Audi R8 GT is diepgroen [gespot]

Auteur: , 27 Reacties

Durf een opvallend kleurtje te kiezen voor je tot 333 stuks gelimiteerde supercar.

Wit. Wit. Grijs. Wit. Lichtblauw. Wit. De kleurkeuze op de Audi R8 GT spreekt niet altijd tot de verbeelding, maar gelukkig zijn er altijd mensen die het anders willen doen. En dan krijg je diepgroene exemplaren zoals deze. Als je meer dan een kwart miljoen op een exclusieve sportwagen stuk slaat, dan wil je toch ook dat hij er een beetje uit knalt qua kleurstelling, nietwaar?

Audi R8 GT groen

De R8 GT is een tour de force van de quattro GmbH-lichtgewichtbouwers in Neckarsulm. Met 1.525 kg is hij 100 kg lichter dan de non-GT R8, wat betekent dat elke pk dankzij een vermogen van 560 paarden (evenveel als een moderne Gallardo) minder dan 3 kilo hoeft vooruit te stuwen. Dit resulteert in acceleratiecijfers van 3,6s (0-100) en 10,8s (0-200). In combinatie met een agressievere bodykit, die vooral de achterkant ten goede komt, is de R8 GT wat mij betreft een zeer begeerlijke auto.

Mats_bulters trof een van de V10-speeltjes in Duitsland, terwijl zijn baasje zich aan het opmaken was voor een paar rondjes Ring. Good times. Bekijk de fotoserie op autojunk!27 reacties

Mooie kleur, maar voor een Engelsman best een traditionele kleur.
Bij knalgroen denk ik toch meer aan Granny Smith groen.
Da’s waar. Diepgroen dan maar..
@jrk68: British Racing Green?
Met evenveel pk doet de zwaardere porsche turbo s het in 3,1 seconden.. toch nog best een verschil?
Ja, dat scheelt een halve seconde. Echter: tractie (AWD-systeem), bakverhoudingen en de plek van een motor doen een hoop op de eerste meters. Je ziet dat 0-200 niet zo heel veel scheelt onderling.
@sir_smokalot: Maar in dit geval zijn ze beide awd niet? En gezien de topsnelheid ongeveer gelijk ligt had ik geen erg verschillende bakverhoudingen verwacht
@darkpluisje:
De tractie van een 911 komt omdat de motor achter de as ligt, tijdens het accelereren drukt het gewicht van de motor de achterbanden als het ware in het asfalt, eigenlijk het enige voordeel van dat concept.
@jrk68:
Maar dat voordeel heb je wel bij stilstaande acceleratie, acceleratie uit een bocht en bij sneeuw…
@darkpluisje: klopt. Een 911 Turbo heeft meer koppel, kortere overbrengingsverhoudingen en flink wat druk op de achterwielen (motor achterin, je weet wel). En ondanks het lagere vermogen, levert een 911 Turbo het wel over een breder toerenbereik, wat de acceleratie ten goede komt. Daarnaast was de R-Tronic versnellingsbak niet de snelste in zijn soort (alhoewel een handbak op de GT mogelijk was)
@darkpluisje: tja maar die heeft Porsche heeft turbo’s dus veel meer koppel daarom is die Porsche sneller van 0-100 omdat die Audi geen turbo heeft heeft die minder koppel en dat koppel is ook nog een later beschikbaar dus best logisch dat die Porsche sneller is. Maar als je echt een snel accelererende auto wil denk ik dat je beter een Nissan gtr kan kopen die is het goed koopt en snelst van de drie

-=edit: dude! Interpunctie….=-
@nickjdeg: Back to school? Jeeez..
@nickjdeg: hahahah kyk wa j sgryft mann
Heerlijk! Durfde iedereen maar zo’n kleur te kiezen..
@jaguarjunk:
Dank u, ik heb een auto in die kleur, geen R8 maar toch….
@jrk68:
Dito :)
@jaguarjunk: dan wordt het weer net als grijs zwart en zilver, toch?
@jaguarjunk:
Nou ik vind deze kleur groen aardig ingetogen, kan tussen de donkergroene golfjes en opeltjes in Staphorst niet misstaan.

Maar natuurlijk een prachtige racinggreen, ook voor een duitse bolide. Ik snap trouwens niet dat er zo weinig Bentley Conti GT’s rondrijden in deze kleur en zeker met zwarte velgen, dat is toch de ultime homage aan de Bentley Blower van eind jaren twintig.
R8 doet het beter in lichtere kleuren. Dit is wel heel erg oudhollands rijtuigengroen.
@imaginenl: en dat voor een Engels man ;)
Mèh, liever de S-Tronic.
Kleurtje is overigens wel goed. Zelf zou ik voor Sepang blauw gaan.
Vind het eigenlijk wel mooi, zo komt een Audi niet zo robotachtig over.
Skitterend
Vind het niet echt passen bij de auto. Mooie felblauwe RS kleur past em beter vind ik.
Heerlijke kleur! Sowieso een mooie Audi en dat zeg ik niet snel…
Een van de mooiste Audi’s. Ook de kleur is erg mooi.
erg mooi, prachtigen combi
ik heb een audi coupe gt 5e van 83 gehad in die kleur. moet ergens nog foto’s van hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).