Audi facelift de A5: dit is er anders

Auteur: , 38 Reacties

De Duitsers nemen een fris en fruitige A5 mee naar Frankfurt.

Het zijn geen baanbrekende veranderingen, maar Audi slijpt de A5 een tandje bij. Zowel de coupé als de cabriolet en Sportback hebben een update gekregen. Voornaamste vernieuwingen hebben betrek op de techniek en op het MMI-systeem.

Het quattro-grapje dat Audi toepast op de nieuwe A1 en A4 komt ook naar de A5. Voordat je er een vergrootglas bij pakt moet je even naar de achterkant kijken. De nieuwe diffuser met trapeziumvormige uitlaten geven duidelijk weg dat dit de facelift betreft. Of het een mooie update is in vergelijking met het oude model is natuurlijk persoonlijk. LED-verlichting is voortaan standaard op de A5, Matrix LED-verlichting en dynamische richtingaanwijzers blijven optioneel. In het interieur is een 10,1 inch touchscreen te vinden met de nieuwste versie van Audi’s MMI touch systeem. De dubbele schermen zoals bij de A6 en A7 zien we nog niet op de A5. Daarvoor zul je echt moeten wachten op een nieuwe generatie. Het scherm is nu hetzelfde als bij de A4, die tevens recent van een facelift is voorzien.

Vrijwel alle motoren op de facelift A5 betreffen een 48v mild hybride. Een 7-traps S tronic of 8-traps tiptronic is standaard. Net als de S4 TDI, heeft de S5 TDI een 3.0 TDI mild hybrid met 347 pk en 700 Nm koppels. Mede dankzij quattro vierwielaandrijving sprint de rappe diesel in vijf seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is uiteraard begrensd op 250 km/u.

De nieuwe Audi A5-modellen zijn vanaf dee herfst te bestellen. Wat de facelift moet gaan kosten is op dit moment nog niet bekend. Audi komt daar in een later stadium op terug. Op de IAA in Frankfurt beleeft de facelift zijn debuut.38 reacties

Wat is dat op foto 157? Wat denken jullie?
@sjonniedeluxe: een motorblok
@kp92: thanks. Had zelf niet gekeken namelijk.
@sjonniedeluxe: ik ben erin getrapt
@sjonniedeluxe: hahaha heerlijk.
@sjonniedeluxe: je hebt me nog echt ook laten swipen puur omdat ik het niet laten kon.
@mats106rallye: swipen?! Links bovenin 4 blokjes, overzicht…
@jaapies: Op Android niet
@sjonniedeluxe: Dieselgate
“trapeziumvormige uitlaten”. Volgens mij zijn ze rond hoor.
@cossiekiller: je moet wel doorscrollen hoor. In de tekst gaat het namelijk over de A5, de eerste auto in de fotoserie is een S5.
@rubenpriest: Maar warempel! Je hebt gelijk!
@cossiekiller: proost!
158 foto’s voor een facelift… come on!
@hondar: fotografen en photoshoppers aan het werk houden
@hondar: De hele range wordt vernieuwd: A5 Coupe, S5 Coupe, A5 Sportback, S5 Sportback, A5 Cabriolet én S5 Cabriolet. Dus dan gaat al vrij snel. Gelukkig bestaat er een programma als Automator ;-)
@willeme: en van alles natuurlijk ruim 20 foto’s, want hoe geeft je het anders duidelijk weer… 😏
@willeme: er is helemaal niets vernieuwd. Fake news. Als mijn vrouw er een paar lijntjes bij krijgt is het toch ook geen facelift?
@potver7: Het is in technische zin gewoon een facelift. Wat jij met je vrouw doet, zijn jouw zaken.
Vooral de SportBack blijft een fantastisch mooie auto. Maar de vernieuwde S-Line is weer verpest door overdreven plastic opsmuk
Het wordt in mijn ogen hoog tijd dat we van die ‘booskijk’ voorkantjes af gaan. Niet alleen bij de boksbeugel, maar bij alle autobouwers. Verzin eens iets fris en dúrf wat dames/heren designers.
@cossiekiller @rubenpriest Waarschijnlijk zijn die ‘trapezium gevormde uitlaten’ weer hartstikke nep en zitten er daarachter wel ronde ‘echte’ uitlaten. Hebben jullie beiden gelijk ;-)
Je rijdt er niet in voorschut, maar ik vind em niet meer zo mooi (clean) als de eerste twee versies van de A5..
@punicaoase: in welke auto rij je wel voor schut dan (m.u.v. Fiat Multipla of een Chrysler(lor) PT)?
@911targa: tsja, dat is subjectief. In een Multipla rijd je tot zoverre voor schut dat iedereen weet hoe lelijk die auto is. Jong en oud, autofanaat of niet zal denken dat je een idioot bent. Zij hebben echter geen zespersoonsauto die in bijna elk parkeerplekje past en heerlijk rijdt.

In mijn bescheiden optiek rijd je voor paal in zo’n roze Fiat 500. Maar goed, sommige mensen vinden dat geniaal. TL;DR subjectiviteit alom.
@911targa: iets uit de Opel catelogus.
@911targa: Een echte kerel kiest natuurlijk niet voor een Targa.
@punicaoase: Ik was aan het denken: ik wil mijn dashboard uit 2008 terug.
De vorige versie van Walter da Silva is tijdloos en elegant. Deze nieuwe versie kan mijn aandacht nog steeds niet trekken.. Jammer. Hopelijk brengt de volgende generatie A5 een verandering hierin.
@alper: Je bedoelt de eerste versie. Sinds audi heeft besloten er ook 4 deurs versies van te maken is de A5 officieel dood. Van mooie coupe naar uitgemolken leasert…
Het enige dat me interesseert zijn de uitlaten. Zijn ze echt op zijn ze van plastiek?
@leaper035t: Voor vijf ruggen extra zijn ze van carbon.
158 foto’s is wat veel, maar ik kan die technosche press release photo’s altijd op prijs stellen. De premium s-line vind ik wel lelijker dan de advanced line.
En dan staat er in de gelinkte artikelen “Audi S5 verliest zijn V8:( ” Als we toen geweten hadden dat het een diesel zou worden.
Zo jammer dat interieur van die cabrio, vier prominente dode knoppen op de schakelaarstrip centraal in het interieur. Maar zelfs de top uitvoeringen hebben niet alle knopposities bezet.
Sneue I pad weer op het dashboard
@deboes: idd achterhaald ook nog eens. Jammer dat ze dat nieuwe interieur van de A6 er niet in zetten.
Blijft een heerlijke bak. Heb er een tijdje in mogen rijden, gewoon een sportief rijdende én sportief ogende auto met vier deuren, handig voor gezin en serieus veel ruimte, dit is echt een grote auto! Zou best een S5je willen hebben hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).