Dronken bestuurder laat zich oppikken door drugsmaat

Auteur: , 27 Reacties

Laten we de ochtend beginnen met een glimlach. Een bestuurder die gisteren in Tessenderloo bij een alcoholcontrole werd gesnapt liet zich oppikken door een vriend die onder de drugs bleek te zitten. Dat is wel een gezichtspalm (haha, Palm) waard lijkt ons.

What is drugs?

Waarschijnlijk hadden beide heren het buskruit niet uitgevonden. Gisterochtend omstreeks 08:15, toen de meeste fatsoenlijke mensen op weg waren naar hun werk, werd een man door de lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo in een onverzekerd voertuig aangehouden. Hij had ook een borrel op en mocht zijn rijbewijs voor 2 weken inleveren.

Maar nu komt het mooiste: ook bij de vriend die hij had gebeld om hem op te komen pikken roken de flikken lont. Ze lieten hem een drugstest doen, en inderdaad: hij testte positief op het gebruik van verdovende middelen, waarop zijn rijbewijs ook voor 2 weken werd ingevorderd. Moeha. Ik denk dat politie regelmatig zijn zegeningen telt dat hun werk ze zo makkelijk wordt gemaakt.

En nu niet op de Belgen beginnen te hakken, ook Nederland telt dit soort Einsteins.27 reacties

Maar 2 weken??
@metalsa: verbaas jij je nog over die veel te lichte straffen in nl?
@jweelden:
Dit gaat over België, misschien was hij in de veronderstelling dat daar wel fatsoenlijk gestraft werd.
In Nederland mag je vaak je rijbewijs houden en krijg je een briefje waarop staat hoeveel uur je niet mag rijden….
@jrk68: ja hahhahahaha is in heel benelux en geldt voor heel west europa gok ik zo.
@jrk68: nee tegenwoordig is dit niet meer zo’n lolletje. Voorheen was het 10 dagen rijbewijs kwijt en nu is het 2 maanden. Als je geluk heb mag je nog zo’n leuk dagje praten over je alcohol gebruik in de auto a €900 ofzo. Voor de rest is het in NL een lachertje behalve in de auto
@jrk68: De twee weken is een standaard minimumstraf die wordt opgeld bij zulke overtredingen, het geeft de politierechtbank 2 weken de tijd om alle feiten na te gaan en een strafmaat te bepalen.
@jweelden: dit is in Belgie, maar nee, ik denk dat niemand zich nog verbaasd over de veels te lage straffen in west Europese landen.
@stanoow: ja sorry maar bedoel inderdaad ieder westersland in ons mooie europa.
@stanoow: ja laten we nog zwaarder straffen, net als in Amerika. Straks zit iedereen in de gevangenis voor misdaden tegen de menselijkheid als niezen in het openbaar. Kom op zeg, iemand heeft hier een overtreding begaan maar geen ongeluk gemaakt en krijgt 2 weken rijontzegging. Dat vind ik een serieuze straf voor iets wat blijkbaar eigenlijk gewoon goed ging!
@mashell:

Meen je dit nou? Dat het goed is afgelopen is niet te danken aan de bestuurder, maar aan de verkeeersomstandigheden. Met drank/drugs op ben je gewoon een rijdende tijdbom. Als er iets onverwachts op z’n pad had gekomen, had dit heel anders afgelopen.

Met 2 weken rijontzegging wrijft hij in zn handjes en doet het over 3 weken weer.

Zelf heb ik mij er ook schuldig aan gemaakt door lam te rijden. LEMA cursus gehad en 800 euro lichter. Ik doe het echter nooit meer, maar dat komt meer doordat ik zelf inzie hoe fout het is, daar heeft justitie en het CBR geen aandeel in.
@barrrry: ja ik meen dat. De roep om steeds zwaardere straffen is volkomen onrealistisch, dat uitvoeren leidt tot een keiharde onleefbare angstmaatschappij die ook nog eens enorme kosten maakt. 2 weken rijontzegging voor het rijden onder invloed (zeker als het restalcohol is in de ochtend na het zuipen) lijkt me heel normaal. Lik op stuk, het heeft geen zin daar 3 maanden ontzegging, 1000 euro boete of 1 week gevangenisstraf op te zetten.
@mashell:
De overtreding bepaalt de strafmaat. Niet de gevolgen ervan.
@mashell: jij lult echt anders als jij of je familie een keer het slachtoffer wordt van zo’n dronken idioot. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt (zoals je wel vaker toont hier).
@barrrry: dat je daar zo’n cursus voor nodig hebt gehad..
Ik heb (heel eerlijk toegegeven) 1x dronken achter het stuur gezeten, ben toen niet gepakt, maar ben wel zo erg van mijn rijkunsten (of juist het gebrek daaraan) geschrokken dat ik het nooit meer doe.
@jweelden: serieus, dit soort koekebakkers mogen ze toch veel harder straffen? In ieder geval 1 jaar rijontzegging.
@metalsa: 1 jaar? veel te kort. Dit soort mensen moeten voor eeuwig en altijd uitgesloten worden van deelname aan het verkeer. Eens dronken, altijd dronken. Geen risico mee lopen (haha, lopen).
@Jansen: maar dan mogen ze ook geen taxi of ov nemen. Gewoon letterlijk laten lopen die handel.
hahaha FAIL>>>>>
Allemachtig, kun je dus nog een keertje doen daaro.
Hier in Roemenie verdwijn je gewoon 3 jaar achter de tralies…
@joejojo2012: zo hoort t.
@joejojo2012: En zoals we weten behoren de Roemeense wegen dankzij dit soort straffen tot de vijligste ter wereld!
@Jansen: Zei je nou echt vijligste?
Sir Smokalot:”Dat is wel een gezichtspalm (haha, Palm) waard lijkt ons”
Nu is het geen inkoppertje meer! (je hebt de woordspeling al verklapt).
Sorry…. :)
die 2 weken rijverbod is nog maar een eerste maatregel, later zullen zij zich nog moeten verantwoorden voor de rechtbank en dan wordt er een definitieve uitspraak gedaan
Het klopt wat eulo zegt.
Die 2 weken is een standaard opgelegd iets. Je krijgt dit als je onder invloed gepakt wordt.
Ondertussen gaat dit zaakje naar het parket. Bestuurder krijgt dan een briefje thuis met het verzoek om voor de rechter te verschijnen. Die beslist dan uiteindelijk voor een definitieve straf, bovenop die 2 weken die hij/zij al had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).