Audi laat ons kennis maken met de A9

Auteur: , 17 Reacties

Wir fahren fahren fahren auf der Autobahn.

Ok, je klikte om een dikke über-coupé te zien op basis van de A8 natuurlijk, maar dat is niet waar het hier om gaat. De marketingmannen van Audi hebben net zo’n goede humor als wij en hebben de Bundesautobahn 9, kortweg A9, gebruikt als testgebied voor ‘Jack’. Bundesautobahn 9 is een Duitse autosnelweg die Berlijn verbindt met München. De eerste stukken werden net als vele Duitse wegen medio jaren ’30 gebouwd. Jack is de koosnaam die de Audi-techneuten gegeven hebben aan hun Audi A7 met ‘piloted driving’-technologie.

Audi laat ons weten dat Jack steeds beter om kan gaan met gevaarlijke situaties op de weg. Nou zijn die situaties waarschijnlijk niet meer zo gevaarlijk als tussen 1945 en 1966 toen de autobahn een brug over de Saale miste daar die opgeblazen was door de Duitse troepen, maar toch. Jack geeft iedereen voldoende ruimte en stelt zich op als een gemoedelijke chauffeur.

Bij het testprogramma horen ook ontwikkelingen in de objecten die langs de weg staan. Momenteel kijkt Audi samen met technische partners bijvoorbeeld naar welke materialen het beste opgemerkt worden door de ‘ogen’, oftewel de sensoren, van Jack. Maak paaltjes en borden van dit materiaal en je bent alweer een stap verder. Voor de komende jaren staan nog meer projecten op de planning rondom Ingolstadt om autonoom rijden dichterbij te brengen.

Audi liefhebbers die zich een beetje bedrogen voelen door de titel kunnen hieronder terecht voor een dikke gallery van Jack de A7.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik dacht dat A9 sloeg op wat die Audi techneut op plaatje 8 denkt: AAAAAH NEIN!!!!
De a7 blijft een prachtig ding
@koenigsegggone1: De zus van @willeme: Is ook prachtig..
@koenigsegggone1: ik vind het maar een raar design, niet mooi dus.
1 april is al geweest
Doe mij de rs6 maar
Ze beginnen ‘auto’ een beetje te letterlijk te nemen volgens mij…
Als je niet zelf wilt sturen, neem dat een trein. Dat gehele zelfsturende auto’s is verschrikkelijk!
@michaelb: precies! De echte pure puristen hier op Autoblog zorgen ook nog gewoon zelf voor de achterwielaandrijving: van hun fiets!
@mashell: En laten ze nou net ook met een handbak rondfietsen!
http://www.gentblogt.be/wp-content/uploads/2006/09/20060903_fiets.jpg
@viezefreddyw: flappy paddle gearbox
@michaelb: ik wou dat ik je bericht +100 kon geven….
Ah shit, ik wilde al een comment plaatsen om te zeuren over dat alle Audi’s op elkaar lijken. Grootste teleurstelling van de dag dit.
Ik wil geen kennis maken
Nogmaals: als dit nou doorzet dan voegt geen autoauto meer naar de linkerbaan vanwege het enorme snelheidsverschil met die handbakken petrolheads op links…dus.
Weer jammer van de clickbait titel, erg misleidend
@henk123456: Inderdaad, dat komt hier op deze site regelmatig voor. Jammer, dat zou autoblog niet nodig moeten hebben om pageviews te genereren. Meestal klik ik er dan gewoon niet op, maar dit keer hadden ze me te pakken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).