Audi e-tron quattro zit tjokvol batterijen en actieve aero

Auteur: , 19 Reacties

Immers, de volledig elektrische SUV met een formaat dat tussen dat van de Q5 en Q7 ligt moet 500 km kunnen halen op 1 lading.

Komende maand presenteert Audi het e-tron quattro concept, een voorbode op een volledig elektrische SUV (Q6?) die in 2018 op de markt moet komen, om Tesla een poepie te laten ruiken.

Actieve aerodynamica

Audi heeft hem gedesignd volgens het “Aerosthetics” concept, wat inhoudt dat je de luchtweerstand minimaliseert zonder meteen een draak van een design af te leveren. Het resultaat is en Cd-waarde van 0,25. De SUV met plaats voor 4 personen maakt bovendien gebruik van OLED-technologie. Daarnaast zien we op de krabbels van de designers actieve aero, zoals een diffusor en spoiler die verschuiven.

Hoe groot de accu is verklapt Audi niet, dat horen we volgende maand. Audi moet natuurlijk nog wel minstens twee mediamomentjes uit de release slepen. Ook motorvermogens volgen, wel weten we dat deze e-tron drie elektromotoren heeft: één op de vooras en twee op de achteras.

Eerder lekten de eerste beelden van de e-tron quatro al uit, deze nieuwe schetsen hebben we in een nieuwe gallery geplaatst, die later met echte afbeeldigen wordt aangevuld.19 reacties

Nou, ik ben benieuwd. De PR afdeling heeft in ieder geval alweer puik werk afgeleverd…
Heet alles bij Audi tegenwoordig etron quattro? Zelfs de namen beginnen ze te kopiëren.
@berlinetta: ik zie overal hybrid staan… Toch wel wat anders als e-tron
@berlinetta: het wordt pas ingewikkeld als een RS Q6 e-tron quattro sport ultra plus met standaard S-line en proline plus uitbrengen.
Ach gut, hebben de volgers ook een X6 variant weten te tekenen.
@str8six: ach beter laat dan nooit toch? TOV van de X6 is dit in elk geval een schitterende wagen.
@dutchdriftking: vind ze allebei niet knap, hetzelfde geldt voor de glc.
Het ziet er in ieder geval voor Audi begrippen behoorlijk spannend uit.
Nu nog even dealtje sluiten met Tesla ivm gebruik supercharger netwerk.
Ziet er best lekker uit
Zet er best strak uit en niet zo typisch als alle andere Audi’s.
Ondanks dat het natuurlijk heel voorspelbaar is, het blijft immers een Audi, ziet het er wel gewoon weer tof uit. Vooralsnog een stuk beter geproportioneerd dan de X6 en de GLE
Waarom zulke grote wielen op een auto? Je jaagt de gebruiker alleen maar op onnodig hoge kosten.
@porsche928: het is maar net hoe je het bekijkt; de afgelegde weg per omwenteling is groter, dus de banden gaan langer mee. ;-)
@porsche928: Omdat het vooralsnog een concept is en die moeten stoere dikke wielen hebben. De 20% bijtellingsversie krijgt straks gewoon bescheiden velgjes met wat meer band eromheen.
@porsche928: De wielen op de foto zijn inderdaad wat overdreven en dit omdat het mooi uitkomt maar technisch heeft het wel nut om de wielen steeds groter te maken. Hoe groter het wiel hoe meer koppel je kan verwerken. Daarom hebben truck zo een grote banden. Bij krachtige motoren en zeker bij elektromotoren heb je enorm veel koppel te verwerken. Bij alle nieuwe modellen van de bekende drie zie je dan ook de wielomtrek stijgen in de laatste 10 jaar.
@endofline: de banden zijn nu meer dan 50% van de hoogte van de hele auto.
@porsche928: wielen met een grotere diameter hebben minder rolweerstand, dus verwacht grotere wielen op alle electrisch auto’s die gaan komen.
Frankfurt 2017 wordt de electrische SUV show.
Het bijzondere van al die futuristische schermen is dat ze in de Prologue ook echt werken, toch een beetje ‘vorsprung durch technik’. Fijn ook dat het OLED-schermen met een hoofdzakelijk zwarte interface zijn, dan heb je ’s nachts geen last van die lichtgevende schermen in je auto. Voor de rest typisch Audi, voorspelbaar, maar wel mooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).