waarbij de verdeling tussen benzine en diesel ongeveer 40/60 is. We nemen de S7 en RS7 niet in dit overzicht mee overigens, omdat dat auto’s zijn met een heel specifieke eigen set aandachtspunten. De prijzen beginnen iets onder de €24.000 euro en lopen op tot een slordige €90.000 duizend euro. Zoek je een handbak dan heb je pech, die zijn er niet.

Pluspunten

 • Premium badge.
 • Je rijdt in een bijzonder vormgegeven auto.
 • Veel lekkere motoren

Aandachtspunten
De Audi A7 deelt veel van zijn techniek met zijn merkgenoten, dus je zult hier wellicht dingen tegen gaan komen die bekend voorkomen.

Onderstel

 • De auto’s met luchtvering hebben soms last van krakende geluiden bij het inveren. Dit is niet de luchtvering zelf maar het type rubbers dat in de draagarmen gebruikt wordt. Vervanging van die rubbers is niet enorm duur.

Aandrijflijn

 • De 2.0 TFSI’s staan bekend om z’n olieverbruik. Voor de A7 geldt dat deze motoren al van een wat nieuwere en meer solide generatie zijn, maar desondanks kan het geen kwaad de peilstok met enige regelmaat te checken.
 • De minder pittige 3.0 TDI’s werden met een Multitronic CVT uitgerust, niet een heel sexy apparaat als je van opschieten houdt.
 • De S-Tronic versnellingsbak moet netjes geserviced worden, met de juiste smeermiddelen. Gebeurt dit niet, dan is er dikke kans dat de boel stukloopt. Als de bak niet soepel schakelt en adequaat reageert is het vaak foute boel.
 • Een ratelende ketting bij een koude start in een 3.0 TDI is op te lossen met nieuwe kettingspanners die Audi sinds 2016 in de schappen heeft liggen.

Elektronica

 • Check of het navigatiescherm goed werkt, soms klappen ze niet lekker open namelijk. Daar zijn wel fixes voor, en die zijn gelukkig niet heel duur.
 • Het slot van het tankklepje gaat soms stuk.
 • De elektrisch bediende handrem gaat niet altijd lekker los.

Zoek de A7 of een andere auto op Marktplaats.nl.19 reacties

Bij een fiat Ritmo moet je ook regelmatig onder de motorkap kruipen om de peilstok te checken ..

Dus zo raar is dat helemaal niet ..
Heeft dit ding megasuperfuckingsnelle internet?
Echt een van de mooiere auto’s
Blijft toch wel een bijzonder mooi wagen van Audi. (Ja ondanks die kakkende hond vergelijkingen van de meesten hier.)

De aandachtspunten vallen goed mee vind ik, vooral tijdens het aankoopproces goede keuzes maken dus.
En nog steeds vind ik het een lelijkerd!
“De minder pittige 3.0 TDI’s werden met een Multitronic CVT uitgerust, niet een heel sexy apparaat als je van opschieten houdt” – Dit kon je niet mooier verwoorden. Wat heb ik zitten lachen.
Qua aandachtspunten valt het reuze mee, zit natuurlijk wel een premium prijsje aan maar niet het duurste van het duurste.
Uiterlijk daarintegen kan de Mercedes me toch meer bekoren.
Ik vind het nog altijd een fraaie auto, vooral de facelift maakt ‘m erg mooi en nieuw of jong gebruikt ook een stukje bereikbaarder door de viercilinders (2.0 en 1.8 TFSI).

Jammer alleen dat de 2.8 FSI in de praktijk net zoveel zuipt als de 3.0 TFSI, dat maakt benzine rijden bij deze auto niet zo aantrekkelijk (want puur om het verbruik te compenseren met het vermogen, zou ik liever de helaas duurdere 3.0 TFSI willen).
Een van de weinige mooie, hedendaagse Audis.

Echter de concurrentie is prachtiger:

1 CLS
2 Panamera
3 6GC
@toyotafortuner: goed gezien idd mooie auto, maar de rest is nog mooier
@toyotafortuner: ik vind de panamera de lelijkste van allen (oude generatie dan!)
Ja ik vind de A7 ook echt heel mooi. Heel bijzonder mooi model van audi.
Nog een minpunt vind ik de hoofdruimte achterin. Met mijn 1,90 kon ik gewoon niet rechtop zitten. Als je hem wil als gezinswagen dan is dat wel een punt om over na te denken.
@berlinetta: de meeste gezinnen bestaan vast niet uit 5 mensen van 1.90m+ :-)
@stuko: Hier eentje! 5 stuks uit een gezin van 7.

Chrysler Grand Voyager was de enige oplossing.. ik had het vroeger erg te doen met m’n pa.
Volgens mij zit er in de A7 geen TFSI in die bekend staat voor zijn olieverbruik. De 1.8 is sowieso van de 3de generatie alleen ik ben niet zeker van de 2.0. Als er altijd goed mee gereden wordt heb je geen last van olieverbruik.
@leeno: 2.0 is ook de nieuwe geloof ik, maar dat baseer ik puur op het vermogen (252pk, waar de oude motoren nog 180, 211 en 225pk hadden in volgorde van leeftijd).
Prachtige auto en dat voor zo’n saai merk als audi
Kan aan mij liggen, maar ik vind een a6 op de nederlandse wegen bijna nog exclusiever dan een a7!
Een kleine tip voor VAG rijders, mocht je last hebben van het tankklep probleem:

Aan de kant van de tank klep, kun je in de kofferbak als het goed is een luikje open maken waar meestal ook enige electronica is verwerkt. Hier zit een soort oranje koord waar je aan kunt trekken, hierdoor gaat de tankklep als nog open!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).