Autoblog video: waarom rijden op gas best voordelig is

Branded content, 33 Reacties

Gas is alleen goed om op te koken? Nou, nee. Want waar we vooral hameren op hybride en elektrisch als het gaat om groen, vergeten we autogas. Een schone brandstof waar meer voordelen aan kleven dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van extra vermogen?

Dit zijn de voordelen van rijden op gas

Om te kijken hoe rijden op gas werkt in combinatie met nieuwe motoren, of je nog een beetje bagageruimte overhoudt en hoe het zit met de prestaties van je auto, stuurden we Wouter langs bij Prins Autogassystemen in Eindhoven. En lieten we hem rijden in een Evoque van Startech en een Panamera Turbo, die beiden op LPG karren.

Een tipje van de sluier: goedkoper tanken, winst aan vermogen en mogelijk op iedere auto die op benzine rijdt. Sterker, zelfs voor zware dieselaars zijn er genoeg oplossingen om ook op LPG te kunnen rijden. En nee, je hoeft geen afgrijselijke dop meer in je bumper te pluggen.33 reacties

-edit: daar hebben we een apart topic voor-
Als je geen lange ritten maakt is dit niet voordelig en anders is het zeker een optie.
@MAB: Wel. De brandstof is gewoon goedkoper, als je een beetje lang dezelfde auto houdt, levert het relatief snel voordeel op.
Vergeet de hogere MRB niet
@plankgas: Waarom is de MRB eigenlijk duurder voor LPG als het schoner is?

We zijn toch zo geweldig milieu vriendelijk in Nederland en het heeft verder niks met melkkoeien te maken.
@reistje: Anders lopen ze veel te veel geld mis. Geldklopperij dus.
@reistje: een auto op lpg maakt meer km’s als een op benzine, dus hogere mrb.
@reistje: precies. Hameren, zeuren en zeiken over het milieu die regering, zegt niet dat het onterecht is, en dit soort initiatieven gaan ‘pesten’.
Hoeveel hebben jullie nu voor die video betaald gekregen dan?
@batman: Ze hebben allemaal bij autoblog een lpg systeem gekregen.
@batman: 15,- , een kroontje voor op de businesscard en een Prins LPG sleutelhanger. Oja, en een abonnement voor Addblock…….
@batman:
30kuub LPG.
@batman:

Dit 10x liever dan meer irritante banners (m’n adblocker staat overigens nog steeds aan).

Als blog zijn zulke video’s juist een goede manier van inkomsten werven.
@batman: T is wel duidelijk dat ze geld nodig hebben; hoe vaak de naam “Prins Autogas” is gevallen is niet op drie handen te tellen denk ik.
LPG rijders zijn knakenpoetsers.
@glashelder: ah, vandaar dat ze d’r deze week langs zijn gegaan.. *knipperlicht op rechts*
Nog meer onderdelen die kapot kunnen gaan,no gas for me..
Jullie hadden een video kunnen maken over de (nieuwe) technieken, en een verdere uitleg over hoe het nou werkt. Of bijvoorbeeld dat het wel/niet schadelijk is voor een moderne motor en de bijbehorende fabels. Of de diesel LPG technieken. Of zelfs het bedrijf Prins-Autogas en hun innovatie.

Genoeg om een boeiend artikel over te maken waarbij je dan alsnog reclame kan maken voor Prins-Autogas. Maar in plaats daarvan een video waarin niks boeiends word gezegt maar alleen reclame word gemaakt voor Prins-Autogas Eindhoven.
@reistje: Ik geef je helemaal gelijk!
@reistje: Inderdaad. Of het goed is voor de motor? Is een mes dat langs 2 kanten snijd. Een motor die op lpg gedraaid heeft is vele malen properder vanbinnen dan een benzine exemplaar. Olie sludge en aanslag op de kleppen ga je in principe niet tegenkomen.
Het is echter nefast voor de kleppen. Dus na een bepaalde tijd kan je de kop laten reviseren. Echter de ene motor kan er beter tegen dan de andere en met bepaalde motoren begin je er beter niet aan.

Of een ander probleem, diagnose. LPG is enorm kritisch naar ontsteking toe, boegie die niet helemaal gezond meer is, lambda die een beetje afwijkt of een computerprobleem in de onsteking. Allemaal dingen waar het perfect mogelijk is dat benzine geen probleem geeft maar op LPG wel. LPG man zegt alles met de installatie is ok en de garage zegt als hij goed op benzine loopt ligt het aan de LPG installatie. Als je er dan zelf niets van kent sta je daar mooi voor aap.

Ook wat info over reducers en verdampers zou wel passen. Ook over het feit dat een verdamper wel is stuk wil gaan en wat de kosten daarvan zijn.

En zo kan ik wel nog verder gaan.
@sprankel: ik mis de kosten van zo’n inbouw in het hele verhaal!
Groot voorstander van gas mijn ouders rijden er allebei op. helaas kan het niet in mijn 2.0 jts en rij ik tevens er niet genoeg voor. Ik hoop ook later dat door dit soort dingen de brandstof motoren blijven bestaan en dat we nog steeds kunnen genieten van bijvoorbeeld zoon panemera. Ik zie het al voor me Formule 1 weer met v12 op gas! :D
@sjeppie156:
Mijn ouders reden er ook op…, in 1977.

Sindsdien gebruiken wij het alleen nog maar om te koken.
@tupperware: Oh verwarm je je huis er niet mee?
Hier hoor je ook nooit iets over: Diesel met een mix van LPG, kun je tot 25% meer vermogen mee krijgen.
http://www.iwemalpg.com/Diesel_LPG.htm
Probleem van de kostenberekening is natuurlijk wel dat als teveel mensen denken ‘ah fijn, een manier om de tergend hoge tax op autorijden wat te mitigeren’ en overstappen, de roverheid ook deze mogelijkheid om de belachelijk hoge belastingen wat te ontwijken de nek om zal draaien.

En dan zit je dus met je gasbak die niemand wil hebben. Zelfde is gebeurd met de particuliere Transporter dieselbusjes met dubbele cabine, de oude Mercedes oldtimers, min of meer met de BPM vrije B segment dieseltjes en zal ook weer hier voor gelden.

De roverheid wil iedereen in een C1, ondanks dat je daar als moderne Nederlandse man van normale lengte (1.90) voorin al niet goed inpast en het een onveilige auto is waarin je geen kans hebt ongeschonden uit te stappen als je tegen een amsterdammertje aanrijdt. Zuur links vind een Golf een asobak voor patsers dus zodoende.
ik heb wel eens gehoord dat je kleppen snel verbranden bij hoge toeren op lpg … is dat echt?
@fiestafeest:
De kleppen verbranden niet maar zien meer af en hebben dus een groter slijtage.
Sommige kleppen kunnen er echt niet tegen maar dat is dan doorgaans ook een motor/merk dat je beter links kan laten.
Meeste kleppen zullen na 150.000 – 200 000 km een revisie nodig hebben. Wel kunnen er dan geharde kleppen inkomen of maw kleppen die beter tegen een stootje kunnen.
Sommige motoren hebben heel sterke kleppen en draaien 500 000 km zonder revisie.

Kleppen die niet automatisch geregeld worden moeten manueel worden bijgesteld op LPG, liefst om de 10 000 km maar is eigenlijk enkel van toepassing op heel oude wagens.

Ook bestaan er producten om de kleppen te smeren/beschermen. Het product word ofwel in de tank gespoten, ingespoten in de inlaat of samen met de lpg injector ingespoten. Enkel het inspuiten samen met de injector raad ik aan. Echter als je rekent wat 200 000 km aan dat die olie injecteren kost komt het overeen met de prijs van een revisie voor de kop.
-edit: probeer het eens te onderbouwen-
Koop toch gewoon een Diesel als je goedkoper wilt rijden
Heb zelf een Audi G trone besteld, maar nu vraag ik me af of deze ook te tunen is.
Heb internet al afgezocht maar geen details hierover.
Weten jullie soms meer hierover
Yuppp geldklopperij dus
klinkt interessant. Maar kan iemand mij vertellen hoe het met de fabrieksgarantie van mn auto zit als ik lpg laat inbouwen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).