Autoblog Kunstuur: Porsche 911 Art Car uit Saoedi-Arabië

Auteur: , 17 Reacties

De kunstkar is populair dezer dagen. Zagen we eerder hoe Duaiv een verfbom op zijn Ferrari FF gooide (het was gelukkig op een wrap), nu is deze 911 het lijdend voorwerp in een kunstprojectje. Abstract hoor.

Het verzonnen van zogenaamde Art Cars is doorgaans het werk van westerse kunstenaars met discutabele brilmonturen. Deze 911 (991) is daar een welkome uitzondering op. Hij is namelijk gemaakt door een kunstschilder uit het land waar de helft van de bevolking autorijden met strafmaatregelen moet bekopen: Saoedi-Arabië. Een welkome aanvulling op hun autocultuur, die we hier vooral kennen van Hagwalah-glijfeestjes en opvallende supercars.

De strepen op de Porsche 911 maken het een bonte mix van groene, blauwe en rode kleuren. Er is vast iemand met een kuntsblik die ons kan uitleggen wat het betekent. Meer foto’s in de gallery.17 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Cool
Flower Power anno 2014
Iemand met kunstblik zei je?

De rode stukken stellen menselijke ingewanden voor die zonder handschoenen uit een levende lichaam gerukt zijn. Groene stukken zoeken jullie maar zelf uit…
@marikoelolo: levend*
@marikoelolo: Plaucibel. Het zou ook nog eens zo kunnen zijn dat het gewoon bloed(rood),van de overleden chauffeuse van vorige week is, dat op struiken(groen) is beland na de fatale crash.
Ziet er wel leuk uit ik heb alleen het idee dat ze de deuren los geschilderd hebben minpuntje
Waar is de tijd gebleven dat kunstenaren mooie dingen maakten ipv kunstzinnige dingen…

Wees nou eerlijk, er is toch niemand die dit daadwerkelijk mooi vind? Hooguit dat iemand met een overgesubsidieerde kunstkop dit kan waarderen vanwege de ‘boodschap’ die alleen overgesubsidieerde kunstkoppen kunnen zien.
“Hij is namelijk gemaakt door een kunstschilder uit het land waar de helft van de bevolking autorijden met strafmaatregelen moet bekopen: Saoedi-Arabië.”

Door deze kunstschilder tevens eigenaar:
http://www.snyar.net/wp-content/uploads/2014/10/169.jpg
@stephanotis: Liar! Whales can not possess or drive à car.
Heel. Gaaf. Beetje een ratrod-idee maar dan artistiek verantwoord.
Me like!
Yep, heel mooi!!
Subtiel
wrxkoenigseggtr
Nope, ze mogen hem houden.
Lijkt alsof er kinderen overheen zijn geweest met hun handen vol met verf
Is dit de ISIS uitvoering van de 911?
Jammer weer een 911 naar de klote
Vet hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).