Autojunk Foto Van De Maand – April 2013

Auteur: , 29 Reacties

Wie zorgden in april voor de beste foto's op Autojunk?

AJFVDM April '13

We beginnen met een dienstmededeling: we zijn weer eens iets later met de uitslag over april. Sorry he, iets met vakantie en heel veel Belgisch bier, blabla. Oh, en het feit dat de winnaar van vorige maand niet reageerde op onze mails hielp ook niet want nu moesten Autoblogger, Wouter en ik het met z’n drieën uitvechten. Maar goed, we hebben een Top 3 dus daar gaan we!

Plaats 3: Ferrari F430 Spider
Ferrari F430 Spider
Een mooie manier om je 1000e upload te vieren, zo vonden Wouter en Autoblogger. Persoonlijk vond ik de foto wat aan de donkere en blauwe kant maar het is wel een interessante compositie waar duidelijk aandacht aan is besteed. Gefeliciteerd met je 3e plaats wolfssjrd, en op naar de 2000!

Plaats 2: Bugatti versus classic Mini
Bugatti Veyron vs Mini
David en Goliath was ook een passende titel geweest voor deze foto. Wat een bizar tafereel en we kunnen ons zo voorstellen dat het niet makkelijk is geweest om hier een strak panningshot van te maken gezien het snelheidsverschil dat er ongetwijfeld geweest is. Keurig gedaan door uploader baklava. Selective coloring is iets waar ik persoonlijk minder fan van ben maar het is in deze foto niet heel storend, dus het is je vergeven ;-)

Plaats 1: Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
En dan uw aandacht voor de winnaar van deze maand: DarrylWRC. Hij zette een serie online die hij maakte bij de OVD rally de Rallye de Wallonie in België en we konden bovenstaande foto uit die serie zeer waarderen. Fotografie bij autosport = locatie kiezen en timing. DarrylWRC heeft een prima locatie gekozen en staat precies op de goede plek om dit spectaculaire moment te vangen. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je je afvraagt hoe dit gaat aflopen. Kleine tips voor een volgende keer: je mag best een beetje beweging zien in een actiefoto. Maar desondanks een absolute topplaat DarrylWRC, hij zal een maand lang de header van Autojunk.nl sieren en we willen je graag verzoeken om volgende maand mee te oordelen over de foto’s van je mede-uploaders op Autojunk.nl.29 reacties

Vind die met de Veyron veel specialer en mooier.
@levivdw97: ja ik zou die ook op 1 hebben gezet.
@levivdw97: inderdaad funny!
@levivdw97: Zeker!
Gefeliciteerd DarrylWRC ! Inderdaad een topplaat. ;-)
Prachtige foto van de winnaar!
Eindelijk iPhone 5 ondersteuning!

OT: ik vind foto 2 ook iets bijzonderder. Maar ook de winnaar heeft echt een gave foto gemaakt. Let’s call it a draw!
@964rs: joh, en nou moet.je al weer bijna de 5S kopen…
@Svenska_Aeroplan_AB: 5s komt toch niet? Ik dacht dat ze meteen naar 6 gaan.
@lamborgfan: je moet niet elk gerucht geloven. Aangezien Apple de laatste tijd vaker van zijn eigen planning afwijkt zou het kunnen, maar niks is zeker totdat hij echt uitkomt..
Er mag meer beweging bij de wrc… Buiten de kans dat je dan weer net verkeerd panned of je sluiter te laat staat en alles een waas is. Als je auto’s in een sprong wil fotograferen is dat zo listig.
Ik dacht mij die plaat van de Veyron te herinneren, volgens mij is dit al een behoorlijk oude foto!
@WoutJan15: Ik denk dat ik deze foto ook al enkele jaren terug op autogespot gezien heb, ik dacht in Berlijn…
@WoutJan15: Gevonden, dateert van 2010: http://www.autogespot.nl/bugatti-veyron-164-super-sport-ledition-speciale-record-du-monde/2010/11/25#img1
@tonyvds: Juist! Ik dacht hem zelfs ooit nog op “hyves” (ja, zo oud is die foto dus) als achtergrond te hebben gebruikt. Vandaar dat ik hem herkende!
@tonyvds: Yep, was al een oudere foto van me :)
De winnende foto is helemaal niet moeilijk te maken: sluitertijd op allersnelst en dan wachten en klikken op het juiste moment.
Het is juist het meetrekken dat dit soort foto’s moeilijk maakt en dat is hier absoluut niet gedaan.
Nr. 2 is een stuk moeilijker te maken, de nabewerking is niet mijn smaak, maar dat is persoonlijk. Zelfde geld voor nr. 3: nabewerking is niet mijn smaak.
Voor mij de juiste winnaar. Het gaat om de foto en niet om wat voor auto er is gefotografeerd. Anders zou het wel spot van de maand heten.
De foto van de Focus is echt schitterend. Ook de bewerking.
Ik vind zelf foto 2 en 3 te overbewerkt.
@replicant: Welke focus?
@replicant: het maakt mij ook niet wat voor auto er op de foto staat, het gaat inderdaad om de foto. Maar de foto die gewonnen heeft, is gewoon een heel gemakkelijke om te maken. Nabewerking is wel een stuk beter (lees: minder aanwezig) en dat is zeker mooier.
De foto van de Fiesta RS WRC is niet gemaakt bij de OVD Groep Ede Short Rally in Nederland, maar bij de Rallye de Wallonie in België, maar dat ter zijde, het is en blijft een topfoto!!
@roylob: Check, is aangepast!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha en dan kijken hoe ‘ie nu op autojunk staat. Mooi uitsnede jongens! Chapeau!
Leuk dat ik in dit rijtje voorkom!

Foto was eigenlijk gewoon puur geluk, aangezien ik de 2 auto’s zag aankomen en een paar secondes later waren ze alweer voorbij.
Bij deze mijn verontschuldigingen. Ik zie dat ik mijn oude Outlook adres aan mijn autoblog account gekoppeld heb ipv mijn Gmail account. Ik kan mijn mail in Outlook momenteel ook niet openen, dus weet niet wat ik gemist heb.

Sawry!
Prachtige foto’s deze week en een heel terechte winnaar.
Schitterend!
bedankt iedereen voor de positieve reactie :) alleen AUTOJUNK.NL de foto moet iest omlaag op de header nu zie je alleen de onder kant jammer :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).