Audi A6 C7 (2010) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 65 Reacties

Om de concurrentie van voornamelijk de 5-serie en E-klasse zette Audi in 2010 een flinke stap met de nieuwe generatie A6. Ze zijn inmiddels lang genoeg op de markt voor een gezond en betaalbaar aanbod aan tweedehands exemplaren, de hoogste tijd om te kijken hoe ze zich houden.

Audi A6 C7

Van spaardiesel tot een monster met V8, voorwielaandrijver of quattro, sedan, Avant of een iets ruigere Allroad, in de A6 kan je het allemaal krijgen. Voor het gemak laten we de echte kanonnen in de vorm van de S6 (rijtest) en RS6 (rijtest) buiten beschouwing, hoewel de algemene punten ook voor die modellen gelden.

In 2014 was er een kleine opfrisbeurt, de facelift modellen zijn vooral snel te herkennen aan de gewijzigde LED’s in achterlichten en koplampen.

Aanbod occasions
Van de Audi A6 C7 staan rond de 400 exemplaren op Marktplaats te koop. Zo’n driekwart van het aanbod is een diesel en ook driekwart van het aanbod is een Avant. Het percentage auto’s met een handbak is minder dan 7%, voor de restwaarde is het wellicht beter daar niet meer voor te kiezen in deze klasse. De prijzen beginnen net onder de 20 mille en lopen op tot een ton.

Pluspunten

 • Imago.
 • Ruimte
 • Fraai interieur
 • Zuinige diesels

Aandachtspunten

 • De 2.0 TFSI van Volkswagen / Audi is berucht om z’n olieverbruik, motoren van na 2012 zijn iets beter, van na 2016 weer iets beter. Ook in de A6 kan het probleem zich voordoen. Soms is garantie/ coulance nog mogelijk en anders verdient het de aanbeveling om ook bij specialisten te kijken voor een eventuele revisie. Bij de 1.8 en 3.0 TFSI kan het probleem ook optreden.
 • De zeven versnellingen tellende S-Tronic versnellingsbak moet soepel schakelen.
 • De bijnaam multitrauma is voor de Multitronic bak zeker niet terecht meer, maar het is wel en bak die anders werkt dan andere bakken. Sommigen haten, anderen houden ervan. Proefrijden dus!
 • De elektrische bediende handrem weigert soms te lossen.
 • Het navigatiescherm klapt soms niet soepel op, daar zijn verbeterde onderdelen voor.
 • Controleer bij exemplaren met luchtvering of die niet kraakt bij het inveren, zoals bij het rijden over drempels. Het wordt veroorzaakt door de rubbers van de draagarmen en is op te lossen door deze vervangen door exemplaren van de de RS5.
 • Het ‘slot’ van het tankklepje begeeft het bijna bij iedere Audi één keer.
 • Vaag of onnauwkeurig sturen, niet netjes in de middenstand blijvende besturing etc etc. Dit soort klachten zijn grotendeels opgelost met een sofware updates in de eerste jaren van productie. Als de klachten er nog wel zijn, controleer of er nog updates uitgevoerd moeten worden.
 • Ratelende ketting 3.0 TDI bij koude start: het was een hoofdpijndossier voor Audi, maar sinds begin 2016 is de oplossing daar. Twee nieuwe type kettingspanners moeten het probleem verhelpen.

Zoek de A6 of een andere auto op Marktplaats.nl.65 reacties

Niet kopen. Van oprit naar Pinautomaat. In 1 2 en,.. Poef. Weg is je Audi.
Kun je net zo goed meteen een chassis zonder body, motor en interieur kopen. Hoef je m niet te zoeken in het bos ook.
Ik vind het een heerlijk model! Heb al een zwak voor de A6 in het algemeen.

Ondanks dat ie meedraait sinds 2011 oogt ie absoluut niet verouderd! Daar hebben/hadden de F10 en de E-klasse toch iets meer last van. En de aandachtspunten vallen reuze goed mee..

Eentje met de 3.0 BiTDI en een s-line pakket zou wel eens een optie kunnen worden voor later wanneer er kinderen rondlopen. En ik nog altijd veel km’s moet maken..
@misterdrogba: dat is inderdaad een geniaal ding.
@misterdrogba: Ik vind dat de F10 juist goed kan meekomen, net als de E-klasse (oké, van die laatste de facelift dan).
Wanneer en hoe hebben ze die Multitronic dan verbeterd?
Lijkt me best een prettige combinatie samen met de 2.8 zescilinder.
@123bat: check, mijn vorige auto was er zo een. Heerlijk relaxte, stille auto. Wel alle genoemde probleempjes mee gehad, maar geen druppel olie verbruikt..
“De 2.0 TFSI van Volkswagen / Audi is berucht om z’n olieverbruik, motoren van na 2012 zijn iets beter, van na 2016 weer iets beter. Ook in de A6 kan het probleem zich voordoen. Soms is garantie/ coulance nog mogelijk en anders verdient het de aanbeveling om ook bij specialisten te kijken voor een eventuele revisie. Bij de 1.8 en 3.0 TFSI kan het probleem ook optreden.”

Oftewel m.u.v. de 2.8 zuipt ELKE benzine motor olie… Gewoonweg schandalig voor een auto met zo’n prijskaart!
@jack_abarth: “de motoren van ná 2016 zijn beter”. Wie zegt dat? De waarzegster?
@jack_abarth:
Nee Jack.
Is DUITS
En dat, dat wordt altijd hier gekocht.
Waarom?
Keine ahnung.
Fransen, Japanners, Koreanen het doet ef niet toe.
We blijven Duits.
Pluspunten: Imago

Juist…
Is het sarcasme, dat er een artikel over het kopen van een A6 geplaatst wordt na het vorige artikel over de diefstal?
@0rlok: dit artikel/video gaat niet over de S/RS6 model zoals Wouter fijntjes aangeeft in zijn uitleg, maar enkel de A6.
@misterdrogba: ow echt? Zal ik deze ook onder sarcasme noteren?
Aandachtspunten: Imago
Maatje van me rijdt zo’n Avant van na de facelift. Een dealerdemo uit Duitsland. Echt mega veel opties, nagenoeg full options denk ik. Exclusive interieur met RS6 stoelen etc etc etc. Maar met een 177pk 2.0TDi…. Echt niet vooruit te fikken dat ding. Echt jammer, ding ziet er uit alsof ie 500pk heeft, maar krijgt zwaar klop van alles met meer dan 150pk. Is wel erg betrouwbaar overigens, hij heeft er echt nooit wat mee. Mag ook wel eens gezegd worden.
@e34m5touring: Opzich is er niks mis mee om te rijden met een afgeladen auto zonder al teveel power. Als je niks geeft om snelheid maar wel om luxe en gemak, dan is dat de ideale auto.
Ik snap alleen de RS-stoelen niet. Met 177 pk is het niet zo dat je uit je stoel vliegt door de G-krachten. Ik had dan heerlijke comfortstoelen genomen.
@berlinetta: Oh hij geeft er wel om hoor, ding gaat binnenkort naar de chipboer. Hij dacht dat ie er wel aan kon wennen, kerel heeft altijd zware motoren gehad. Maar ’t werkt niet. Mijn Alfa is vlot maar niet supersnel ofzo, die liet er weinig van heel, vooral op de snelweg.
@e34m5touring: Ja opzich valt er wel wat extra’s te halen met een chipje. 240 pk zou toch wel mogelijk moeten zijn. Meer dan genoeg eigenlijk.
@berlinetta: Volgens mij gaat ie naar 210 oid. Ach, kerel rijdt nogal km’s dus heel lang rijdt ie er toch niet mee. Maar wat er ook komt straks, wordt niet weer een basismotor ;)
@E34M5Touring: dan is er iets niet goed met de motor want ik heb dezelfde met 177pk en het gaat vrijhard moet ok zeggen! Een goede vriend van me heeft een bmw Serie 3 met diesel 163 pk en ik rij hem makkelijk uit!
@e34m5touring: De 2.0 tdi na de facelift is alleen met 150pk of 190pk geleverd, de 177pk is van voor de facelift, misschien heeft je maat de 150pk? Daarnaast de 177pk is op papier sneller dan je alfa dus dat je er weinig van heel hebt gelaten, lijkt mij een beetje overdreven.
@jeanclaude: De Alfa heeft op papier geen squadra chip. in het echt wel. Dan zal het de pre facelift zijn, al heeft ie wel die Matrixlampen, ik dacht dat die alleen op de facelift zaten?
@e34m5touring:

Ik had laatst een A4 met volgens de RDW 177pk diesel voor m’n neus hangen. Mijn D5GT is gechipt naar 220pk/460Nm maar had er toch een behoorlijke kluif aan om ‘m bij te blijven.
Nu weet ik natuurlijk niet of de A4 origineel was, maar traag was de wagen zeker niet.
@jack_abarth: Wij reden voor een vrijgezellenfeest met een groepje richting Limburg. Ik met mijn Alfa, die A6 en een F30 328i. Goed, die bmw was voor beide een maat te groot. Maar die A6 kon maar moeilijk volgen. Ik trok echt een gat. Hij gaf zelf aan echt mee te trekken. Vandaar mijn observatie. Wellicht dat die A6, mede door alle opties, vrij zwaar is geworden. Zal em eens vragen naar het gewicht op kenteken. Overigens zelf een S80 D5 gehad (2006 model) en die verliest een groot deel van z’n power aan de automaat. Zelden een automaatbak gereden die zover buiten het ideale toerengebied bleef hangen. Ding gooide hem gewoon naar 4,5k rpm, daar valt niet zoveel te halen. Als je zelf met de pook schakelde kreeg ik het idee harder op te trekken dat wanneer de bak het zelf regelt.
@e34m5touring:

Door de chip zit nu het powergebied van 2.200 tot 4.800 rpm. De GT rijd alleen gewoon ook niet makkelijk weg in z’n 1e versnelling.
@E34M5Touring: die LED-matrix koplampen in de uitvoering zoals je ze in de video ziet zijn juist die van voor de facelift. Na de facelift zien ze er anders uit
@autoriteit: Ok, ik dacht dat die pas na de facelift leverbaar waren. My bad. Dan is’t een pre facelift. Excuses.
@e34m5touring: maakt niet uit hoor, hoef je niet je excuses voor aan te bieden hoor :).
Best wel kostbare aandachtspunten!
Om even wat te zeiken: waarom is imago een pluspunt? Wat is dat imago dan? VAG heeft na alle ketting/olie/sjoemel-problemen niet echt het beste imago vind ik. En alle leaseridders die je van de snelweg drukken, dragen ook niet bij aan het imago in positieve zin.

Wat betreft de auto zelf vind ik hem wel erg fraai. Een van de mooiste Audi’s van het moment, zeker de gefacelifte versie. Stiekem blijf ik er toch altijd erg lang naar kijken als ik er eentje zie.
@berlinetta: Autoblog zegt wel vaker dat een pluspunt bij een auto imago is. Valt me erg op. Onder andere bij de Volvo’s zeggen ze dat dat een pluspunt is. Ik denk dat ze het onder andere doen omdat het lijstje met pluspunten heel erg kort is ten opzichte van het lijstje met aandachtspunten. Aan de ene kant snap ik het wel. Gewone mensen die niet iets om auto’s geven zoals wij doen zien gewoon een mooie Audi staan. Stel je voor dat je je schoonouders voor het eerst gaat ontmoeten en je komt met een A6. Dan maak je een prima eerste indruk lijkt mij. Voor mij persoonlijk maakt het imago van een auto geen reet uit. Ik vind het eigenlijk ook een ongelofelijk k*twoord.
@viezefreddyw: Ik snap wel wat je bedoelt. De A6 is een erg nette, representatieve auto. In dat opzicht heeft hij ook zeker een representatief imago.
@berlinetta: Veel van de negatieve punten qua motorproblemen komen bij het gros van de bevolking niet binnen of blijven niet hangen. Al mijn vrienden (en ik ga er vanuit de meeste andere mensen ook) die auto’s over het algemeen niet speciaal interesseren denken bij Audi, Mercedes en dergelijke gewoon louter positief erover. Op Autoblog krijg je er altijd een verhitte discussie over, terwijl het voor de ongeïnteresseerde buitenwereld gewoon vaststaat.
Ik vind dit gewoon een prachtige auto, zeker in vergelijking met de W212 en F10.
Deze generatie A6 laat mij redelijk koud. Ik vind hem niet lelijk, maar hij trekt absoluut niet mijn aandacht.
Dan heb je nog problemen met een aantal van de motoren en bakken.

Doe mij maar een 5serie of E-klasse.
Leuke ruime auto.
Met zoals Wouter omschrijft, alles wat je wilt van een complete auto.
“van na 2016 weer iets beter. “”

Glazen bol?
Mijn werkgever rijdt er ook een. Met 2.8 benzine. Het rijdt best prima, maar de w211 van mijn ouwe doet eigenlijk alles beter. Daarbij zijn er al best wat kosten aan geweest die echt niet horen bij zo’n auto en is de bouwkwaliteit gewoon slecht. Sierlijsten die loslaten en interieurdelen die los gaan zitten is niet wat ik van Audi verwacht. Ze waren een jaar of 15 geleden een stuk beter.
@lekbak: nee hoor, jaren geleden een Audi A6 uit 2002 gehad en daar hetzelfde probleem in het interieur.
mis bij pluspunten dat de naden in het interieur erg goed op elkaar aansluiten en er goed afgewerkt zijn.
Vond de c6 mooier. Wat me opviel aan de c7 is dat het interieur, behalve layout, eigenlijk niet veel meer functionaliteiten had tov de c6. Wat mij persoonlijk heel erg tegen staat, is dat de brandstofmeter digitaal is; alleen maar 4 of 8 standen.. Ben zelf meer van het analoge metertje
@alassad:
Een C6 is altijd mooier
Want Citroën doet noooooit kleinburgelijk als ze een slee bouwen.
Fijne auto. Zelf een aantal jaar een 2005 A6 gehad, met veel plezier ruim 100.000km in gereden. Dit model stond op de shortlist vorig jaar oktober. Kon echter geen passende vinden. Voor mijn budget een simpele 2.0Tdi met rond de 180pk, automaat en business pakket en sportstoelen. Meer heb ik niet nodig. Blijft een zeer mooie auto. Maar de onderhoudskosten… oei oei oei. In het Duits zeggen ze: ‘Wollst du elite, brauchst du kredite’
En dan relateer ik de kosten van specifieke onderdelen met bv een vergelijkbare 5 serie. Ook niet voordelig, maar in ieder geval gunstiger dan bij Audi
@dagdromer: je doet je naam eer aan.
@hplh: want?
Betaalbaar is nogal relatief, zo blijkt maar weer.
2 massa vliegwiel en koppeling, ook bekende veel voorkomende problemen.
Mijn vrouw heeft er ook één in de lease gereden. Meeste problemen mee gehad van de auto’s die ze tot nu toe gehad heeft.
@kempenaer: vliegwiel koppeling vrouw. Need i day more?
“Motoren van na 2016 zijn weer iets beter” @redactie, hebben jullie een tijdmachine staan?
Deze 3.0biTdi heeft geen s-tronic maar een tiptronic. Dit is de 8traps automaat van ZF. Die zit er op vanwege het koppel. Is een heerlijke automaat, vorig weekend nog in gereden. Geluid is ook heerlijk van deze A6, het betere dieselsound. Zet in de MMI uitlaat op dynamic. Klinkt als een V8 en ondanks de speakers klinkt het niet gemaakt, lekker diep.
Echt nooit dat ik mijn vingers aan zo een auto brand!
@vagtroep: dan blijf maar lekker in je peug of kia rijden.
Prachtig premium product, jammer van de Oost Europese bouwkwaliteit.
@creaminator: jammer dat je dat zo zegt, want uit de diverse betrouwbaarheidsonderzoeken uit het verleden bleek meer dan eens dat de (voornamelijk in Oost-Europa gebouwde) Ŝkoda’s tot de kwalitatief beste auto’s uit het VAG concern behoren.
@rrrobert: diezelfde betrouwbaarheids onderzoeken geven als reden aan dat Skoda’s vaak low spec worden verkocht, en vooral hoog scoren omdat de nieuwste en duurste navigatie/communicatie electonica meestal ontbreken in een Skoda (betrouwbaarheids euvel nummer 1). Het zou ook wel vreemd zijn als een auto die wordt gebouwd van dezelfde onderdelen (al dan niet voorzien van drastische kostprijs verlaging) het beter zou doen dan zijn concern broers.
@rrrobert: met Oost Europees had ik meer Lada in gedachten. Skoda zie ik meer als een Duits alternatief indien imago er niet toe doet.
@RRRobert: Mijn TT van vroegahh kwam uit Hongarije. (zoals de meesten dacht ik) ding was 14 jaar oud maar de lak was zo dik gespoten dat hij nog steeds als een spiegel was. de meeste auto’s zijn erg dunnertjes gepoten (goedkoper, geen druipsels).
@creaminator:
Mooie blonde meid, jammer dat ze een lul heeft, dat pen je hier eigenlijk neer!
@desjonnies: “ook dan is er nog een gat te vullen”

Kreeg ik als reactie van mijn collega toen ik laatst een soortgelijke opmerking maakte (over thaise hoertjes).
@desjonnies: dat is wel veel drama; meer een high maintenance woman.
Een A6. Lease bak. Kies toch voor een ander merk met meer beleving i.p.v. het strakke Zanussi koelkast ontwerp. Als een Audi in je binnenspiegel ziet moet je altijd de type aanduiding checken, is het een A4 of een A6.
@right: iemand die weinig met autos heeft moet dan inderdaad doen. Een echte autokenner ziet dit verschil wel.
42K voor een auto met 92.000KM, die zal daar nog wel even blijven staan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).