Audi bedankt voor deze twee autoshows

Auteur: , 12 Reacties

Ook deze Duitse autofabrikant kijkt kritisch welke autoshows ze wel en niet aandoen.


We hebben het al een aantal keer gezegd en je gaat het ongetwijfeld nog wel een paar keer horen: autoshows zijn stervende. Autofabrikanten kiezen steeds vaker voor eigen evenementen dan dat ze een dure stand huren op een show en een hele entourage meenemen.

Gelukkig voor ons is de Autosalon van Genève nog steeds, wereldwijd gezien, het belangrijkste evenement voor fabrikanten om hun nieuwste modellen te laten zien. Het auto-event is goed aan te rijden (of vliegen) en de moeite waard om een keer in je leven bezocht te hebben.

Een andere belangrijke show tref je aan de andere kant van de plas. Namelijk de North American International Auto Show. Dit jaar zal de show traditiegetrouw niet plaatsvinden in een ijskoud, maar juist een wat warmer Detroit. De data is verplaatst van januari naar juni.

Ook deze show zal echter minder en minder belangrijk worden voor autofabrikanten. Autonews weet te melden dat Audi voor het tweede jaar op rij heeft bedankt voor de autoshow in Detroit. Ook zullen ze de 2020 New York Auto Show overslaan in april. De autoshow in New York is sowieso wat karig te noemen. Zowel BMW als Mercedes ontbreken eveneens. Overigens waren BMW en Mercedes óók niet te vinden in Detroit in 2019.12 reacties

Toen ik nog studeerde een keer een dagje naar Genève gevlogen omdat ik veel KLM punten had. Vroeg met de trein naar Schiphol, 10 uur op de beurs, half 7 weer terug en laat weer thuis met de trein. Ja het was leuk voor een keer, maar alleen zou ik het niet weer doen. Gezelschap is toch ook wel aardig op zo’n dag kwam ik achter.
@pier: Kan me voorstellen. Een nachtje in Geneve blijven misschien ook een idee, druk programma zo 🤔
@hotze: Nu zou ik zeker een nachtje in Genève doorbrengen, ’s avonds lekker een kroeg in en relaxed de volgende dag terug.
@pier: ja lastig in de studietijd dat soort uitstapjes maken 😄
@hotze: Haha, ja zeeën van tijd normaal gesproken. Maar Genève had ik toen vrij ad-hoc gepland.
@pier: Er zijn denk ik zat reagluurders welke graag een dagje met gelijk gestemden op de beurs doorbrengen! gympen mee (je loopt enorm veel zo’n dag) en geniet maar.
@dutchdriftking: Al een aantal keer met verschillende vrienden/collega’s naar de IAA geweest. Ik ken Frankfurt nu redelijk goed, daar kan je mooi stappen. En uiteraard even door de Taunusstrasse lopen ;)
@pier: dat is een duur straatje als je daar een feestje gaat bouwen.
Dat stuur! Heerlijk zo’n open onderkantje. Klauw erin en cruisen maar.

Voor de duidelijkheid, het gaat over een stuur…
@jajeroenja: Qua looks ziet het er op deze foto echt niet uit..
@crepito: Geef maar een ouderwetse knoppenbrei! Maar tis wel beter dan 1 pc-scherm zoals in een bepaald merk het geval is.
Maar als autofabrikant moet je tegenwoordig natuurlijk wel op de CES staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).