Autojunk Foto Van De Maand – December 2013

Auteur: , 18 Reacties

Wie maakten de beste autofoto's deze maand? We hebben een supercar-only thema deze maand.

AJFVDM december '13

De beste auto’s op uiteenlopende locaties: elke auto voelt zich ergens anders thuis en elke foto zal zijn voor- en tegenstanders hebben. Deze maand helpt de winnaar van vorige maand Bas Fransen ons een schifting te maken tussen de vele fraaie uploads van de maand December.

Plaats 3: V12 met pure klasse
V12 met pure klasse
Een fraai silhouet en soms werkt zwart wit gewoon. Bas: “Fraaie zwart-wit foto van een schitterende AM. Voor mij is dit de nummer 1, de compositie en het mooie lijnenspel maken de foto helemaal af. Verder vind ik de keuze voor zwart-wit goed passen bij de auto / kleur. Fotograferen in een garage is nooit eenvoudig, vanwege het slechte licht. Ook het feit dat er verder geen andere auto’s te zien zijn in de foto is mooi.” Ook Autoblogger en ik hadden deze in de Top 3 maar uiteindelijk waren andere foto’s net wat populairder. Keurig weer Jeffrey.

Plaats 2: McLaren P1 in Dusseldorf
McLaren P1
Hee, die hier? Een paar dagen terug zagen we deze spot al voorbij komen maar nu staat hij dus ook in de top 3 van de Foto Van De Maand. Uploader mr.brinkles heeft dus zijn portie voorpagina wel gehad deze week. Doet niets af aan het feit dat zijn foto’s de aandacht ook verdienen. “Prachtige wagen en nette foto. De compositie vind ik erg goed. De rode remklauwen vallen lekker op en ook de polarisatie op de koplampen is mooi, minpuntje vind ik alleen dat de auto bij de velgen wat donker is”, aldus Bas.

Plaats 1: Bentley Continental GT
Bentley Continental GT
Bas vindt het een mooie plaat maar is van mening dat je te weinig van de auto ziet. Autoblogger en Wouter zijn echter fan en ook ik vind de sfeer van deze plaat heerlijk. De Col du Turini in Nice is een prachtige plek met het juiste weer, en dit is één van de varianten van het juiste weer. “Daar heb ik ook wel eens geparkeerd met iets saais :)” aldus Wouter. Autoblogger komt niet verder dan “prachtig, gewoon prachtig”. En dan te bedenken dat dit “slechts” een iPhone shot is. Dat bewijst maar weer eens dat je niet altijd topmateriaal nodig hebt om goede foto’s te maken. Uploader monaco vult een maand lang de header op Autojunk.nl en volgende maand mag hij gastjurylid spelen, gefeliciteerd!18 reacties

heerlijke foto’s afgelopen maand !
Terechte winnaar volgens mij.
Foto 1
-vind ik persoonlijk te druk door alle leidingen tegen het plafond.
Foto 2
-is te eenvoudig
Foto 3
-De omgeving laat daadwerkelijk iets zien, zo van: “kom maar op, kijken wie wint”.
Foto 2 kon net zo goed met een smartphone gemaakt zijn. Foto 1 is wel erg mooi, maar ik vind het niet echt een autofoto. Foto 3 is voor mij de winnaar.
Een terechte winnaar, echt een prachtige foto!
Terechte winnaar van de 3, jammer dat hij er niet zo mooi uit komt in de header…

Echter had wat mij betreft deze foto op z’n minst in de top 3 mogen staan:
http://www.autoblog.nl/nieuws/deze-subaru-svx-spot-kan-zo-op-een-ansichtkaart-63607

Die vindt ik toch mooier als de 2e en 3e plaats…
@notsobig: Inderdaad een hele mooie plaat! Hij zou wat mij betreft de winnaar zijn van deze maand!
@notsobig: Helemaal gelijk!

#3: Een leuke Aston-Martin, maar een zwart-wit foto maken om de sfeer te verbeteren.. Been there, done that. Vind het niet meer bijzonder.
#2: Hele mooie plaatje van een prachtige McLaren P1!
#1: De scenery domineert teveel op het plaatje, en de Bentley is moeilijk te zien. Onterechte #1.

NB: Zoals jullie het kunnen zien kan ik het niet beter, ik geef hier dan ook gewoon mijn mening. Dat de SVX-spot de mooiste plaatje is van december. Hij had moeten winnen imo.
@toyotafortuner: Mee eens, echter… Ik heb die foto vooral gemaakt omdat de omgeving indrukwekkend is en de historie van die route des te meer. De auto kwam daardoor op de tweede plaats (-: Trouwens voor iedereen een aanrader om dergelijke routes buiten het hoogseizoen te rijden, de stilte is wonderbaarlijk.
Hele gave foto’s, terechte winnaar wat mij betreft.
Positie mooi hoewel inderdaad jammer dat we niet meer van de auto zien.
Doet je gelijk verlangen om in je auto te stappen en een roadtrip te maken.
Foto 2 is in mijn ogen niet zo bijzonder, het feit dat de McLaren P1 er op staat laat ik even buitenwege.
Deze vond ik toch op zijn minst wel een kandidaat voor de top 3
http://www.autojunk.nl/2013/12/porsche-991-gt3-6
En dan specifiek de 1e plaat.
Foto 1 is erg goed. Door de kleuren en de alledaagse aspecten zoals een parkeergarage en leidingen.
Dit is mijn persoonlijke winnaar.

Foto 2 vind ik ook wat te eenvoudig. Die zou zo door mn zusje genomen worden. Net alsof je bang bent om dichterbij te komen.

Op Foto 3 zie je wel weinig auto, maar dat maakt de foto speels en uitdagend. Mooi dat het landschap de zelfde kleur heeft als de auto.
mooie platen, maar ben het wel eens met de comments boven mij dat er mooiere foto’s waren deze maand.
@jasperjvr: vind ik ook!
foto 3 is wel mooi door het contrast ervan
foto 2 tja.. het is een dealerspot, wat voor mij al een groot minpunt is
foto 1 vind ik persoonlijk wel echt de beste foto
Een supercar-only thema, Beetje jammer!

Volgende maand een eco-only thema?
Persoonlihk zal ik voor de AM gaan, maar ze zijn alledrie niet verkeerd!
Wat mij betreft is nummer 3 (Aston) de winnaar. Prachtplaat, en de auto komt er goed uit. De winnaar is een mooie foto, maar dan qua omgeving en te weinig auto. Nummer 2 is redelijk standaard maar heeft met die rode alarmlichten aan de muur en het koele beton/alu wel iets. Voor mij zou de volgorde zijn 1 AM, 2 Bentley, 3 Mclaren.
Ik vind het altijd zo zonde dat er met koeienletters AUTOJUNK.NL op de foto gezet word. Want vaak zijn het echt mooie foto’s die ik graag als bureaublad achtergrond zou gebruiken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).