Autoblog uitzending gemist: Top Gear Patagonia Special I

Auteur: , 50 Reacties

De kerstdagen zitten er weer op en dat betekent voor petrolheads twee dingen: het is tijd om uit te buiken én te genieten van een nieuwe special van Top Gear.

Top Gear Patagonia Special

Dit jaar vieren de heren de verjaardag van de kleine V8 met een tocht dwars door Argentinië en Chili, op weg naar Ushuaia. Je kon op je klompen aanvoelen dat het geen gemakkelijke tocht zou worden, want we hebben het over de zuidelijkste stad ter wereld. Tot zover niets geks, maar Clarkson, Hammond en May beschikten niet bepaald over geschikt vervoer.

Gisteravond begon het trio namelijk in een Ford Mustang, Lotus Esprit en Porsche 928 aan de tocht en wil je vanavond bij deel 2 inspringen, dan doe je er goed aan ook het eerste deel nog even terug te kijken. Dat doe je via The Pirate Bay deze torrent of de BBC iPlayer. Dat laatste werkt namelijk prima, zo lang de BBC maar denkt dat je in het Verenigd Koninkrijk woont. De hiervoor benodigde plugin voor Google Chrome vind je hier. Firefox-gebruikers kunnen deze uitleg volgen.50 reacties

Ik vond hem prachtig, vooral die 2CV (welke special edition was dat?)
En de Mustang die altijd uitvalt, geweldig!
Ik kan niet wachten tot deel 2…
@mercedesclk350:
Die 2CV zal een lokaal geassembleerde Eend zijn, zowel de Renault 4 als de Eend werden in Zuid Amerika geassembleerd, de Renault in Colombia of all places, de Eend weet ik niet.
@desjonnies: De 2cv is inderdaad daar geassembleerd. Toen Citroën zich destijds van markt terugtrok hebben ze daar die dingen nog jaren zonder toestemming van de fabriek doorgefabriekt.
@mercedesclk350: Dat was een 2CV Citroneta, een in Chili en Argentinië gebouwde eend die is aangepast aan de locale behoefte en daar een onwijs succes was vanwege zijn lage prijs. De bijzondere body is een resultaat van de wens om de auto voor zowel stedelingen als boeren geschikt te maken.
@desjonnies:, @Pallas: @dizono: bedankt. Heb het even opgezocht en het klopt inderdaad. Of ik het mooi vind is een tweede natuurlijk.
Het was wel ontroerend toen Jeremy vertelde dat gij dankzij zo’n Porsche het laatste half uurtje van zijn vader mee mocht maken. Verder leek zelfs de lekke band van Hammond gescript.
Jammer dan dat er naar een non-HD torrent gelinkt wordt in een tijd dat zelfs smartphones al full HD zijn :) De 720p versie (1080i nog niet te vinden) is: https://kickass.so/top-gear-2014-special-patagonia-part-one-720p-hdtv-x264-fov-eztv-t10011687.html.

Hopen dat er vanavond iets meer actie is, maar wat is die Lotus eigenlijk onderrated; zonde dat ze die gesloopt hebben voor de special…
@dawwg: de 1080i was gister een uurtje na de aflevering al online hoor :)
@Donstil: Je hebt gelijk, maar was ff zoeken naar/op een andere publieke (!) torrent met de 1080i versie, hier nog voor de liefhebber: http://www.limetorrents.cc/Top-Gear-Christmas-Special-Patagonia-Part-1-1080i-HDTV-x264-SneaKyTPB-torrent-5652639.html
Ik heb die van gisteren opgenomen, ga ze vanavond beide in een ruk kijken. Kon gister niet kijken omdat ik met onze beroemde astronaut de oceanen van de aarde aan het verkennen was ;)
Ondertiteld?
@schellekens006: speciaal voor jou hebben we Veronica. Daar kun je over een jaar dezelfde special zien, maar dan met ondertiteling
@schellekens006: Jep, maar wel in het Engels ;)
maar BBBc iPlayer werkt toch alleen in Verenigd Koninkrijk?
@gevorgsh:
nee, je hebt alleen een rechtsgestuurde televisie nodig !
@gevorgsh: een cursus begrijpend lezen (of schrijven, als het aan mij ligt) zou geen kwaad kunnen. We linken namelijk naar de plugin die ervoor zorgt dat je ook via de iPlayer kunt kijken.
@JordyS: Waarom zo passief aggresief?
Gevorgsh stelt een legitieme vraag. Normaalgesproken is de iPlayer niet te gebruiken. Dat er meerdere plugins voor zijn om dit wel mogelijk te maken is prettig. Echter vertel je daar niets over, enkel dat je maar een plugin moet downloaden waarvan de helft waarschijnlijk niet weet wat deze doet.
@stihl: Dus toch een cursusje voor mij ;-) Was niet zuur of agressief bedoeld hoor, dacht alleen dat het allemaal duidelijk zou zijn. Kleine uitleg toegevoegd aan de tekst, zodat dat hopelijk wel het geval is
@JordyS: +1 voor je volwassen reactie en bijgevoegde uitleg!
@JordyS: dank je voor de link. Werkt prima
Ik vond de eerste aflevering niet spectaculair, misschien vanavond?
@toniominestrone: We zullen zien, ik ga in ieder geval wel weer kijken
Ik had er meer van verwacht… Vind het erg zonde dat ze de auto’s ‘opzettelijk’ slopen…
@993c: Inderdaad, het geluid dat vanonder de Esprit vandaan kwam toen hij over de rotsen omlaag schraapte ging me werkelijk door merg en been. Dat moet je toch niet willen als autoliefhebber?
@motoragent: Je zag tijdens meerdere shots skidplates onder de auto’s zitten. Dus valt wel mee denk ik ;)

Vond de special verder weinig aan, zeker gezien de ‘spanning en sensatie’ rond die nummerplaten…

Lotus Esprit V8 Turbo – absolute wannahave!!!!
En voor iPad?
Top Gear was tot een paar jaar geleden één van mijn favoriete programma’s, maar ik vind het tegenwoordig té zwaar gescript en eigenlijk niet eens meer grappig.
@dikdraak: Zeker gescript. Ergens enorm jammer, aangezien deze drie heren het prima af kunnen met hun onderlinge chemistry qua humor.

Echter moet je je wel realiseren dat ze ruim 350 miljoen kijkers wereldwijd hebben. Dat zijn er te veel om alles maar zonder planning ad-hoc te laten gebeuren.
@stihl: Ik snap ook wel dat er enige orde moet zijn, maar een programma dat juist bekendstaat (stond?) om zijn spontaniteit helemaal vastscripten is weer teveel van het goede.
@stihl:
Ach, zegt het eigenlijk niet genoeg dat een grote komiek als John Cleese volmondig toegeeft dat James Bond zijn typisch Britse gevoel voor humor heeft verloren en is gedegradeerd naar een ordinaire actiefilm omdat men in Azië de Britse humor niet begrijpt en Azie een grote markt is voor James Bond
@dikdraak: Inderdaad, de leukste momenten zijn juist de momenten die niemand aan ziet komen (Jeremy aan de slag met een soldeerbout nadat zijn veerpoot dwars door de kabelboom schoot).

Grapjes als de doodlopende brug (tot 2 keer toe nog wel… al moet ik zeggen dat het gezicht van Jeremy na de eerste brug wel boekdelen sprak) en wegen die ineens uitkomen in een moeras, moet dat echt?
Grappig hoe die kenteken plaat van de Porsche er “perongeluk” afviel haha lol
Weet iemand of dit nu een heel seizoen is waarvan dit dan de eerste 2 episodes zijn, of komt het nieuwe seizoen later?
@redneckdarian: Waarschijnlijk komen de rest van de afleveringen meteen in januari, al kan het zijn dat ze na de special een of twee weken overslaan https://twitter.com/JeremyClarkson/status/485823406752169984
@redneckdarian: Dit is waarschijnlijk het begin van het nieuwe seizoen.
Mooie aflevering. V8’s zijn inderdaad helaas met uitsterven bedreigd. Daarom kan ik extra genieten van deze special, alsook van het prachtige landschap. De anekdote van Jeremy en zijn ondertussen overleden vader tonen ook aan dat deze duurbetaalde mensen uiteindelijk ook maar gewone stervelingen zijn.

Spijtig dat er ook nu weer zogenaamde ‘autoliefhebbers’ hier negatief reageren, die eigenlijk bij voorkeur een abonnement voor het openbaar zouden krijgen voor hun nieuwjaar.
@Pixed: Als je een gescripte special van Top Gear niet helemaal geweldig vind mag je jezelf geen autoliefhebber noemen, of hoe moet ik die opmerking zien?
@motoragent:

Niet zo zeuren, zo moet je het zien.
James’ haar is de grootste verandering in het Top Gear format sinds James’ toevoeging aan het team in seizoen twee. Of vooruit, sinds witte Stig. I can´t handle this!!! :o
Fantastische special, Top Gear is en blijft top
kan iemand mij helpen, ik probeer die torrent te downloaden maar op welke download knop moet ik klikken alvast bedankt!!
@henkhupelschoten: Op de knop ‘Download torrent’ natuurlijk. Dat bestand kun je vervolgens openen met je torrent downloader naar keuze zoals bittorrent, utorrent etc
@stihl: shit net te laat ;)
@henkhupelschoten: het kroontje waar ‘download torrent’ naast staat. Staat direct onder de titel en ‘seeders/leechers’. Dat kleine bestandje open je en de rest doet je cliënt (bittorrent e.d.)
@henkhupelschoten: Fossiel.
via Android app
@imba: zo jij bent stoer! Gedraag je eens en gauw
Iemand idee hoe je dit kunt kijken op de ipad?
Staat nummer 2 ook al (in HD) online?
Heftige shit…
@kvgorp: inderdaad. Vraag me af of dit nog een staartje krijgt na de uitzending van vandaag..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).