Autodief overleeft achtervolging niet

Auteur: , 126 Reacties

De dader schakelde zichzelf uit.

Politie crash

Misdaad kan enorm verkeerd aflopen voor de dader. Dat ondervond een man in Riethoven. Dat is een dorpje vlakbij Eindhoven. De betreffende man had in Waalre een auto gestolen en was ermee naar Riethoven gereden.

Verder dan dat kwam hij niet, want op een of andere manier wist hij tegen een boom aan te rijden. De politie die hem op zijn hielen zat, botste vervolgens tegen de auto ‘van’ de dief aan, waarop het sujet uit de auto werd geslingerd en op straat terecht kwam.

De politie heeft geprobeerd de man te reanimeren, maar het mocht niet baten. De autodief overleed ter plekke. Uit sporenonderzoek van de politie bleek dat de man overigens al overleden was aan zijn verwondingen na de aanrijding met de boom.

De autodief had zoals gemeld de auto in Waalre gestolen. Een ooggetuige waarschuwde meteen de politie. De politie heeft vervolgens de achtervolging ingezet. De autodief zat overigens alleen in de auto. De twee agenten die op de gestolen auto zijn aangebotst, hebben het ongeval zonder kleerscheuren overleefd. (via: NOS).

Fotocredit (van een ander voorval): @branko via Autojunk.126 reacties

Risico van het “vak”.
Heftig.
@rachid: Vermoedelijk ook geen gordel om, dan ligt het risico nog even hoger.
@fanboy: met gordel om uit de auto geslingerd worden is best een prestatie, dus ik durf wel te zeggen dat ie die niet om had. Zouden ze de boete uitgeschreven hebben?
@grasvreter: voor de erfgenamen, nee das flauw natuurlijk
Een hondengeleidersauto. Ik hoop niet dat er zo’n 4 potige held achterin zat.
@tazmania: Dit lijkt mee gewoon een generieke foto en niet de betreffende politieauto van dit ongeluk.
@tazmania: Alleen in films kan de politie met de achterkant dan nog zo erop knallen 😝
@tazmania: Les 1 van internet journalistiek, vertrouw nooit een foto bij het artikel. Die hoort er de helft van de gevallen niet bij.

En de politie auto is ergens tegenaan gereden, dus zou de voorkant aan puin moeten liggen.
@fanboy: *wrijft slaap uit ogen*. Oh ja! Da’s wel waar.
@fanboy: Dat staat er ook gewoon bij. Check even bij fotocredit ‘van een ander voorval’.
@willeme: Dat weet ik, maar mensen zijn nogal visueel ingesteld. En als je verschillende sites bezoekt dan staat het ook niet overal even duidelijk.

In dit geval valt het wel mee natuurlijk. Het is pijnlijker bij zo’n artikel over een jongetje dat is gaan joyriden, en er dan een generieke foto van een kind achter het stuur staat, terwijl dat kind er niks mee te maken heeft.

Maarja, alles begint natuurlijk met een beeld tegenwoordig, terwijl er zo vaak geen beeld beschikbaar is.
Praten over Karma als iemand zich dood rijdt… Kom op zeg…
@reactief: Niet iedere dood is tragisch. Stel je niet zo aan.
@reactief:

Kom op zeg, dit mag idd wel wat uitbundiger worden gevierd. Wat een fantastische oplossing voor dat stuk ellende!
@hansiepie: denken de betrokkene toch heel want anders over.
@dakarbemo: misschien is die wel aan het feesten met 16 maagden. Of zit lekker aan het haardvuur in de hel. Of danst met engeltjes door de hemel of is gewoon opgegaan in het eeuwige niets.
@mashell: dit is dus de reden dat ik nooit meer op autoblog kom.
@jagofiel: het lijkt steeds meer op dumpert…
@jagofiel: dat wil ik ook kunnen, reageren op een website waar ik nooit kom..
@reactief: Niet stijlvol idd.
@reactief:

Nou zeg wat errug hè?

De dader had voor hetzelfde geld geen enkele moeite gehad om jou of iemand anders neer te steken voor deze diefstal, en bewust voor eigen gewin andere weggebruikers de dood in kunnen rijden.

Geen enkele respect voor deze dader.
@reactief: Ach daar hebben we er weer zo 1. Je moet toch echt een plaat voor je hoofd hebben om hier nog respect voor te moeten hebben? Als er iemand was gaan joggen of fietsen in de vroege ochtend en meneertje komt met 100 km/h op de vlucht dan ontwijkt hij niets meer. Als hij dan iemand dood rijd heb je ook geen respect voor zo’n gast en nu wel? Ga toch weg man.
@paulvtec: jij snapt hem! Dat iemand medelijden heeft met de dader zegt waarschijnlijk genoeg ook🤷🏼‍♂️
@nigelbennisphotography: medelijden omdat je niet ook de polonaise inzet bij dit nieuws…. jeetje in welke waanwereld leef jij
@dakarbemo: daar hoef je geen medelijden mee te hebben jongen want daar doe ik niet aan.
Het is heel simpel deze persoon kiest ervoor om dingen te doen waar jij (ga ik dan maar van uit he) en ik als normaal mens niet aan denken laat staan überhaupt dus uitvoeren! Dat hij dit dus uitvoert brengt risico’s met zich mee, dat weet iedereen, risico van het vak zeggen we dan. Helaas voor deze persoon hield het hier op! Triest voor de familie en agenten, absoluut. Maar een crimineel blijft voor mij een crimineel en die verdient 0,0 respect of wat dan ook! Het is al vaak zat gebleken dat criminelen na hun straf gewoon weer in hun oude leventje terugkeren (enkele uitzonderingen daargelaten). Dus dit probleem lost zich vanzelf op op deze manier en dat is mijn mening😉
@nigelbennisphotography: Je leest niet maar kletst te veel: “Dat iemand medelijden heeft met de dader zegt waarschijnlijk genoeg ook” Ik zeg als je geen feestneus op zet ben je volgens jou meteen iemand die de daden van de dader goed praat…
@nigelbennisphotography: En je klets over recidiveniveau is ook veel te plat. stemt vast ook FvD of PVV die houden ook van simplistische beredeneringen. Als je jat omdat je verslaafd+werkloos ben en vrijkomt maar nog steeds verslaafd bent moet je niet gek opkijken dat zo’n persoon weer strafbare feiten pleegt… etc etc
@dakarbemo: Ah jij stemt met deze beredeneringen sowieso links. Daarom zullen wij het nooit eens worden, dat is duidelijk. Ik wens je een fijne dag, geniet er van!
@nigelbennisphotography: Ik ben van de aloude redelijkheid
@nigelbennisphotography:.. een bekende van me werkt in een zorginstelling en die hebben ook het probleem dat hun cliënten geronseld worden door criminelen om dergelijke klusjes op te lossen. Die cliënten zijn zo bang voor die criminelen dat ze niet beter weten dan maar gewoon te doen wat er geëist wordt.. met alle gevolgen van dien.

Wat ik wil zeggen.. denk eerst verder dan je eigen bubbel voordat je mensen de dood in juicht.
@paulvtec: Zou fijn zijn als mensen alcohol gebruik ook zo zouden veroordelen. Lees net hoeveel jongeren dat nog steeds doen en normaal vinden.. Dan val je gewoon van je stoel.
@paulvtec: wie heeft het over respect? Alleen jij hoor…
@paulvtec: had eigenlijk niet anders verwacht van iemand met zo’n gebruikersnaam. 80% van mensen hier rijden wel eens te hard anders zit je niet op AB. Het punt is meer, ja we hebben het over een auto stelen, maar serieus het is (zo aan de foto’s te zien) iets van een megane. Niemand gaat rouwig zijn over een fucking auto. Maar om te zeggen karma voor een fataal ongeluk, is gewoon stoer doen op een forum om puntjes te scoren.
@jagofiel: Hoezo heeft een gebruikersnaam iets met een reactie te maken? Over vooroordelen gesproken. Daarbij een auto jatten blijft iets wat niet mag. Je eigen leven op het spel zetten door te hard te rijden voor een gestolen Megane, Golf of RS6 is het risico wat je neemt als je dit beroep uitoefent. Dat een deel van de bevolking het niet erg vind dat je in het ziekenhuis beland of erger is een mening en mijn mening blijft zoals die is. Je blijft met je tengels van andermans spullen af, doe je dat niet en eindig je zo dan is dat het risico wat je neemt. Mensen werken hard om de melkkoe van onze overheid te kunnen betalen. Dit was een poging om een auto te gebruiken voor verdere criminele doeleinden en dat is mislukt. Godzijdank heeft hij niemand verder meegenomen in zijn roekeloosheid.
Veel onderbuik reacties hier in de comments. Bij elk vergrijp wordt de dader de dood toegewenst. Als er in de comments wordt aangehaald dat het woord “karma” ongepast is in deze situatie, wordt er hard op de man gespeeld. Ook dit is autoblog, erg jammer. Aan elk verhaal zitten twee kanten.
@reactief: mee eens hoor. Tuurlijk moet hij met zijn poten van andermans spullen afblijven maar om dit nu ‘leuk’ of ‘goed’ te vinden. Hoe diep iemand ook gezonken is. Dit is en blijft iemands zoon/broer of wat dan ook.
@rutgerg: GELUKKIG NIET EEN ONSCHULDIG IEMAND DIE DIT STUK AFVAL HEEFT KAPOTGEREDEN.
@caspart: he zet es ff je capslock af of ga naar Geenstijl om je agressie eruit te typen
@reactief: mee eens. Aan het eind van de dag is het maar een auto. Iemand is een zoon, broer of vader kwijt.
@jagofiel: dan hebben de ouders hun zoon dus niet goed opgevoed. Ook dat is karma
@melkkoe: Eh? Dat is een bijzondere zienswijze. Een die ik niet deel.
@jagofiel: is de wereld nu een aanwinst armer dan?

Ik wens het een dief niet persee toe, maar ik heb er ook niet de minste negatieve gevoelens mij dat dit mens is overleden. Het zijn de ratten van de maatschappij, als die sterven haal ik mijn schouders op. Weer eentje minder, boeiend, van zijn dood is de wereld echt niet slechter geworden. Jammer voor die ouders, maar een goed opgevoed kind doet zoiets om te beginnen al niet.
@lekbak: “Jammer voor die ouders, maar een goed opgevoed kind doet zoiets om te beginnen al niet.” Dat is een gevaarlijke uitspraak. Mensen kunnen om veel verschillende redenen ontsporen. Dat heeft echt niet altijd iets met de opvoeding te maken…
@reactief: had niet dood gehoeven maar ‘t is niet anders.
Meestal in zulke berichten zie je toch dat er een paar onschuldige slachtoffers zijn meegenomen dus helemaal best zo.
@reactief: Ik ga niet in op de individuele reacties. Maar als aanvulling:

Respectvolle berichtgeving over dit soort zaken heeft te maken met goed fatsoen. Met normen en waarden. Op internet is men altijd goed in het aangeven dat anderen geen normen en waarden meer hebben. Maar als iemand zichzelf dood rijdt in een gestolen auto geldt dat allemaal niet meer. Dan worden er uitspraken gedaan waar ik in ieder geval treurig van wordt. Ik hoop jullie je eigen berichten nog eens over lezen en jezelf in de spiegel kijken.
@reactief: Bedankt voor een klein beetje verstand tussen al deze zeer trieste reacties..
@reactief: er zit verschil in het doodwensen van iemand, en het totaal niet erg vinden dat iemand zichzelf dood heeft gereden.

Het is een dief, uitschot. Als ze levend zijn mogen we dat zo vaak zeggen als we willen, maar als ze dood zijn mag het niet meer gezegd worden? Veranderd de waarheid na zijn dood ofzo?
@reactief: Ik snap dat mensen blij zijn dat hij zichzelf kapot heeft gereden ipv iemand anders heeft aangereden tijdens de vlucht.

Van mij had hij niet dood gehoeven hoor. Ik wens eigenlijk niemand dood. Een dwarslaesie had ik wel prima gevonden. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb wel vaak de hoop dat dit soort mensen eerder aan de deur bij onze grote Heer staan dan anderen.
@reactief: Jij bent zo iemand die zegt dat Hitler gewoon een verkeerd begrepen man was.
@reactief: een geintje is leuk, maar je kan ook te ver gaan. Dat is nog leuker!
@reactief: Het was niet ‘een persoon’ die stierf in een tragisch ongeluk; het was een dief, die zelfmoord pleegde door zijn eigen domheid en ongeluk. Bijna de definitie van het leerboek van karma.
Heel goed.. Zouden er meer mee moeten maken. Geen greintje medelijden mee met zulke hufters. Afblijven van andermans spullen. Dus ja, Karma is a bitch..
Dus de gestolen auto is total-loss, er is ook nog een politieauto stuk en twee agenten hebben een trauma opgelopen. Dat noem ik geen karma, maar een zaak met alleen maar verliezers.
@koeberg: je vergeet de familie en vrienden vd overledene
Om dit als Karma te verkopen gaat wellicht wat ver? Er is tenslotte wel iemand overleden…. Neemt niet weg dat hij het volledig aan zich zelf te danken heeft. En gelukkig was hij al dood door zijn eigen aanrijding, het zal al pittig genoeg zijn zo voor de betrokken agenten, stel dat hun aanrijding ook nog eens de druppel zou zijn geweest….
Geweldig nieuws. Alle mogelijke bezittingen van de dader in beslag nemen voor vergoeding schade.
@deuxchevaux: 1. je denkt dat een autodief veel bezittingen heeft 2. Een overledene valt niet te veroordelen 3. wat denk je dat dit helpt.
Meteen een serieuze besparing voor de maatschappij omdat zijn gevangenschap enzovoorts niet meer moet betaald worden.
@Volvo_440_turbo: weetje, soms draait het niet allemaal om geld.
@rs18011:

Blijkbaar voor de dader wel, medogenloos ten koste van eigenaar en medeweggebruikers.
@caspart: oh je kent de dader en zijn beweegredenen?
@volvo_440_turbo: Grappig. Een paar dagen geleden vertelde je hier hoe je je step gebruikte om geen parkeerkosten te betalen. In de volksmond is dat diefstal. En nu wens je dieven de doodstraf toe?
@pomoek: 1. ik constateer maar 2. deze autodief was waarschijnlijk zijn parkeerticketje ook kwijt. Appelen niet met citroenen vergelijken aub! En begrijpend lezen is ook een kunst…
@volvo_440_turbo: Ik wijs je enkel op de hypocrisie in je opmerking.


How do you like them apples? Of citroenen…
*slow clap*
Triest als je zo eindigt, maar wat doe je dan ook met je lijf ín andermans auto??
Was het een Fisker?
Hier is maar 1 reactie op: Blijf met je poten van andermans spullen en zoek een baan! Dat laatste gaat nu niet meer lukken.
@paulvtec: dat eerste ook niet.. M
Normaal gesproken kan ik de schrijfstijl van Willeme ontzettend waarderen, echter krijg ik bij dit artikel toch een hele nare smaak in mijn mond. De redelijkheid ontbreekt volledig in dit artikel. De persoon in kwestie reedt in een gestolen auto en heeft zijn acties moeten bekopen met de dood, dat staat toch niet helemaal lekker tot elkaar in verhouding. De simpele populistische toon van het artikel en een groot deel van de reacties vind ik oprecht schrikbarend! Schaam je!
@linkerbaanpiraat: Een auto stelen is tot daar aan toe, de dood(straf) is dan inderdaad een beetje overdreven.. Echter door te vluchten voor de politie, waarschijnlijk met hoge snelheid waarmee hij zichzelf en anderen (waaronder de achtervolgende politie) in serieus gevaar heeft gebracht en dan eenzijdig in botsing komen met een boom heb je niet echt recht van spreken meer en heb je vanaf deze kant weinig recht op medelijden..
@camickaeze: gelukkig zijn hier ook nog redelijke mensen te vinden op deze blog. Hoe fout het ook is om een auto (of iets anders) te jatten, het met de dood bekopen staat niet in verhouding. En ja, idd gelukkig niemand meegenomen de dood in.
@linkerbaanpiraat:

Werkelijk om te kotsen deze reactie en bijbehorende instelling.

Print je jouw reactie nou ook uit om te laten zien aan bekenden om te zien hoe deugend je wel niet bent?

En dit heeft dan stemrecht.
@caspart: je reactie sluit naadloos aan bij het artikel en de stuitende reacties, chapeau!
@linkerbaanpiraat:

Ik heb zelf een bekende die vol in het leven stond verloren door achterlijk crimineel weggedrag van een totaal idioot.

Dan keert je maag om, om hier medeleven voor de dader en nabestaanden hier te lezen.


Chapeau.
@caspart: als een bekende van jou op het verkeerde pad was geraakt, een auto (volgens mij een Megane dus lekker boeiend) had gejat en daarmee zich had doodgereden, had je dan hier ook geschreven dat het zijn verdiende loon was? Karma?
@jagofiel:

Jazeker, zeer stomme keuze met grote kans op dergelijke afloop.
@caspart: mijn medeleven, maar voorlopig is het meest menselijke nog altijd om de handelingen van de ene mens niet op een ander mens te plakken (ook al lijken ze van veraf gelijkaardig). Die praktijk van ‘convicted without a trial’ in al zijn vormen heeft in de menselijke historie veruit het meeste lijden veroorzaakt!
@caspart: weet je, kom een keer terug als je ook iemand kent die verkeerde of domme dingen heeft gedaan in z’n leven, misschien kan je dan iets rationeler reacties geven die meer blijk van verstand geven…
@caspart: geduld joch. Als je volwassen bent zul je merken dat je anders tegen het leven aankijkt. Dat gaat bij iedereen zo.
@linkerbaanpiraat:

Hallo, bedankt dat je over het algemeen wel de artikelen kan waarderen. Ik begrijp je kritiek. Er staat overigens nergens dat ik de persoon wens of dat dat zijn verdiende loon is.

Misschien had ik de strekking duidelijker moeten maken: dat het fout gaat bij een criminele actie is gewoon karma. Dat hij het moet bekopen met de dood, is uiteraard niet ‘zijn verdiende loon’, maar het is wel degelijk karma dat een crimineel tijdens een criminele actie een fout maakt. In dit geval met grote gevolgen. Overigens is de persoon er tot nu toe zelf verantwoordelijk voor. Hij heeft heeft zichzelf tegen een boom gereden. Moet de politie stoppen met achtervolgen omdat de dief eventueel zichzelf iets aan kan doen?

De dood is de meest vreselijke straf (op luisteren naar Coldplay na) en is niet wat je iemand toewenst. Maar het is wel degelijk zijn eigen schuld. Of je het nu leuk vindt of niet.
@willeme: Het gaat al fout bij de titel, Willem. Een luchtige opzet, waarbij je verwacht uit te komen op een soort van Darwin Award. Effe lache. Maar er is in heel het artikel weinig om te lachen. Iemand is dood. De dief in kwestie heeft naasten, ouders, broers of zussen. Misschien wel een kind. Agenten zaten er bovenop, dus lachen met de politie is er ook al niet bij. Niemand anders is gewond geraakt bij de actie, dus boos zijn om de gevolgen van het roekeloze rijden kunnen we ook al niet. En dan toch zo’n populistische ondertoon onder het artikel schroeven… ik lees liever je bevlogen artikels over auto’s, dan dit. Wat het nog veel triester maakt, zijn de reaguurders en hun stoere opmerkingen. Alsof het afkeuren van diefstal en roekeloos gedrag automatisch het hebben van medeleven en menselijkheid uitsluit.
@bara: Mmm, wellicht heb je een punt. Nogmaals: de dood is zeker niet ‘verdiende loon’. Dat is ook niet wat ik bedoelde met karma. We hebben daarom de titel aangepast. Dat het fout gaat tijdens een criminele actie van een crimineel, dáár doelde ik op. Dat de acties van de betreffende crimineel in kwestie worden goed gepraat vind ik overigens angstaanjagender dan mijn polyinterpretabele doch overenthousiaste koptitel.
@willeme: ik denk niet dat iemand zijn acties goedpraat, heb ik alvast niet gelezen…
Ik ben blij dat de maatschappij van een dief af is, de manier waarop is echter triest en tragisch en natuurlijk zijn eigen schuld.

In ons internettijdperk is het soms nodig met méér nuance dan minder… Want er is er altijd één die meeleest die zelf niet de opvoeding of begrip heeft om de toon wat af te zwakken, maar ze eerder versterkt, ook soms in zijn handelingen…
@onehp: Qua dat laatste : iedereen is verantwoordelijk voor z’n/haar eigen daden. En de gevolgen daarvan. Geldt ook voor meelezers/meelezerinnen. In dat licht bezien stoort zo af en toe wat minder nuance me niet zo. Dit is zo’n geval.
@amghans: nja, natuurlijk is er verantwoordelijkheid voor allen en helemaal voorstanders dit duidelijk te maken, maar je legt ook geen scherp mes voor de neus van een peuter en zegt ‘niet aankomen’, als je weet dat het te vaak fout zal aflopen. Als 99 voor de grap zeggen ‘die mag dood’, dan is er altijd die ene die denkt dat het letterlijk is…
@willeme: Hahahaha! Los van alle kritiek en nuanceringen, de Coldplay opmerking maakt alles goed wat mij betreft…
@willeme: natuurlijk ken ik je niet persoonlijk maar van jaren lang je teksten lezen heb ik het idee gekregen dat je een weldenkend, intelligent persoon bent.

Echter, dit artikel kun je niet recht praten. De enige functie die het lijkt te bekleden is clicks opbrengen door wat sensatie, over de rug van een overledene. Dat is simpelweg niet chique, ongeacht de toedracht. Daar valt niks tussen te brengen.

‘T zou mijn stijl niet zijn. Wat je zelf wil typen moet je natuurlijk zelf weten.
@linkerbaanpiraat: helemaal mee eens. Het geeft wel aan hoe het collectieve compassie vermogen año 2019 ervoor staat. Mensen raken steeds verder van hun gevoel verwijderd. Helaas.
Aan de diverse reacties te lezen waarbij het meteen verzachtend voor de dader wordt opgenomen, geeft weer wat voor weekdieren hier leven.

Ook rechters, politici met dezelfde instelling veroorzaken met laffe strafjes dat dit crimineel gedrag blijft toenemen en binnen wordt gehaald.
@forzauno1: Dus dit vind jij een rechtmatige straf en anders ben je een weekdier.

Verhuis even naar Saudi-Arabië, zal je daar goed bevallen met de Sharia wetgeving.
@fanboy: Het is geen straf wat die man kreeg. Het is een consequentie van zijn eigen daden. Daar had verder niemand invloed behalve hijzelf. Dus dan is het terecht dat het gebeurt. Zielig voor zijn nabestaanden natuurlijk, maar dat maakt het niet minder terecht. Dan had hij andere keuzes moeten maken.
@quincy:

Exact, mensen schetsen hier het beeld alsof de dader de ‘doodstraf’ heeft gekregen.

Geheel eigen besluit met bijbehorend risico.
@quincy: Als consequentie van eigen daden vind ik het ook prima. Geen medelijden mee.

Maar jij noemt het nu ook weer terecht. En met het statement heirboven wordt de rechtspraak erbij gehaald.
Dat is dus compleet iets anders.

Meesten redeneren ook vanuit consequentie van zijn daden. Maar sommigen hier vinden het een terechte straf, of suggereren dat. Daar reageerde ik op.
Wat een reacties… Ben ik toevallig op geenstijl beland ofzo? Nog even een 40-45 vergelijking zoals die farmers met hun boerenverstand… Ik ga autodiefstal absoluut niet goedpraten, want ook die persoon had een keuze gemaakt, een foute keuze. Een keuze waar de meeste lezers hier nooit over na hoeven we denken omdat we opgroeien in een gespreid bedje/omgeving met weinig beperkingen. Dan is het makkelijk oordelen. Ja iedereen heeft uiteindelijk een keus en foutieve keuzes moeten bestraft worden. Maar het is niet zo zwart wit dat je iemand die een auto (het is slechts een apparaat…) steelt de dood kan toewensen.
@noodlesoup: deze persoon heeft zelf deze keuze gemaakt toch? Ik wens ook niemand dood, maar voor hetzelfde geld had hij een onschuldige fietser doodgereden in zijn vlucht. Dan nog even over ” het gespreide bedje” waar jij het over hebt, iedereen heeft keuzes in zijn leven en maakt deze zelf. Niet voor iedereen is het even simpel in het leven, echter de keuze om crimineel te worden neem je te alle tijden zelf
@lekkerlinksrijden: Dat zeg ik ook, de keuze is er, en deze persoon heeft ergens een foute afslag genomen,en daar hoort een straf bij. Dat is niet de dood zoals sommigen hier wel lijken te vinden. De nuance is dat bij de meerderheid deze keuze niet eens in ze opkomt. En dat is vrijwel geen verdienste, want dat is voornamelijk te danken aan waar je bedje staat.
@noodlesoup:

Die “keuze” hoeft hier in NL helemaal nooit gemaakt te worden, iedereen kan hier per direct op een normale manier zijn geld verdienen, met minimum salaris.

Wat wel een hele bewuste keuze is, is dat je met dit criminele gedrag talloze andere mensen in levensgevaar brengt.
@caspart: deels mee eens, maar je gaat er even van uit dat iedereen dezelfde achtergrond heeft, uit een liefdevolle gezin komt, dezelfde kansen krijgt en niet in verslavingen terecht komt door levens trauma. En wat betreft gevaar aan anderen, denk je dat de lezers en testrijders van AB zich op de openbare weg altijd netjes aan de regels houden?
@caspart: zaten die oogkleppen er al op van bij je geboorte, zijn ze een gevolg van opvoeding, of heb je er zelf bewust voor gekozen?
@caspart: Ik kan uit ervaring vertellen dat dit niet zo is. Er zijn helaas veel factoren die je succes bepalen. Hoeveel kinderen groeien niet op in een verstoorde situatie thuis. Of misschien niet eens thuis. Ik kan 10 factoren noemen die ik voor heb gehad op heel veel kinderen. Sinds ik af en toe op vrijwillige basis mij inzet voor kinderen in deze situaties zie ik wat verschrikkelijk oneerlijk het soms is. Neemt niet weg dat er ook personen zijn die bepaalde kansen niet aanpakken en verkeerde keuzes maken. Maar dat is van alle tijden helaas.
@noodlesoup: Het lastige is dat deze meneer foute keuze op foute keuze op foute keuze maakt en daarmee uiteindelijk zichzelf mee van het leven beroofd; stelen, niet stoppen, vluchten, te hard rijden en geen gordel dragen.. En dan hebben we het niet over de keuzes die hij hiervoor genomen heeft: ik neem gemakshalve maar aan dat dit niet de eerste foute keuze is van deze meneer. Er zijn genoeg momenten geweest voor deze meneer om een keer de goede keuze te maken…
@noodlesoup: iemand die een auto steelt zal ik nooit de dood toewensen omdat dat niet in verhouding staat tot het vergrijp.

Iemand die de beslissing neemt om zich niets aan te trekken van het gevaar van op hoge snelheid aan de politie te proberen te ontkomen, daarbij bewust een gevaar vormend voor de directe omgeving, en die persoon verongelukt daarbij zonder een ander daarin mee te nemen heb ik totaal geen probleem mee.

Deze persoon had zijn verlies moeten nemen en niet denken onoverwinnelijk te zijn. Nu heeft hij zelf besloten om dit met de dood te moeten bekopen.
@noodlesoup: ik ben een autoliefhebber, voor mij is het alsof je mijn kind steelt
politie jaagt mens de dood in (door een door mensen zelf bedachte wet) en men juicht hier
@deeberton: dit is wel de allermooiste reactie tot nu toe
@deeberton: Tja. We kunnen natuurlijk alle wetten die we bedacht hebben afschaffen. Dan hebben we ook de politie niet meer nodig.
Maar ik denk eigenlijk dat er dan meer, niet minder, mensen een vroegtijdige dood sterven.
@deeberton: de politie jaagt niemand de dood in, dat doet het autoboefje zelf en daarom juichen we hier!
Vervelend voor alle betrokkenen, maar hoe is het eigenlijk met de boom?
Willem goes Jaap!
Heeft de hoofdredacteur een extra kerstbonus beloofd aan degene die de meeste reacties uitlokt? De vaststelling dat je met een artikel over Tesla of Max en niet meer kwam leidt dan tot dit.
Duidelijk op weg naar België maar niet gehaald.
Play stupid games, win stupid prizes. Ik wens niemand dood, maar als je als een totaal malloot er vandoor gaat en omstanders in gevaar brengt dan ben ik blij dat de bestuurder alleen zichzelf te pakken heeft.
Wanneer je als boomknuffelaar bereid bent de martelaarsdood te sterven ben je wel echt toegewijd.
pfoeh gaat langzaamaan richting Geenstijl het niveau hier af en toe…
Die gapt nooit weer een auto. Wij hoeven niet te betalen voor z’n verblijf in de bajes.Prima opgelost.
Och wat verschrikkelijk dat hij zichzelf heeft dood gereden. Hij had nog wel zo’n mooie toekomst van het jatten van spullen voor zich. En nu heeft hij ook nooit de kans gehad om een onschuldige bijstander dood te rijden. Echt een verschrikkelijk gemis voor onze samenleving.
Wat een kansloze site is dit geworden zeg. Ik stop er ook mee.

Laters Paters
@: Weest gegroet.
@loserboi932: niemand gaat jou missen met je 9 vd 10 keer übertrieste reacties
Op zich goed dat Willeme de boel heeft aangepast.
Lekker voor hem
Normaal vind ik bij een autoblog artikel de commentsectie minstens zo waardevol als het artikel zelf. Je vindt niet overal zo’n gevarieerd en ingelezen klankbord zonder de typische Geen-Stijl comments. Dat was deze keer iets minder het geval. Jammer.

OT: dit laat maar zien dat het eigen risico van een mislukt misdrijf veel hoger is dan €885. Respect voor het werk van de politie, hopelijk gaat het goed met de desbetreffende agenten. Helaas horen dit soort ongevallen ook bij hun werk.
Opgeruimd staat netjes.
Onthutsend om te lezen dat er ‘mensen’ zijn die meer waarde hechten aan een auto dan aan een mensenleven. Ik verwacht dat diegenen het ermee eens zijn dat er net zo volstrekt meedogenloos over hen wordt geoordeeld als zij een keer iets fout doen.
@joosstra: Ja echt heel naar dat er weer een crimineel minder rond loopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).