Audi geeft compacte Q2 fatsoenlijke beenruimte*

Auteur: , 31 Reacties

Maar natuurlijk niet in Europa.

Het is maar druk vandaag in het verre Oosten. Er zijn vandaag een aantal nieuwe bolides voor de Chinese markt onthuld, die vrijwel exclusief qua grootte van hun Europese evenbeelden afwijken. Met name de Duitse autofabrikanten zijn de afgelopen uren aan de bak geweest om de lancering van deze nieuwe modellen in goede banen te leiden. Na Mercedes is nu Audi aan de beurt.

Waar het in Stuttgart gevestigde bedrijf een van fabriek af al vrij grote auto nog groter heeft gemaakt, pakken de Beieren de zaken anders aan. Audi heeft zijn kleine SUV namelijk iets uiteengetrokken, zodat de van nature kleinere Aziatische consument beter achterin de auto past.

Van buiten is het lastig om de onderlinge verschillen tussen de Q2 en de Q2 L te aan te wijzen, maar kijken we naar de specificaties van de auto, dan herkennen we wel degelijk afwijkende cijfers. We spreken over enkele centimeters, maar deze kunnen in de praktijk nu juist het verschil betekenen. De Q2 zoals we hem in Nederland kennen is 4,19 meter lang, in China is de Q2 L 4,23 meter lang. De wielbasis groeit eveneens, maar minder hard. In plaats van 4 centimeter, hebben we hier met een groei van ongeveer 3 centimeter (2,63 meter) te maken.

Voor wat betreft de motoren in de Q2 pakt de Chinese consument geen voordeel t.o.v. ons Europeanen. De Q2 L kan geleverd worden in een tweetal configuraties, waarvan de minst sterke uitvoering 131 pk uit zijn 1.4 TSI-motor trekt. De krachtigere vierpitter is voorzien van 150 pk. De Q2 L wordt net als de nieuwe Bora gebouwd door de Chinese FAW-Volkswagen joint venture.31 reacties

Ik moet toegeven, de blauwe kleuren combinatie staat m toch best goed
@omarrs6: meen je dat? Ik vind het een afschuwelijke kleur.
@bartteeuwen: iedereen zijn eigen smaak ;)
Hoe Lang is een Chinees
@alfapeter: “Dat was waarschijnlijk een lolbroek-Nederlander die benieuwd was naar de lengte van Chinezen. Toen keek hij wat op internet rond en vond dit: De gemiddelde Chinese stedeling is 1,70 meter, de plattelandsbewoner meet gemiddeld 1,66 meter. Vrouwen zijn respectievelijk 1,58 en 1,57 meter. http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article1051702.ece/Hoe_lang_is_een_chinees De langste mens is trouwens ook een Chinees en wel met een lengte van 2,46m”
@alfapeter: en hoe zo is zijn broer!
@rhellema: en Wie is zijn zus?
@pindakoning: geen idee! Hoe Nou?
@alfapeter: Ehm 1.56?
De wagen oogt zelfs beter dan de gewone versie (die wel erg gedrongen is). Audi breng deze ook naar hier, kun je weer €2000 extra vragen.
@mashell: Nee, europeanen moeten maar Q3 kopen waar meer marge op zit.
Wat een schandalig suf hok, ramkraak-onwaardig.
@alcantara: Van mij mogen ze dit model juist gebruiken voor een ramkraak.
Niet dat ik er meteen zou voor gaan, maar ik vind m zo net wat minder iel ogen.
Kam hier eens een artikel verschijnen waarom in China het zo populair is om een Lange versie te verkiezen boven een gewoon (met meer argumenten dan enkel ‘status’). Het verbaast me dat mensen dan niet voor een model hoger kiezen. Plus de ontwikkelingskosten zijn toch ook niet min. Zoveel wijzigingen aan plaatwerk en dergelijke. Dat ze daar de kosten uit kunnen halen. China is wel een grote markt, maar dan nog. En moest dat nu nog met een paar modellen gebeuren, zoals de A4, A6 bijvoorbeeld, daar kan ik nog inkomen. Maar een Q2? Echt bizar.
@adyton: zoals je vast weet zijn de verschillen jn bevolkingslagen en inkomsten gigantisch daar, dus veel mensen daar hebben een chauffeur (dus zit men achterin)
@lekkaah: het lijkt mij als je een chauffeur hebt dat je niet voor deze auto gaat. Maar dat is mijn mening
@adyton: de ontwikkelingskosten zijn natuurlijk minimaal. De meeste worden toch al in een Chinese fabriek voor de Chinese markt geproduceerd.
Blijft toch geestig dat juist in China auto’s met meer beenruimte zo populair zijn. Zou toch denken dat daar hier in NL toch ook meer vraag naar zou zijn?
@a110: De vraag naar grotere auto’s daalt spontaan bij het zien van het prijskaartje.

Mvg van uw overheid.
@a110: ik ben bang dat omdat wij rijker zijn de fabrikanten ons liever in een groter model (met meer marge) zien stappen dan in een langere versie van een kleiner model. Als de kinderen niet meer in de Golf passen, dan rek je het leasebudget op en neem je een Passat.
Deze Audi is zeker niet de enige Europese auto die in China in een verlengde versie wordt geleverd. Dat lijkt misschien raar, maar daar is het voor de wat beter gesitueerden vrij gangbaar om je door een chauffeur te laten rijden.
Hij ziet er gelijk beter uit qua verhouding.
Kan je achterin de zakken met week menu bestek tussen de benen houden
@lompey: *beter
Is het dan niet gewoon een Q3?
4 cm langer? Dat is toch niet de moeite waard?
@audirs3: je vriendin zei gisteren toch wat anders;)
een stoere verhoogde polo met 4 cirkels .. wat laat je je pakken zeg als je zoiets koopt …
@autodrome: en toch koop je daarmee wel de leukste Audi op de markt.
Ik zou zeggen dat je jezelf pas echt in de neus laat knijpen als je een Volkswagen T-roc loopt. Technisch hetzelfde als deze Q2, maar met een dashboard zo hard en goedkoop… Zelfs de Polo heeft een dashboard met veel mooiere materialen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).