“Max Verstappen begon gewoon te jong met de F1”

Auteur: , 28 Reacties

Is deze uitspraak afkomstig van... A) Sebastian Vettel B) El Chapo C) Afrojack D) Felipe Massa

MV33-canada

Het was inderdaad herintreder Felipe die zich van zijn koppigste kant laat zien en blijft bij zijn woorden van twee jaar geleden. In kwaliteitspublicatie de Telegraaf geeft de Brazo aan dat hij nog steeds van mening is dat Verstappen een fout maakte bij zijn crash met Grosjean in zijn eerste Monegaskische Grand Prix. Massa maakte destijds zijn mening duidelijk in een van de officiële persconferenties, waarop Max hem direct een veeg uit de pan gaf. De stekelige situatie zag er als volgt uit:

MV33

In de races die volgden maakte Verstappen vrijwel uitsluitend grote indruk. Alleen in zijn tweede race in het Prinsdom en in Spa vorig jaar ging het enigszins mis. Maar goed, er staat geen enkele coureur op de grid die nog nooit gecrasht is. Toch neemt Massa ook nu nog steeds zijn woorden niet terug:

“Hij is gewoon te vroeg begonnen in de Formule 1. Dat vind ik nog steeds. Sommige dingen in zijn eerste jaar gebeurden puur vanwege zijn leeftijd.”

Misschien is Massa vergeten dat hij in 2002 als 20-jarige debutant nog veel meer fouten maakte dan Max in zijn eerste jaar. Felipe stuiterde dat jaar enkele keren de baan af, onder andere in -jawel- Monaco. Later in het seizoen werd hij zelfs door zijn eigen team een race aan de kant gehouden en vervangen door Heinz-Harald Frentzen na een aanvaring met De La Rosa in Monza.

Massa

Massa wil overigens benadrukken dat hij best goede matties is met onze landgenoot waarmee hij hetzelfde gebouw deelt in Monaco. En dat Max talent heeft is Felipe ook wel duidelijk:

“Ruzie wil ik het niet noemen. Ik heb zelf alleen gereageerd op zijn woorden. Geloof me, er zijn verder echt geen problemen tussen ons. Die heb ik met niemand. Max heeft laten zien dat hij een geweldige coureur is, een groot talent. Hij heeft al erg veel bewezen.”

Maar echt glashard toegeven dat je fout zat is natuurlijk lastig. Laat het gaan Flip, laat het gaan…28 reacties

“Heinz-Harald Frentzen” met zo’n naam valt in iedergeval nooit te ontkennen dat je een Duitser bent.

Verder, is op Massa vooral de 1e wet van Newton toepasbaar. Massa = Traag.

Verder is Max natuurlijk het meest opwindende wat de racesport de afgelopen 4 jaar, en de F1 de afgelopen 2 jaar is overkomen.
Dat Massa als jonge coureur ook veel fouten maakte is natuurlijk een wat je zegt ben jezulf argument. Maar ik ben het niet met hem eens. Ik denk dat Verstappen in een héle korte tijd zich heeft ontwikkeld tot een volwassen coureur. En ik denk dat dit nu juist door het rijden in de F1 is gekomen. Het had anders kunnen aflopen (kvyat) dat wel maar dat is gewoon niet gebeurd. Massa had dat best eens mogen zeggen.
Die man moet gewoon lekker van z’n vrouw gaan genieten. En een jonge bink de kans geven door te stromen. Dat eeuwige geneuzel over leeftijd etc. T’is nou eenmaal een sport waar je niet instapt op je 40ste.
@E34M5Touring: Hij is na het laatste seizoen toch echt gebelt door Claire W omdat er naast die crêpe van een Stroll iemand moest zijn met ervaring. Ervaring heeft hij zeker! Ben het helemaal met je eens dat hij lekker in Monaco vanaf de bank moet gaan kijken naar F1.
@fmgarcia: Maar hadden ze hem ook gebeld als er een goed alternatief beschikbaar was geweest. Ik denk het niet namelijk. Het kwam nu goed uit allemaal en Stroll heeft iemand naast zich nodig met ervaring. Maar dat had niet perse Massa hoeven zijn van mij.
@e34m5touring: Heb net pas qualifying gezien. Duidelijk hoe goed Massa is! Of zou het Lance zijn die na 15 rondjes meer op p17 staat :s. Ze zouden als Liberty media beter af zijn om 100 miljoen te investeren om alle WEC DTM en Formula E toppers samen te brengen in één kampioenschap. Kortom de beste coureurs van deze planeet.
Leeftijd boeit totaal niet. Talent en kunde zijn veel belangrijker. Het verleden heeft vaak genoeg aangekondigd dat de echt talentvolle coureurs gewoon heel goed meekomen. Ik noem Massa zelf, maar ook een Raikkonen of Alonso.
Worden ergens driver errors per coureur bijgehouden? Zou me niks verbazen als massa er meer maakte namelijk.
Kom op jongens. Dat is toch oud nieuws………..
@ruud1954: Massa heeft recent aangegeven dat hij nog steeds bij zijn oude uitspraak blijft. Dat is best opmerkelijk, daar Max er al twee goede seizoenen op heeft zitten. En afgelopen jaar in de thuisrace van Massa deed Felipe het aanzienlijk minder dan Max.

Daarbij: Max moet nog de leeftijd krijgen die Felipe had toen hij constant van de baan knalde. Dus best opmerkelijk nieuws dat hij voet bij stuk houdt.
@willeme: Ja, klopt. Maar 80/90% van wat er geschreven wordt is oud nieuws.
En verder ben ik het eens met het feit dat je Max “verdedigt” en de argumenten.
Massa is langzamerhand vergane glorie aan het worden (waarbij hij in mijn optiek nooit echt potten heeft kunnen breken). Hij zet zijn tanden er niet in, en al helemaal niet als het nat is
@ruud1954: Helemaal mee eens; in z’n topdagen was ie ook maar meh …
Leeftijd is slechts een getal. Waar het om gaat is ervaring. Een gebrek aan ervaring gaat om voor er hand liggende redenen uiteraard wel vaak samen met een lage leeftijd. Massa heeft gewoon gelijk. Maar Max heeft op dit moment voldoende ervaring om geen beginnersfouten meer te maken en nog voldoende jaren om wat te presteren voordat hij net zo oud is als Massa nu.
Ik ben benieuwd wat hij dan te melden heeft over Lance Stroll. Dat moet dan echt een halvetamme zijn volgens Massa.
@viezefreddyw: niet alleen volgens Massa me dunkt.
Me dunkt dat Ocon een van de weinigen van de rookies is die qua talent en potentieel in de buurt komt van Max.
tja, fouten maak je sowieso in je rookie jaar. Of je nu 17,18, … of 25 bent.
Ach ja, een NIET eergevoelige temperamentvolle Braziliaan… DIE moet nog geboren worden!
Elke F1 rijder maakt fouten in zijn eerste jaren. Max leerde op 17 jarige leeftijd, Massa blijkbaar iets later. Dit is juist iets goed, want het is niet zo dat als je op je 25e de F1 in komt dat het dan foutloos zal gaan. Kortom: Max zal meer ervaring hebben en minder fouten maken wanneer hij op de leeftijd zit van Massa’s rookieyear.
Kan het zijn dat hij gelijk heeft? Door zijn ervaring als 20-jarige te starten kan hij uit ervaring spreken. Max fan’s verdragen geen kritiek. Dat is wel duidelijk.
@ericc: Pardon!?
Ik dacht:

e) Jacques Villeneuve
Artikel is wat misleidend. Max mag misschien niet veel gecracht hebben in z’n rookie jaar maar Max maakte wel de meeste fouten van alle rijders. Hij was dichtbij een schorsing van z’n super licentie. Denk niet dat Max te vroeg in F1 is gestapt maar Max maakte wel meer fouten dan de crash op Grosjean.
@bassx: Nu zul je wel denken: weer zo’n Max-fan met oogkleppen op. Maar ik zou wel eens de fouten van ALLE rijders gedurende de eerste anderhalf jaar van hun carrière willen weten. En Grosjean moest verleden jaar al helemaal zijn mond houden. Hij IS destijds geschorst wegens herhaaldelijk roekeloos rijden. Hij doet het gewoon goed, beter dan welke nieuwkomer dan ook van de afgelopen jaren.
@ruud1954: Denk ik niet en helemaal met je eens. Grosjean was echt om te huilen. Probeerde te zeggen dat het kritiek destijds niet alleen was vanwege monaco
@bassx: Mee eens. Hij zocht/zoekt de grens op en dat heel gevolgen. Ben echt blij met die kerel. Maakt elke race veel interessanter. En je ziet ook hoe hij zich ontwikkelt. Je ziet dat met het verschil met Ricciardo. Vorig jaar was hij vaak nog de “mindere”. Maar dat is veranderd. Maar ook als hij er onverhoopt de eerste bocht uit vliegt, ach dan is er nog genoeg om naar te kijken, zeker dit jaar.
Waarom lepelen we dit weer op?
@dutchdriftking: maxnationblog.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).