Autoblog driftcursus: zondag 25 november 2018

Auteur: , 15 Reacties

Een betere voorbereiding voor de wintersport is er niet: leer driften met de Autoblog driftcursus!

Bandensponsor gezocht!

Lekker glijden, haaks de bocht om, de BMW’tjes richting de toerenbegrenzer janken. Het kan en mag allemaal en wij leren je hoe je het verstandig doet. het is tevens de essentiële voorbereiding voor de horrorwinter die we tegemoet gaan, we verwachten veel sneeuw. Thuis kan je uitleggen dat je deze rijvaardigheidscursus voor de veiligheid volgt, maar gelukkig is het ook gewoon leuk om te doen, dat driften.

In samenwerking met Driftsport bieden we je daarom een complete driftcursus aan, zodat je elke rotonde als een eindbaas kan domineren. We starten met een kleine instructie van een half uurtje, waarna je maar liefst 3 uur de tijd krijgt om je driftskills te perfectioneren. Ter afsluiting volgt er een certificaatuitreiking van ongeveer een half uur.

Er zijn maximaal 28 plaatsen beschikbaar voor dit evenement, waarbij steeds twee deelnemers een auto delen. Die auto regelen wij natuurlijk voor je, evenals benzine, de locatie en instructeurs. Er is een klein legertje instructeurs die je de dag door helpen en ook ik (Wouter) zal aanwezig zijn.

De cursus zal op zondagmiddag 25 november plaatsvinden in Lelystad en om onze trouwe lezers te belonen, betaal je niet het normale tarief à 295 euro, maar een speciale Autoblog prijs van 275 euro. Zorg dus dat je erbij bent als je op een veilige manier de fijne kneepjes van het driften wilt leren en bovendien een hele toffe dag wilt hebben. Bestellen doe je in onze SHOP. Een intro-filmpje vind je hier, een video van een vorige editie is daar te bekijken!15 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik heb geen bandensponsor.
@alfapeter: Ik heb geen piano. Ook lekker relevant
@keeper1: Hij refereert denk ik aan Wouters’ insta.
Kan het bij jullie evenementen ook met eigen auto?
@bogey: heb de cursus een aantal maanden geleden gedaan. Waren 2 man bij die met hun eigen auto reden
@bogey: zeker! Wel even een sperdiff monteren
@ohoogeveen: Hoe weet jij wat voor differentieel mijn auto heeft? En is een lsd niet nadelig om lekker te driften?
@bogey: zonder heb je kans dat je heel blits met één wiel aan het gummen bent terwijl de ander niets doet :)
@bogey: Ha dat weet ik niet! Maar de meeste achterwiel aangedreven auto’s hebben het niet standaard. En het is wel nodig om goede drifts te maken. Zie reactie hierboven van @davelepeef
@ohoogeveen: 😉 ah ok, dacht net dat het moeilijker (snappy) zou zijn omdat je een pak meer grip hebt.
Weer op dat suffe lelystad pffff boring
@drdrift: schrijf je je toch in op Papenburg…
De vraag is of de leenauto’s een lsd hebben. Als het met eigen auto kan (met flinke korting) dan doe ik mee (zonder lsd helaas).
@duderuud: hehe tuurlijk hebben de driftsletjes een sper of vastgelast diff
Zonder sperdiffff kan je ook best driften; het is misschien minder spectaculair, maar naar de wintersport rijden met full lock of vast gelast sper doe ik niet persé….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).