Autoblog Garage: BMW M135i van Wouter

Auteur: , 59 Reacties

Natuurlijk (en terecht) krijg ik de vraag regelmatig: wat rijd je zelf eigenlijk? We zijn predikers van de kerk van petrolheads (die ook elektrisch kunnen rijden), dus we zijn het bijna aan onze stand verplicht iets leuks op de oprit te hebben staan of niet dan?

Wouters BMW M135i

Waarom de M135i
Mijn automobiele historie is, denk ik zelf, best OK. Nee er stonden nog geen supercars in de garage, maar er waren wel wat altijd auto’s die een liefhebber aanspreekt. Zo passeerden er wat Alfa Romeo’s, een paar Volvo’s, een BMW 320d, 325i en een Mercedes 500E de revue. Voordat de M135i er kwam, reed ik een tweetal Audi’s. Die waren er tegelijkertijd, maar degene die ik het eerst kocht was een eerste generatie Audi TT en daarnaast kwam een nogal gele Audi S4. Beiden waren youngtimers, dus zakelijk aantrekkelijk te rijden, maar ook moest ze beiden regelmatig TLC hebben om ze in de door mij gewenste perfecte staat te houden. Beiden hadden af fabriek geen carkit, maar wel waren ze beiden voorzien van het quattro systeem. Zie daar de drie redenen om uit te kijken naar iets anders: het weggedrag mocht iets speelser, ik wilde een knop op het stuur om de telefoon op te kunnen nemen en het bouwjaar mocht iets verser zijn. En oh ja, wel eens iets met een beetje power, liefst 250+ pk. Zo veeleisend ben ik eigenlijk helemaal niet toch?

Wouters BMW M135i

Een gebruikte, niet al te oude hothatch moest het worden en dan ook nog één met aandrijving aan maar één kant. Of het voor- of een achterwielaandrijver moest worden, was ik toen nog niet eens helemaal over uit. Dat een hatchback moest worden wel. In 2016 werd onze dochter Eveline erg ziek: leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker met ook een agressieve behandeling met veel chemotherapie. Nadat dat eerst heel goed ging, was het in de zomer van 2016 helemaal mis. Kort gezegd: ze bracht drie maanden op de intensive care door met een ziektebeeld waar je nekharen van overeind gaan staan. Gelukkig sloeg ze zich er doorheen, maar waar ze lopend het ziekenhuis in was gegaan, kwam ze in een rolstoel(tje) er weer uit. Met de bank plat en de wielen eraf, past die net in een TT. Handig was anders, dus er moest een auto komen waar een rolstoeltje voor een vierjarige makkelijk in past. Na een kleine pas-sessie, bleek dat goed te gaan in een 1-serie, mits de hoedenplank in de garage bleef.

Het past

Waarom deze M135i
Ik kan hier een enorm kaas-verhaal ophangen over dat dit exemplaar precies de goede specs had en dat ik al jarenlang op zoek was naar een M135i in het wit met een handbak, maar zo zat het ook weer niet helemaal. Ik legde mezelf een beperking op qua budget. Er stond genoeg op de diverse spaarrekeningen om mezelf nog uitbundiger te trakteren, maar met een ernstig ziek kind thuis, worden de keuzes anders. Zakelijk gezien bleken sommige mensen wat meer bezig met hun eigen portemonnee, dan met waar wij als gezin door heen gingen. De inkomstenkant van het huishoudboekje leed daar dan ook onder en aan de kostenkant waren er ook wel dingen. Een oppas voor Eveline was niet het buurmeisje, maar een verpleegkundige met een iets ander uurtarief. Allemaal geen probleem, maar wel een reden om een deel van het spaarvarken gevuld te laten.

Wouters BMW M135i

Anyway: ik shopte dus met een richtbudget waar een M140i toen niet in paste. Uit Duitsland importeren was een optie, bij een universele handelaar kopen ook, maar het werd uiteindelijk de BMW dealer, gezien mijn relatie met BMW Nederland. Toen bleek de Friese dealer De Beier een leuke M135i te hebben staan: een witte, vijfdeurs met handbak. Die moest het maar worden dan.

Wouters BMW M135i

Wat heb ik allemaal gedaan
Een M135i is een diamant, maar dan wel die nog even geslepen moet worden. Het standaard onderstel is matig (en gevoelig voor slijtage) en het gemis aan een echt sperdifferentieel is toch wel erg groot. Die laatste stond dus als hoogste op de lijst en als ik één aanpassing direct weer als eerste zou doen, dan is het deze wel.
De hele lijst aan aanpassingen:

Alarm door Fleetaccess
Mosselman tuning naar 340+ pk
Inlaat gereinigd
Montage van een OS Giken sperdifferentieel bij Hardeman
Nieuwe Goodyear Eagle F1 bij Reedijk (meer onderhoud natuurlijk)
Stuurtje bekleed
KONI schokdempers
Spacers gemonteerd

Af is de M135i niet, wellicht het lekkerste om wellicht nog te doen is om te zorgen voor iets meer geluid. Een andere uitlaat dus, maar het komt er elke keer maar niet van. Voor het mooie is de zes-in-lijn nu niet genoeg hoorbaar.

De kosten
De motorrijtuigenbelasting is in Zuid-Holland 67 euro per maand, all-risk verzekering in mijn geval 75 euro per maand. Mijn gemiddelde verbruik is 10,3 liter per 100 kilometer. Wie heeft verzonnen dat dit een handige notatie is, verdient nog steeds stokslagen, maar dat terzijde. Om in een getunede auto aan het maximale vermogen te komen moet er Euro98 (of hoger) worden getankt en dat heb ik in de meeste gevallen ook gedaan. Totaal ging er om 30.000 kilometer te rijden zo’n 5 mille aan benzine doorheen. Gemiddeld zo’n 212 euro per maand dus. Ik maak overigens veel meer kilometers in het jaar, want er zijn nogal eens testauto’s voor een week en soms zoals in het geval van de I-PACE nog langer.

Wouters BMW M135i

De onderhoudskosten
Ik kocht de M135i met 147.000 km op de klok, wellicht een kilometerstand die sommigen zou afschrikken, vooral omdat de post onderhoud dan een ding kan gaan worden. Inmiddels staat de teller op bijna 178k km. Bij een nieuwe auto moet je probleemloos dertigduizend kilometer kunnen rijden zonder onderhoud, maar met wat ervaring achter de kiezen komen ook de eerste slijtagepunten naar boven. De eerste APK was het even tandjes op elkaar dus. Hoewel…. Feitelijk werd de M135i direct goedgekeurd, maar wel met een paar punten die er aan kwamen. De remmen heb ik direct laten doen, maar hadden nog wel een half jaartje meegekund.

De schokdempers waren vooral wat vuil, dus eigenlijk niet versleten. Dat ik ze toch vervangen heb, is vooral een upgrade. En eentje die ook erg de moeite waard is, maar tot de onderhoudskosten moeten ze niet gerekend worden.

Het vervangen van de accu heb ik preventief gedaan: de M135i staat ook regelmatig langere periode stil. Geen probleem bij een goede accu, dus dan liever vervangen om het potentiële probleem voor te zijn. Voor de eerlijkheid neem ik die kosten niet mee in het overzicht.

Shhhplof en weg was het vermogen. Het klonk direct als een turbo probleem en ondanks mijn beperkte technische kennis bleek ik gelijk te hebben. Het grappige was dat ik met iemand van BMW dealer Dubbelstein in de auto zat en daar in de buurt was. De oliebeurt werd iets uitgebreider dus, hoewel de schade uiteindelijk meeviel. Een zwak plek van het N55 blok is de zogenaamde chargepipe: de buis waar de turbo frisse lucht door aanzuigt. Die is standaard van kunststof die met de jaren broos wordt en uiteindelijk breekt. Gelukkig zijn er geen brokken de motor ingezogen, maar het is op zich een goed item om preventief door een beter (aluminium) exemplaar te vervangen. In plaats van alleen een plonsje olie met bijbehorende kosten, stond er op de factuur van totaal 806,14 euro ook het vervangen van de chargepipe.

Zonder de accu komen de onderhoudskosten op zo’n 74 euro per maand. Al met al valt het mij mee, Met een kleiner budget voor onderhoud hadden de remmen ook nog wat naar voren kunnen worden geschoven en met deze leeftijd kan er ook worden gekozen voor een BMW specialist met wellicht wat vriendelijkere tarieven dan de dealer.

In het onderhoudsplaatje zitten de banden nog niet opgenomen. Dan zou je kunnen verwachten dat dat bij mij nogal aantikt, maar ook daar valt het nog mee. Ik rijd vrij veel op de snelweg en dat zijn kilometers die vriendelijk zijn voor de banden. De achterbanden moesten tot nu toe één keer worden vervangen en de Goodyear Eagle F1 Asymmetrics die er omheen liggen zijn nog lang niet op.

Wouters BMW M135i

Afschrijving
Zolang je niet verkoopt, heb je geen afschrijving. Dat maakt ook lastig om een een echt goede inschatting te maken, maar dat er 4000-8000 euro van de waarde af is, lijkt me wel reëel.

Het totale kostenplaatje wordt dan als volgt.

BMW M135i kosten

Per kilometer komt dat, inclusief de vaste lasten, op een halve euro.

Und jetzt?
Inmiddels heb ik de M135i twee jaar. Op zich de hoogste tijd voor iets anders, alleen omdat het leuk is. Maar wat het moet worden: ik heb ideeën, maar ben er zeker nog niet uit. En de M135i bevalt nog erg goed, een M2, M3 of iets van Alpina zou leuk kunnen zijn. Of een RS3, iets van AMG of een 911. Hoewel met die laatste optie we thuis geen auto meer hebben waar het hele gezin fatsoenlijk in kan. Dat is misschien ook niet zo handig, terwijl de M135i dat stiekem wel is. Keuzes, keuzes, keuzes. Voorlopig blijft de witte M135i dus nog wel even. Denk ik. Of zal ik toch?59 reacties

Wat een mooi overzicht, maar ook aangrijpend verhaal. Hier op autoblog is the sky vaak the limit en lijkt het normaal te zijn om een garage vol dure auto’s te hebben, terwijl de realiteit is dat de gemiddelde auto in nederland 99 pk heeft en veel auto’s van de leasemaatschappij zijn. En inderdaad youngtimers hebben vaak een aantrekkelijke aankoopprijs en fiscale regeling, maar onderhoud is vaak duur en netjes houden nog duurder. Ik zou met deze BWM nog lang blijven rijden en veel plezier aan beleven. Als het dan toch gaat kriebelen dan voor een Audi RS3 sportsback gaan, vanwege de fantastische 5 cilinder sound en de achterbak waar je nog wat spullen kwijt kan. Maar ja wel weel terug naar Quattro… ;-)
Ok maar heb je ook het geld voor een fijne 911..? Ik wil ook wel graag een 992.
Ik geloof erin dat we onze wagens best iets langer mogen houden, niks mis mee
@lowlow: nou een 992 is een brug te ver hoor :)
@lowlow: Helemaal mee eens! Maarr.. ik rij nu 5 jaar in mijn 535i Touring (zelfde blok als Wouter), maar begint nu toch wel te kriebelen hoor! Ik ben nu voorzichtig aan het kijken naar een Macan Turbo uit Duitsland. Misschien ook een leuke optie voor Wouter, is meer een gezinsauto en toch sportief.
Heeeeeel veel succes met jullie dochter. Die leuke bijzaak, genaamd “autovirus” lost zich wel op.
Iedereen is er natuurlijk van op de hoogte hier maar het blijft een aangrijpend verhaal omtrent je dochter Wouter. Op Instagram zie ik nog wel eens wat voorbij komen en volgens mij gaat het nu wel heel goed he? Daar ben ik blij om.

Wat je auto betreft. Zo’n 1-serie heb ik altijd erg leuk gevonden. Kan me wel voorstellen dat je eens wat anders wilt. Een fraaie sedan als een M3 lijkt mij perfect voor jouw situatie. Of een C63.
@viezefreddyw: met 30k+ km per jaar is de lol er snel vanaf met een C63. Dan zou ik het toch echt houden bij een leuke 340 station oid.
@towi1989: Ook een hele goede optie! Maar als een M3 op de shortlist zou staan, kan een C63 dat ook. Of misschien een C43 maar ik heb geen idee wat de markt doet met zulke auto’s.
Ik begrijp nu waarom er voor zo’n praktische auto is gekozen. Gruwelijk verhaal en hoop dat het goed gaat met de kleine.
Ongelooflijk heftig verhaal zeg, dikke knuffel voor je dochtertje
Mooi openhartig artikel. Dat je een stoere kerel was wisten we al. Na het lezen van het artikel weten we het nog meer.
laat ik nu toch altijd hebben gedacht dat spacers verboden zijn in Nederland.
@soulmaster: petrolheads die ‘recht in de leer’ zijn verfoeien ze, omdat ze de zorgvuldig door de fabrikant uitgedokterde wielgeometrie om zeep helpen, en zo de wegligging verzieken.

De enige manier om deze (enigszins verantwoord) toe te passen is als je de spacers ‘compenseert’ met velgen die qua diepte een afwijkende ET-waarde hebben.
“Verzieken” Ik kan je uit persoonlijke ervaring vertellen dat je daar helemaal niks van merkt zolang je geen ronde records probeert te halen. Ook altijd mooi dat niemand klaagt wanneer iemand andere velgen onder z’n auto legt (wat exact hetzelfde effect heeft).
@jverhofstad: als ik op zoek ga naar andere velgen voor m’n auto, kijk ik niet alleen naar de steek en de velgmaat, maar óók naar de wielomtrek (als in: band diameter x π) en de ET-waarde, vooral om er voor te zorgen dat dit niet te veel afwijkt van de door de fabrikant opgegeven maten.

Want ja, 18″ jetsers onder je Opel Corsa of Golfje IV staan misschien wel vet, maar het is best wel een beetje k*t, als je met 80 km/u op een bochtige B-weg ineens die ‘boom van rechts’ niet meer weet te ontwijken omdat de auto ineens zwaar onderstuurd o.i.d. blijkt te zijn geworden.
@RRRobert: je weet dat een autofabrikant een onderstel uitlegt als een compromis en niet op de beste grip? Want we willen comfort, we willen weinig geluid, we willen zo min mogelijk slijtage aan de banden, we willen makkelijk sturen, we gaan blijkbaar liever rechtdoor de vangrail in dan achterstevoren… Rijden racewagens met dezelfde setting als een straatwagen? Ik snap je punt hoor, maar de afstemming is altijd een compromis. Een spacer is niet per definitie slecht. Een grotere spoorbreedte geeft meer slijtage, zwaarder sturen maar kan bijdragen aan de grip. Mes snijdt aan meerdere kanten…
@davelepeef: ja, dat weet ik maar al te goed. Die autofabrikanten stoppen miljoenen in de ontwikkeling van zo’n ‘compromis’, met als doel een veilig weggedrag onder vrijwel elke omstandigheid te creëren. En het ongebreideld modificeren van spoorbreedte, wielomtrek, rijhoogte, veerweg en wielgeometrie doet al dat onderzoek in één keer teniet. Omwille van ‘de look’.

Vrijwel elke keer als je in de media leest over eenzijdige ongevallen, waarbij een auto van de weg is geraakt en in een sloot of tegen een boom eindigen zonder dat er extreem weer o.i.d. in het spel is, zie ik, als er foto’s van het ongeval zijn gepubliceerd: de auto in kwestie bleek te zijn voorzien van overmaatse velgen, extreem brede banden, etc. Let maar eens op. En huiver.
Wat een verhaal over je kleine zeg… zo je idd maar dat de rest bijzaak is.
Over die bijzaak gesproken, als vervanger zou ik gaan voor een M3
Ingrijpend verhaal, hopelijk heeft je dochter momenteel een relatief zorgeloos leven…

Als ik een gezin had, en niet zoals nu al mn geld aan motoren spendeerde, denk ik dat een mooie Alpina B5 of B3 de voorkeur kreeg. Succes met de keuzestress.
Een 340i touring
Wat ik me oprecht afvraag, is dat je bij de aanschaf rekening hield met een budget en praktische kant van de auto. Vervolgens is er een lijst van aanpassingen. Hield je hier vooraf ook rekening mee (ondanks de mogelijkheid dat een deel gesponsord is ivm Autoblog?) en zorgt dit dan niet automatisch voor gemiddeld een wat duurder onderhoudsplaatje? En die gele banaan was qua auto (in mijn optiek) het meest praktisch, dus waarom in jouw gezinssituatie geen station eigenlijk?
@t1mothys: de meeste aanpassingen zijn geen onderhoud en ook niet “noodzakelijk” om door te rijden. Natuurlijk reken ik het naar mezelf toe door ze niet mee te nemen in het kostenoverzicht, daar heb je gelijk in. Ik wist vooraf dat ik in ieder geval een sperdifferentieel wilde, dus die was min of meer ingecalculeerd. Die blijven op zich redelijk hun waarde houden, dus die kosten direct af schrijven is ook niet reëel. Als je nu een M135i zou willen kopen, zou ik adviseren om 3-4 mille te reserveren voor onderstel en diff.
Ha Wouter, mooi verhaal en lekker nuchter ook. Fijn dat het steeds beter gaat met die kleine dame van je. Wat betreft potentiële vervanging zou ik zelf net als wat andere reaguurders kijken naar een M3. Dat is in mijn ogen toch wel de meest begeerlijke gezinsbak. De juiste motor, carrosserie, lekker dik en toch minder asociaal dan een C63 (I know, smaak). Als ik zelf in de positie kom zou ik daarvoor gaan, of voor een hele lekkere Alpina.
Ik zou er zeker nog een setje stabi’s onder schroeven. Het liefste verstelbare. Dit doe je dan 1x, en dan is het weggedrag nog iets meer ‘op smaak’. Bv wat zachter voor, en wat harder achter, of juist andersom. Maakt je auto écht af.
Maar bovenstaande is natuurlijk geneuzel als het om de gezondheid van je dochter gaat! Veel geluk en gezondheid voor je dochter (en de rest van de familie) gewenst.
Wow Wouter, wat een verhaal! Ik zou de M135i nog even houden. Wordt nog moeilijk afscheid van nemen na zoveel uurtjes afleiding van zo’n nare tijd. Het beste gewenst!
Mooi geschreven Wouter! Wat mij betreft mag je (veel) vaker stukjes schrijven.
Ben zelf nogal van het variëren (verandering van spijs doet eten, nietwaar ?), zou niet zo snel van een M135i naar een M3 gaan, hoe goed die laatste ook is. Als het RWD moet blijven en vlot vooruit moet gaan is een C63 AMG Estate misschien een optie. Ook leuk vanwege het bronstige geluid van de V8. Of iets Yolo’s als een Quattroporte ?
Duidelijk verhaal. Als je niet te veel km’s maakt, C63 estate?
Leuk om te lezen over jouw M135i en wat een aangrijpend verhaal over je dochter. Heel veel sterkte voor jullie!

Het lijkt me idd moeilijk om een goede vervanger te vinden voor de M135i, want in dat formaat zijn er imo eigenlijk geen leukere auto’s, behalve misschien een upgrade naar een meer recente M140i (maar dat betekent veel geld bijleggen voor weinig nieuws). Een M3 is zeker gaaf maar wat meer ‘in your face’. Lekker doorrijden en dan op een gegeven moment M340i Touring met 370pk?
Wanneer je fun en praktische zaken wil combineren; een powerstation? M5, RS6, E63, iets van Alpina?
Ik rij onder tussen bijna 4 jaar en meer dan 100 000 in dezelfde F20 M135i met wat onopvallende mods: Mperformance stuur en sper, stage 2 en fijne velgen.

Ik denk ook vaak na over iets anders, maar ik zou niet weten wat er voor een gelijkaardige TCO in buurt komt! Zoveel vermogen en koppel (400/600), RWD, verbruik van 8,8 L / 100 km (1 op 11), en toch heel praktisch. Ik heb twee kinderstoelen op de achterbank, en snel parkeren in krappe plaatsen is heel simpel met een 1.

Het enige echte alternatief dat voor mij dezelfde boxes checkt is een M140i met B58-motor. En dan heb je eindelijk wel een olietemperatuuraanduiding op je dashboard: dat vind ik het grootste gemis aan de M135i.

Ik heb dan maar besloten om hem nog een paar jaar te houden, ik ga binnenkort alleen de ophanging verbeteren want die moet sowieso vervangen worden. En eens goed alles detailen, dan lijkt hij ook weer nieuw(er).

Ik hoop dat alles weer goed is en blijft met Eveline. Dat is toch altijd veel belangrijker dan de pk-race hier op AB.
Voor een trouwe Autoblog lezer was dit allemaal al bekend, maar toch is het wel leuk om samenvattend nog eens te lezen. En geld moet rollen. Ik vermoed dat je pas naar een M3 sedan zult kijken als je dochter echt definitief uit de rolstoel is. Tenzij je in de nabije toekomst voor een Alpine Touring gaat :-) Trouwens, werkt je vrouw niet meer bij Volvo? Wat doet die Golf daar?
Ah de sponsor auto van auto blog!

Even wat promoten en weer een gratis mod!

Een occasie Alpina B3 touring misschien?

Of als het een keer wat anders mag zijn; Een Mercedes c350h?
@cossiekiller: net wat ik dacht +1
Aangrijpend verhaal van je dochter man! Hopelijk hersteld ze volledig! Dan zijn auto’s wellicht een bijzaak. Ik spreek voor mezelf maar ik ben blij dat ik geen kinderen heb, ik zou dat allemaal niet aankunnen! Sterkte Wouter!
@thestino: laat ‘wellicht’ maar weg
Een verhaal waar ik al een tijdje geen update van had gelezen (je dochter en de auto). Goed te horen dat ze uit ziekenhuis is, echter, zit ze blijvend in een rolstoel? Voor verdere autokeuzes relevante info. Het blijft een zwaar relativerende situatie waar jij en je vrouw inzitten. Ik hoop het beste voor jullie allen.

Qua auto heb ik zelf als BMW debiel net wat nieuws gekocht (een 7), maar ook kleinere (z3 coupe) en veel 5 gereden. Verschil blijft dat vanaf 5 naar boven de stoelen voor lange mannen een stuk fijner worden. Als ik nu zo veel had gereden als jij had ik de 530d uit sep/17 gekocht die nu bij keram al tijdje staat. Alle goede opties en voor 50k (ik ken je huidige budget niet) een bijna nieuwe perfecte auto. Indien gewenst simpel naar 310pk te brengen bij Carly in Leiden (de enige tuner die aan een BMW mag zitten 😜) en je rijdt geweldig met gezin en alleen. Deze laatste generaties BMW zijn eindelijk echt (na meerdere generaties niet nagekomen beloftes) lichter geworden, wat rijden leuker en belastingen draaglijker maakt.
@waterisnat: Eveline heeft 3 maanden op de intensive care gelegen. Toen ze daar vanaf kwam kon ze niet meer lopen, gelukkig na 1,5 jaar revalideren weer wel. :)

Een 540i in de juiste spec vind ik ook lekker, maar wel een stuk braver dan wat ik nu rijd.
Mooi verhaal Wouter, enige dat ik me afvraag waarom je voor Koni hebt gekozen? Het merk staat goed bekend, maar dat staan Bilstein, KW en H&R ook. Just wondering.
@freshlife2: omdat hij dat gesponsord kreeg. Ik had overigens hetzelfde gedaan, want Koni is prima spul.
@tazmania: ahh zodoende. Prima keus dan inderdaad
Heftig verhaal wouter, dat gun je niemand. Heel veel sterkte met je dochter en o ja leuke bmw.
Mijn vriendin heeft al sinds 2013 een bmw 120d, toen nieuw gekocht. Sinds ik zelf een lease wagen heb is de bmw wat overbodig gezien het een diesel is. Maar toch nog niet over ons hart kunnen krijgen om hem te verkopen. Want deze auto rijdt gewoonweg heerlijk.
Tof verhaal
Als ideale gezinsauto zou ik opzoek gaan naar een Alpina B3/B3s touring in Alpina groen/blauw met pindakaasleer (als ik de middelen er voor had). Een B5 is ook erg mooi, maar daar kan je wat minder de hooligan mee uithangen en ik begrijp compleet dat het soms erg lekker is om een stukje te boenderen. Alpina heeft voor mij toch iets speciaals, wat ik bijvoorbeeld bij de M versies minder heb. Gewoon lekker door blijven rijden in de m135i, totdat die eenhoorn van een Alpina voorbij komt;-)!
Goed verhaal! Ik zou lekker blijven rijden met de 135, maar als je een vergelijkbare vervanger wilt: Mercedes A45
@mat1980: gelijk waardig? Zo’n a45 is niet dwars te krijgen
Hele makkelijke prater en levensgenieter in de video’s maar een mooie ingetogen schrijfstijl. In privé uitdagingen waar ik als relatief nieuw autoblog lezer geen weet van had. Wekt nog meer sympathie voor de persoon. Volgens mij moet je gewoon rustig rondkijken tot je de juiste Alpina Touring tegenkomt. Dat is toch de auto die je uiteindelijk een keer wil hebben 😄
Is dat een BMW kwaaltje dat plastic zo broos wordt? Mijn E46 had dat in het cool systeem. Lekte koelvloeistof uit het expansievat, steeds netjes bijvullen en meermaals bij de garage geweest maar niets gevonden, tot op een gegeven moment een engine-swap nodig was vanwege een geklopte koppakking. Duur grapje.
@wouterjeuring: mijn e36 destijds ook met de schoepen van de waterpomp meen ik me te herinneren. Worden ook vervangen voor sterker materiaal
Aangrijpend verhaal dan is een auto maar bijzaak. Ik ben er echt van onder de indruk. Als je eens een Alpina E46 B3S Sedan wilt uitproberen geef me dan maar een seintje! Sterkte met je dochter en geniet ervan!
Ik heb nog een mooie C63S Estate te koop. Vol opties in een unieke spec. 😉
Ik zou voor de RS3 gaan. Bloedsnel en een hele mooie fijne auto ook.
Mooi artikel! Ik zou lekker die M135i houden, RWD, Handbak en ruim genoeg meer is er niet nodig toch?
@wouter superfijn te lezen dat dochterlief inmiddels uit de gevarenzone is en hoop van harte dat dat zo mag blijven. Aantal weken geleden de Prinses Maxima Kliniek Rallye gereden en dat was aardig confronterend qua ernstig nare verhalen en aandoenlijke kleine mensjes die bijzonder veel plezier beleefden aan een ritje in onze auto’s tijdens de lunch bij Tata steel.. Inmiddels is m’n zus het volgende slachtoffer van de sloper die zo vaak als bijvoeglijk of aanwijzend voornaamwoord gebruikt wordt helaas. Autokeuzes (ff switchen hoor) zijn de lastigste. Jouw M135i is lastig te vervangen zonder er weer aaaardig aan te moeten spenderen. Zelfde hier, de C6 RS6 is heerlijk, kost belachelijk veel geld, brengt bergen plezier, nieuwere C7 doet me nog te veel pijn (V8 ipv V10, ik bedoel….) en ik vind m niet echt mooi van buiten. Dus we rijden gewoon lekker door met bearlock, dashcam, uitlaat met klep en alle andere goodies die er inmiddels ingekomen zijn. Een F10 M5 trekt me nog steeds als vriendje voor naast de E39 M5, maar die RS is zo sterk en onoverwinnelijk…..
Lekker een Alpina B3 Biturbo f31 ;-)
Aangrijpend verhaal over je dochter. Dat relativeert eigenlijk alles in je leven. Veel sterkte en hopelijk herstelt je dochter goed!
Dag Wouter ,zoals je zelf altijd zegt , elke auto word beter van 100 pk meer , dus hou deze nog even en ga nog een keer langs mosselman !
Je hebt nu al een mooie basis om mee verder te gaan .
En sterkte met je dochter .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).