Autodieven gooien het over een andere boeg

Auteur: , 36 Reacties

Hide yo kids, hide yo wife en hide yo hybride muesli.

Boeventuig massaal aan de haal met hybrides

Vuile pikkeboeven, zoals Bassie zou zeggen, werken veelal met een lijst. Ze jatten wat er op bestelling staat. De afgelopen maanden zijn het vooral Toyota’s die op zo’n bestellijst staan, want er is sprake van een opmars qua autodiefstallen.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 80 hybride auto’s gestolen, meldt het Verbond van Verzekeraars. In 55 gevallen ging het om een Toyota. Van merken als Audi en BMW is al jaren bekend dat ze diefstal gevoelig zijn. Een merk als Toyota is echter opmerkelijk. Volgens Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit is er sprake van een nieuwe trend.

De opmars van gestolen Toyota’s komt uit het niets. Vorig jaar werden slechts zes hybride auto’s van het merk gejat. Nu zijn dat er dus al 55 en het jaar is nog maar net begonnen. De hybride RAV 4 blijkt het meest in trek.

De meeste gestolen auto’s verdwijnen als sneeuw voor de zon. Van de 25 gestolen RAV 4’s zijn er slechts vier teruggevonden. Rens Braat, werkzaam bij de importeur van Toyota, zegt een onderzoek te zijn gestart naar aanleiding van deze opvallende trend.

Diefstal elektrische auto's36 reacties

Ook criminelen hebben liever lage bijtelling.
@E34M5Touring: voor hybride betaal je ook gewoon de volle mep, daar zal het niet aan liggen..
@vagtroep: Misschien moet er vanuit de firma eco vriendelijk gejat worden. Crime’s going green!
Tja de nieuwe RAV 4 is nou eenmaal populair :)
Waarschijnlijk heeft de nieuwe trend iets te maken met de toenemende vraag naar ‘bepaalde’ type auto’s in het Oostblok. Iets met rages volgen enzo.. kleine tip waardoor het onderzoek wellicht sneller succes zal hebben😉
@47cars: Lijkt me ook. Ik weet dat taxi’s in Roemenie vanaf 2019 of 2020 minimaal hybride wagens dienen te zijn. Wellicht dat de politie daar eens een kijkje wilt nemen. Voordeel is dat er al een goede samenwerking bestaat tussen Roemeense en Nederlandse politie op het gebied van voertuigendiefstal.
Ik zie die RAV4 nauwelijks rijden, nu snap ik waarom.
Rens Braat, importeur van…… ? Dacht dat Toyota nog door Louwman werd geïmporteerd.
@f31bmw320d: ‘…werkzaam bij de importeur van Toyota’. Deze meneer werkt bij Louwman, de importeur van Toyota. Wat is hier niet duidelijk aan? Wat voegt het noemen van de bedrijfsnaam toe, ‘importeur’ is toch duidelijk?
@metalmike: Het voegt toe, dat we weten over welke importeur het gaat
@f31bmw320d: je was me voor
Het is pas triest als je als automerk niet in dit lijstje voorkomt, niemand wil je hebben, zelfs ”gratis” niet…..
@misterpepper: Er zijn nog veel automerken die geen auto’s verkopen die hoofdzakelijk op elektriciteit lopen.
@misterpepper: daarom rij ik elke twee jaar een nieuwe Dacia, nergens last van. Die hebben ze genoeg in het Oostblok :-).
@erik2907: Dat is ook een tactiek, werkt trouwens ook met een Peugeot, die willen ze ook niet. (geldt ook voor mij trouwens)
@misterpepper: Peugeots komen ook aan de beurt als ze heel oud zijn voor wat betreft Noord Afrika. Daar rijden nog genoeg van het type 504 o.a.

Voordeel van Dacia is dat deze in het Oostblok iets rijker zijn uitgerust dan in het westen, dus geen zin om te ‘reïmporteren’ :-). Zelf namelijk overwogen om een Dacia nieuw op te halen in Roemenië.
@erik2907: wel respect dat je daar in gezien wil worden….
Ik zie twee mogelijkheden:

– volgens mij is er een belasting voordeel als je in Rusland een hybride als taxi inzet. Als je het ding ergens steelt ben je dan natuurlijk helemaal goedkoop uit!

– iemand heeft de domeinnaam ‘goedkopehybrideaccu.eu’ gekocht en is nu een voorraad tweedehands accu’s aan het aanleggen :)
Zal ik hem maar maken dan..

De boefjes hebben geen zin om 50 kilometer na diefstal al de olie bij te vullen. Pak een Toyota.. stuk betrouwbaarder, en rechtstreeks door naar (Noord) Afrika!
shit. ik rijd ook een Toyota…. (bouwjaar ’93 .. en gelukkig niet hybride :P)
Steeds meer dieven kiezen dus voor zekerheid en kwaliteit.
Ze willen die lelijke dingen gewoon uit het straatbeeld hebben.
ze doen de mensheid een plezier dus.
Al die Landcruisers in Afrika gaan natuurlijk met pensioen, massaal aan de Hybride RAV4 dus!
Volgens mij heeft Rens al eens bij een presentatie gezeten van een dergelijk onderzoek. Honda CR-V voorzien van 3 GPS systemen op een aantrekkelijke locatie gezet. Binnen 48 uur gestolen, 2 uur later een GPS systeem onklaar, 4 uur later bij de Poolse grens en teruggevonden, met nog een hoop VAG onderdelen in een loods, in Litouwen. Zitten gewoon vanuit een bugalowpark de omgeving af te struinen naar daar gevraagde auto’s, google maps erbij en binnen 30 sec. is je auto weg. Een weekje Veluwe, een weekje Brabant, een weekje Westland.
@pivavar: knap hoor in 4 uur bij de grens, van Enschede naar de Poolse grens via Berlijn is al minimaal 5 uur en 45 min….
@erik2907: Niet in een CR-V!
@svenska_aeroplan_ab: nee, die doet er nog langer over dan 5 uur en 45 min.
@erik2907: Hengelo – Frankfurt is 570 km. Als je daar 5 uur 45 min over doet zullen ze jou wel nooit vragen voor zo’n klusje.
Die hybrides van Toyota zijn niet kapot te krijgen. En er hoeft geen stomme stekker in.
@toyotavenray: Daar denken zij bij Toyota Sport iets anders over, als het Le Mans betreft, niet naar vragen overigens.
Zelfs boeven gaan tegenwoordig voor japanse perfectie…
Ik leg mijn Prius aan de ketting!
@toyotaprius: zou ik niet doen. Sleutel op de motorkap leggen en blij zijn als morgen de auto weg is. Kan je eindelijk iets kopen wat mooi is en goed rijdt :)
@nijhofp: dat hebben we met de A klasse gedaan.. maar het werkte jammer genoeg niet..
Battery packages voor hennepplantages? Is het eerste wat in mij op komt.
Ze willen iets dat lang meegaat en nu dus ook een SUV. Dan kom je al snel bij de Japanners uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).