Handige bedrijfsauto is nu nog handiger

Auteur: , 9 Reacties

Het kost alleen even wat moeite om 'm naar Zandvoort te krijgen.


Stel je, moet een bedrijfsauto uitzoeken. Enkelvoud. Dus niet 50 compacte vans voor je beveilingsbureau of transportbedrijfje. Nee, je hebt een onderneming en je hebt een bedrijfswagen nodig. Het liefst eentje met een dubbele cabine. Heb je meteen een auto die alles kan.

Dan kun je natuurlijk kiezen voor Transit of Transporter, maar wat als je net even iets stoerder zoekt of af en toe echt zwaar werk te verrichten hebt? Dan is een Amerikaanse pickup natuurlijk geweldig. Sterker nog, dat zijn eigenlijk de enige situaties dat zo’n stoer werkpaard niet ongepast is. Het nadeel: zo’n F-150, Sierra, Silverado of RAM zijn gewoonweg te groot. Te lomp, te dorstig en te on handig. Zeker als je geregeld offroad moet gaan.

Daar komt deze GMC Canyon om de hoek kijken. De Canyon is de kleine pickup van GMC. De Canyon kun je zien als de opvolger van de Sonoma, het model dat basis stond voor de GMC Syclone. De Canyon is een half maatje groter en dat is wel lekker, heb je net even wat meer ruimte. Deze uitvoering die je op de foto’s ziet is de gloednieuwe AT4. De AT4 is ideaal voor als je vaak buiten de gebaande paden komt met je pickup. Perfect voor de betere strandtenthouder.

De AT4 kun je herkennen aan de stoere 17″ velgen met 31″ Goodyear Wrangler banden. Misschien wel belangrijker is de aanwezigheid van vierwielaandrijving. Nu lijkt dat een gegeven, maar de meeste auto’s in de pickup klasse hebben vaak alleen achterwielaandrijving de zogenaamde 4×2’s. Dat helpt niet alleen bij het terrein-rijden, ook de offroad-wielophanging helpt daarbij. De GMC staat wat hoger op zijn wielen. Wel zo handig.

Dan de aandrijving. Normaal gesproken verwacht je bij een pickup uit het land van De Oranje President in Het Witte Huis een hele dikke V8. In dit geval is de GMC Canyon AT4 wat bescheidener. Je kunt kiezen uit een 3.6 V6 benzinemotor, goed voor 308 pk en 373 Nm. Een b betere optie is de Duramax dieselmotor. Deze levert 184 pk en maar liefst 500 Nm. De benzinemotor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de diesel moet het met zes voorwaartse verzetten doen. Officieel wordt GMC niet in Nederland geleverd, maar kijk niet verbaasd op wanneer er toch iemand zo’n handige pickup laat importeren.9 reacties

Ik heb de Canyon voor de facelift altijd wel een geinige truck gevonden, maar het nieuwe frontje verpest hem aardig. Niet dat het wat uit maakt, de Toyota Tacoma blijft superieur in deze klasse.

Overigens kan je de Canyon (een soort van) gewoon in Nederland krijgen bij de Isuzu dealer, de D-max komt namelijk van de zelfde familie. Je moet het dan wel zonder V6 of Duramax doen. Daar krijg je dan wel weer 2x zoveel laadvermogen voor terug.
@robert110:
Inderdaad de Dmax is echt toppickup 1100 kg laadvermogen en 3500kg trekvermogen. Nu lukt alles in 1 rit vanaf de haven
@maroksahbe: vergeet niet alles af te dekken achterop met een transparant zeiltje…
@robert110: Tacoma is inderdaad beter. Maar de Canyon is wel ruim 20% goedkoper….
De Sonoma @Willeme ;-)
@cossiekiller: Is het weer eens zo ver?
Tja, in Nederland helaas kansloos, in Amerika niet meer dan standaard. Overigens met gegronde redenen kansloos in ons land. Het past gewoon niet.
@dutchdriftking: dit is niet kansloos en veel te groot. Dit is gewoon formaatje Rijkswaterstaat.
Uitermate praktisch, vooral omdat ze tegenwoordig wel goed trekvermogen hebben.

Enkele jaren geleden mocht een pickup uit deze klasse maar een 2 tot 2,5 ton trekken, dat was een belangrijke reden om voor de grote Amerikanen te kiezen. Sinds de hilux, d-Max en amarok ook 3,5 ton mogen trekken zie je die weer veel vaker bij de mensen die gewoon een pickup nodig hebben. Bij ons op het platteland verliest de Amerikaanse pickup heel hard terrein.
GMC-humor: een Canyon in de laadbak van een Canyon… ;)

Doe mij die Canyon (Spectral) in de laadbak maar trouwens. Oh nee, wacht, die heb ik al…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).