Deze hypercar zal niet meer worden gemaakt

Auteur: , 9 Reacties

Met het oog op de toekomst nemen we afscheid van een toekomstig icoon.

Deze hypercar zal niet meer worden gemaakt

Misschien zie je de Koenigsegg Agera RS nu nog niet zo, maar over 20 jaar kijken we er ongetwijfeld anders op terug. De Agera RS was namelijk een bijzonder belangrijk model voor Koenigsegg. Met deze auto wisten de Zweden maar liefst vijf snelheidsrecords te verpulveren.

Van de Agera bestaan genoeg speciaaltjes, maar het Pagani-niveau hebben ze nooit overtroffen. Dat gaat ook niet gebeuren, want Koenigsegg heeft vandaag bekendgemaakt dat het over en uit is voor de Agera. De laatste Agera RS, nummertje 25 om precies te zijn, rolde enkele dagen geleden van de band.

Met het afscheid van de Agera RS, ligt de focus nu voor de volle 100 procent op de Regera, aldus Koenigsegg. Van de productieband zullen straks dan ook enkel Regera’s rollen. Er zijn al diverse exemplaren van de nieuwe hypercar geproduceerd. De Regera werd alweer drie jaar geleden onthuld. De hoogste tijd dus om het ding aan de man te gaan brengen.9 reacties

De Agera RS gaat uit productie ja, maar de hele Agera ook? De Agera (S) enzo waren toch niet gelimiteerd. Die kun je “gewoon” nog bestellen toch?
@kilum: Nope, die zijn ook uit productie gehaald.
Er waren 30 agera rs, namelijk nog 2 fabrieks autos en 3 specials zoals de xs van kris singh
@kannito: ‘To those who managed to order one of the 25 cars, we thank you for your trust in our vision and brand, and we congratulate you on your foresight, your acumen, and your truly unique car.’ bron: Koenigsegg
@kannito: De speciale versies vallen onder de 25 rs’en, dus dan zijn het er 27 waarvan 2 niet verkocht worden.
Wat verschrikkelijk knap om 25 van die dingen te slijten ..
Gefeliciteerd boys ..
Wie had ooit gedacht dat Bugatti met verkoop cijfers kan pochen!!
Blijft toch iets heel bijzonders vind ik. Jammer dat ze met Agera R test mule en met de one:1 gecrasht zijn op de nordshleife. Tussentijden zagen er goed uit destijds maar met de komst van de McLaren Senna en de Valkyrie weet ik niet of koenigsegg ook in de bochten de plak zwaait.
Maar.. Betekent dit een nieuw model onder de regera??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).