Autoblog driftcursus: zondag 3 februari 2019

Auteur: , 26 Reacties

Omdat je als goede voornemen hebt om meer leuke dingen te doen. Of omdat je nog een leuk cadeau zoekt voor iemand die het dit jaar verdient heeft: leer driften met de Autoblog driftcursus!

Een belangrijk onderdeel van de cursus is om te leren cool te kijken tijdens de drift, het gaat tenslotte om de indruk die je maakt.

Lekker glijden, haaks de bocht om, de BMW’tjes richting de toerenbegrenzer janken. Het kan en mag allemaal en wij leren je hoe je het verstandig doet. het is tevens de essentiële voorbereiding voor de horrorwinter die we tegemoet gaan, we verwachten veel sneeuw. Thuis kan je uitleggen dat je deze rijvaardigheidscursus voor de veiligheid volgt, maar gelukkig is het ook gewoon leuk om te doen, dat driften.

In samenwerking met Driftsport bieden we je daarom een complete driftcursus aan, zodat je elke rotonde als een eindbaas kan domineren. We starten met een kleine instructie van een half uurtje, waarna je maar liefst 3 uur de tijd krijgt om je driftskills te perfectioneren. Ter afsluiting volgt er een certificaatuitreiking van ongeveer een half uur.

Er zijn maximaal 28 plaatsen beschikbaar voor dit evenement, waarbij steeds twee deelnemers een auto delen. Die auto regelen wij natuurlijk voor je, evenals benzine, de locatie en instructeurs. Er is een klein legertje instructeurs die je de dag door helpen en ook ik (Wouter) zal aanwezig zijn.

De cursus zal op zondagmiddag 3 februari plaatsvinden in Lelystad en om onze trouwe lezers te belonen, betaal je niet het normale tarief à 295 euro, maar een speciale Autoblog prijs van 275 euro. Zorg dus dat je erbij bent als je op een veilige manier de fijne kneepjes van het driften wilt leren en bovendien een hele toffe dag wilt hebben. Bestellen doe je in onze SHOP. Een intro-filmpje vind je hier, een video van een vorige editie is daar te bekijken!26 reacties

Oehhhh weer een mooi uitje voor in de agenda. Maar is het nou zondagmiddag 25 november (volgens artikel) of zondag 3 februari 2019 (volgens de titel)
@rdelaat: Ik vermoed dat @Wouter nog met zijn hoofd bij een vorige editie zat m.b.t. november.
@rdelaat: Het is in februari, anders is het zo lang wachten ;) We hebben hem aangepast.
WhahH
Ik zou echt eens willen deelnemen aan zo’n cursus maar ik denk niet dat ik hier veel aan zou hebben aangezien mijn oldie Mustang met V8, een starre achteras en bladveren compleet anders reageert dan zo’n nieuwe BMW die door de organisatie voorzien word.
@shiva: je moet ook niet driften met je eigen auto, hiervoor pk
@goodfellar1: pak je de beamer van een maat
@shiva: maakt niet uit. In basis gelden dezelfde handelingen voor een bimmer als voor die prachtige dwijl van jou.

T driften op de oprit van mn ouders heeft mij al verschillende keren gered in t dagelijks verkeer.
@shiva: de auto en brandstof zijn geregeld door Autoblog schrijft Wouter in de tekst…
@imarinos: Maar kan het ook met eigen vervoer? Het is daar dat je het meeste aan hebt volgens mij.
@bogey: Geen idee of dat kan. Ik heb zelf een Xdrive dus is lastig driften haha
@imarinos: harde kunststof banden achter met 0 grip, moet jij eens kijken.
@kobus1967: haha leuk idee! Standaard gaat 80% naar achter en genoeg vermogen dus hij kan wel driften. Ga er toch eens over nadenken!
@imarinos: met een paar goede banden voor en achter linglong achtige dingen drift ie vast wel!
@allesmetturbo: linglong😂😂😂😂
@bogey: Als je wil kan dat prima. Ik heb twee keer meegedaan en er waren genoeg mensen met eigen auto. Zelf heb ik m’n F11 er niet aan blootgesteld hoewel het wel kriebelde. :)
@frederik: Hoe wordt er daar gedrift? Is dat op vermogen en insturen? Of met de koppeling? Wat voor F11 heb je?
@bogey: Vermogen en insturen, op nat asfalt. Zoals het hoort dus.

Ik heb een 535i, genoeg vermogen dus maar had geen zin in gezeik achteraf met wielophanging/banden/uitlijnen etc. :)
@frederik: Ah, lekkere motor. En hoe bedoel je gezeik wielophanging?
@shiva: Ze gebruiken oude E36’s. Wel echt een heel leuke middag en het is ook zeker van toepassing op je Mustang.
He, ik wil dit wel eens proberen, maar dan met eigen wagen. Wat is het tarief in dat geval? Jammer genoeg kan ik niet die zondag. Ik neem aan dat de wagen dan niet gedeeld moet worden maar er wel een instructeur mee gaat of hoe werkt het dan?
Al meer dan 15 jaar ga ik in de winter driftend over de (verlaten) industrieterreinen. Heerlijk dwars en gecontroleerd de bocht om. Laat de sneeuw maar komen!
Bmw biedt zelf momenteel ook een drift experience halve dag driften a 159,00.
@freezzr: Waar en wanneer? Kan zo gauw niks vinden.
@volvoturbo: ik kreeg het gemaild. Misschien omdat ik net een nieuwe klant ben?
@freezzr: da’s dan ook geen autoblog experience ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).