Audi honcho: we hebben meer modellen nodig

Auteur: , 30 Reacties

Sommige mensen willen altijd meer, meer, meer.

Audi

Hände Barry Hoch is een van die mensen. Hoch is director of product planning bij Audi of America en hij zou graag zien dat het merk nog meer modellen aan kan bieden.

‘Echte kenners’ claimen juist vaak dat de Duitse drie nu al teveel modellen in het gamma hebben. Onlangs leek het alsof BMW en Mercedes het daarmee eens zijn, toen naar buiten kwam dat beide merken denken aan het beperken van het aanbod. Hoch ziet echter nog voldoende white space in het aanbod van Audi. Dat is marketing-geneuzel voor niet opgevulde niches.

Als medewerker van Audi ‘Murica bekijkt Hoch het issue voornamelijk vanuit Audi’s huidige aanbod op die markt en de vraag van potentiële klanten. De Amerikaanse verkoopcijfers van Audi zijn sinds 2010 verdubbeld, maar Audi ‘doet’ nog steeds flink minder dan Mercedes en BMW in de States. Mercedes was vorig jaar koning met 340.237 verkopen, BMW deed een respectabele 313.174 units en Audi ‘slechts’ 210.213 exemplaren. Audi probeert de andere twee weliswaar weg te zetten als old luxury, maar helaas voor de boksbeugel is dat kennelijk precies wat men wil in Trumpmenië.

De logische gedachte van Hoch lijkt te zijn: hoe meer modellen we aanbieden hoe meer we verkopen. Deels ziet hij mogelijkheden om enkele modellen die Audi nu al in Europa verkoopt maar nog niet in Amerika aan te gaan bieden op de Amerikaanse markt. Het gaat daarbij vooral om Avant en Allroad modellen. Momenteel is de A4 Allroad de enige optie die je hebt als je een Audi pakezel wil hebben die geen SUV is in de Verenigde Staten. De reguliere A4 Avant, A6 Avant en A6 Allroad staan niet op de kaart.

Maar naast deze ‘makkelijke oplossing’ ziet Hoch volgens Automotive News ook ruimte voor een ontzettend ruime SUV boven de Q7. Naar eigen zeggen dringt de Amerikaanse tak van het bedrijf al enige tijd aan op zo’n model en hebben de Europese head honcho’s er inmiddels wel oren naar:

“For us, obviously, one request from this side of the ocean is to have an even bigger SUV such as a Mercedes GLS competitor. That’s pure white space that’s out there for us. From an American perspective, that’s one we are pushing to get, and I think we’re getting some traction.”

Drie jaar geleden berichtten we al over de komst van een mogelijke Q9, maar sindsdien hebben we niks meer gehoord van de potentiële GLS en X7 tegenhanger. Maar nu de Q7 wat decenter is geworden dan voorheen, is het misschien wel tijd voor een nog grotere asobak van de boksbeugel. Zit jij te wachten op een ontzettend grote singleframe-grille in je achteruitkijkspiegel?30 reacties

Willen we meer of minder Audi ?
@fijnkonijn: Meer. Laat ze maar komen
via Android app
@fijnkonijn: minderrr. Pff ik heb nu al moeite om op de headerfoto die krengen uit elkaar te houden.

Rijden wel lekker, dat dan weer wel. Design is alleen om te huilen.
Serieus: het overzicht bij Audi, BMW en Benz is nu al onoverzichtelijk. Veel te veel modellen en combinaties.
Men noemt het “confusopoly” want je raakt alleen maar confuus van dit soort “keuze overload”.
@fijnkonijn: Bij audi vind ik het erg meevallen qua ingewikkeldheid. Je hebt A1 t/m A6. En daar kan je dan de A vervangen door (R)S. En dan heb je Q waar je ook nog (R)S voor kan zetten. En natuurlijk de R8 en de TT.
Bij Mercedes daarentegen is het inderdaad erg onduidelijk, die namen lijken allemaal erg op elkaar. CLS, CLK, C63 enzovoorts.
@fijnkonijn: Inderdaad. Men zou beter bij het binnenkomen van de toonzaal, een flowchart hangen. ” Bent u op zoek naar een SUV ? Volg de linkse pijl, bent op op zoek naar een sedan? Volg de rechter pijl.” Enz…
Nog meer rommel? Nee dank u vriendelijk…
Ik zal wel onder een steen gelegen hebben, maar boksbeugel kende ik nog niet haha.

OT: Ik denk dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ie opgediend is, het modellengamma van Audi is natuurlijk al uitgebreid genoeg, maar in dit geval draait het dus vooral om de Amerikaanse markt en het ontbreken van een aantal modellen aldaar. Daarnaast is er dus podium voor nóg grotere modellen, iets dat in de loop van de jaren ontwikkeld zal gaan worden.
We hoeven dus niet bang te zijn voor een A3 Shooting Brake, een Q5 Cabriolet of een A4,5
Q7 pickup truck.
@harrie: of een rs6 ute
@trolle: als dat zoiets worden zou als een holden dan zou het in Australië een hit worden denk ik. 300pk op de achterwielen en laadruimte zat.
Ik kan me een tijdje geleden herinneren dat een rijtest een Audi Q7 uit 2007 tegenover een Mercedes GL uit 2007 zette en dat de Q7 groter was. Is de Q7 gekrompen en de GLS gegroeid?
@720s: De GL en de GLS zijn twee verschillende modellen. De GLS is beduidend groter dan de GL en daarmee ook groter dan de Q7.
@citroen4life: ehh. Het zijn dezelfde auto. Lichte facelift en nieuwe naam. Precies even (veel te) groot.
Overigens is de voorbumper van de GLS AMG de meest belachelijke op de markt.
@mashell: Je hebt gelijk, ben in de war met de ML en de GL(S). Verwarrend die typenamen van Mercedes..
Meer modellen of niet, boeiend. Maar Mercedes en BMW bestempelen als old luxury? Dan heb je het ook niet op een rijtje zitten. Vooral niet als je flink minder weet te verkopen.
@viezefreddyw: Als ik aan de andere kant van de plas zou wonen, zou ik Lincoln en Cadillac als Old Luxury bestempelen.
Ze kunnen zoals BMW tussen modellen maken. De A2.5, A4.5, A5.3, Q7.8,…. ;)
Vanuit het oogpunt van de VS gezien logisch, Audi verkoopt weinig modellen in de VS , maar internationaal nog meer producten? Nee
Ben wel klaar met “‘Murica” in zoveel mogelijk berichten op ab. Kunnen we daar mee stoppen?
Toch gek dat Audi juist in de States achter blijft terwijl ze daar gek zijn op auto’s die van premium kwaliteit zijn…

De Accura TLX, de Hyundai Genesis en de Kia Cadenza bijvoorbeeld… Die gaan daar als warme broodjes over de toonbank.
@moveyourmind:
De Audi Q5 verkoopt erg goed in de VS.

Maar ten opzichte van BMW en Mercedes doen ze het wat minder, klopt. Daarentegen overstegen ze in 2016 wel de verkoopcijfers van luxemerken als Cadillac, Acura, Infiniti en Lincoln. Zo slecht draait Audi nu ook al weer niet.
Laat Audi eens keer een bus op de markt brengen
Als je al die krengen rijdend wil houden dan mag OPEC weer de productie verhogen…

Denk dat Audi een beetje over z’n hoogtepunt is. Krijg steeds meer het idee dat het om de Duitse twee gaat ipv drie.
Tsja, waarom doet Audi het minder in de VS? Ik zou het niet weten. Zo heel veel doen ze niet anders als BMW en Mercedes. Denk dat ze in de VS gewoon wat minder Audi-minded zijn. Net als we hier in Europa Lexus ook nog steeds niet volledig omarmd hebben.

Denk niet dat het aanbod vergroten heel veel gaat uithalen. Daarbij vind ik dat het aanbod van Audi uitstekend in elkaar zit. Overzichtelijk en voor ieder wat wils. En dan zonder dat geouwehoer van BMW en Mercedes. Met hun ‘coupes’ en ‘shootingbrakes’… Ook prachtige wagens, met name de sedans. Audi A6 is spot-on kwa ontwerp. Beetje als de Volvo S90. Toch een paar stapjes hoger dan een 5-serie of E-klasse.
Hoe geniaal een A6 ook is,Amerikanen begrijpen zo’n auto niet.
Laat de RS4 cabrio maar terug komen.
inderdaad een goed idee om nog een tweede model te maken..
Eén model dat in meerdere afmetingen te koop is inderdaad maar saai….
@hans75: jij bent in de leer geweest bij @lincoln of niet ;)
Eigenlijk willen ze gewoon een Audi pick-up. Simpele techniek met een enorm front. Laat Audi daar nou eens heel goed in zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).