Rommelige training in Monza verloopt nat en glibberig

Auteur: , 8 Reacties

Een weekend vol spektakel?

Rommelige training in Monza verloopt nat en glibberig

Denk je aan Italië denk je al gauw aan mooi weer. Dat valt vies tegen in Monza dit weekend, waar de Grand Prix zal worden verreden. Het is behoorlijk nat in de Italiaanse plaats en dat is goed nieuws voor racefans. Wat extra spektakel is altijd welkom. Max heeft vanwege een nieuwe motor te maken met een gridstraf. De Nederlander heeft zich vooral beziggehouden met de afstelling van zijn auto tijdens de eerste vrije training.

De eerste vrije training verliep behoorlijk rommelig door de natte omstandigheden. Maar liefst drie keer werd de sessie stilgelegd. Sergio Perez raakte een muur, Kimi Raikkonen eindigde met zijn Alfa in de grindbak en als derde maakte Pierre Gasly een slippertje. Dit weekend zal vooral Ferrari zich van zijn beste kant laten zien. Het Italiaanse team rijdt met een extra sterke Spec 3 motor.

Vanmiddag gaat de tweede vrije training van start. De derde vrije training en de kwalificatie morgen zullen, zoals het er nu naar uitziet, droog verlopen. Zondag kan het nog spannend worden. Op dit moment is er een regenkans van 80 procent voor zondag. Regen in combinatie met een inhaalrace van Verstappen levert doorgaans vermakelijke beelden op. Tijdens de eerste vrije training was het Leclerc die de snelste tijd wist neer te zetten, gevolgd door Sainz en Norris. Max pakte de zevende plaats.

Lees ook: GP van Italië 2019: tijden en wat je moet weten8 reacties

Wel leuk dat een FP1 meer actie bevat dan sommige races
VT1 was al spannender dan een aantal races van dit seizoen. Haha
Hoeveel van die intermediates mogen ze wel niet gebruiken op zo’n weekend?
Of krijg je elke keer een nieuwe I achter je naam als je de pit in en uit gaat (dus Giovinazzi heeft 7 ‘stops’ gemaakt).
@gregorius: inters en fullwets zijn onbeperkt en er is geen eis dat er minimaal twee verschillende compounds gebruikt dienen te worden.
@gregorius: ze hebben 4 sets inteemediate en 3 set full wet banden voor het hele weekend
@gregorius: https://www.fia.com/file/78014/download/26183

@gitaarknul: Best gek eigenlijk. Als het een heel weekend regent begint iedereen de race op versleten banden.
@siebren: Zie nu wel dat je een extra set inters krijgt als fp1 en fp2 ‘nat’ zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).