Autojunk Foto Van De Maand – Februari 2017

Auteur: , 22 Reacties

Het gaat deze maand over huwelijksaanzoeken, lego en lightpaint.

Autojunk Foto Van De Maand - Februari 2017

De enige echte @Zweed (wij mogen Sander zeggen) was vorige maand de winnaar met zijn foto van een heerlijke Ferrari 430 Scuderia. En dus mocht de vaste AJFVDM-klant zich lekker tegen de uitslag van deze maand aan bemoeien, los van het feit dat zijn foto de header van Autojunk een maand lang sierde. We kwamen tot de volgende uitslag.

3. Edition 1
AJFVDM Edition 1
“Waanzinnig strakke lightpaint, heel scherp ook!”, aldus Sander. Daar zijn we het mee eens. Niet de meest verrassende plaat, maar technisch wel dik in orde. Al zou ik best wat meer detail in de achtergrond kunnen verdragen. Een verdiende notering in de Top 3, dat wel, al was het spannend…

2. LegoEvoque
AJFVDM Lego Evoque
Iedere andere maand was dit een winnaar geweest. Maar helaas voor @gijsspierings stal iemand anders de show door een ultiem moment te vangen. Buig desondanks even voorover voor de veren van Sander: “Gijs Spierings he? Gewoon kunst. Ik heb trouwens twee jaar geleden m’n camera gekocht omdat ik ook zulke foto’s wilde maken als hij! (-; Die IVA droomrit foto’s vond ik zo vet.”

1. In de wolken
AJFVDM huwelijksaanzoek
Het is misschien technisch gezien niet de best nabewerkte eindbazenplaat ter wereld, maar het moment is wat telt in fotografie. En dat is precies wat @mickkok hier heeft gevangen. Zeker weten dat Marco en Sylwia de rest van hun leven plezier zullen beleven aan deze plaat, het moment waarop Marco de ring tevoorschijn tovert. Ultiem petrolhead aanzoek? Check! Sander: “Niet echt helemaal een autofoto maar dit is natuurlijk een geweldig beeld! Precies op het juiste moment genomen! Een plek in de AJFVDM zou dit huwelijk onverwoestbaar maken natuurlijk!” Bij deze! En gefeliciteerd Mick, volgende maand mag jij je (weer) met de uitslag bezig houden en jouw foto prijkt komende maand bovenaan Autojunk.nl.22 reacties

100% zeker een terechte winnaar! En de andere plekken, ook gefeliciteerd met 2 en 3. Prachtige platen!
En de bontkraagtokkie met idem auto wint.
@esprit84: Tja, heb er ook een beetje m’n gedachten bij bij deze foto van de maand…
@esprit84: hee gast. stfu. Heb je ‘m ooit ontmoet?
@mickkok: neuh, maar als ik een willekeurige voetbalkantine inloop en vraag naar Wesley dan worden er waarschijnlijk 5 handen opgestoken, met een beetje geluk heeft er 1 ook nog een bijpassende auto mee ;)
@esprit84: Ah joh, een jas zegt nog niks. Daarnaast: wat telt is het moment <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Gefeliciteerd, see you next month..
geen verdiende 1e plaats imo, het is meer het moment dan de foto zelf dat de eerste plaats heeft kregen. Een foto met een drol een een auto op de achtergrond zou evenveel kans moeten maken als een clean shot, als de foto maar klopt
@deuxmillecinqcentetcinq: Nu wint er tenminste wel eens een onbewerkte foto. Voor mij is dat wel wat waard.
@berlinetta: ja leuk allemaal, maar uiteindelijk gaat het erom wie de beste platen neerzet, bewerkt of onbewerkt, een overbewerkte foto zal nooit de eerste plaats halen, hoe mooi ook. En daarbij is nr 1 wel degelijk bewerkt, subtiel weliswaar, en tot slot gaat het slechts om mijn bescheiden mening
@deuxmillecinqcentetcinq: er is wel meer niet eerlijk in de wereld.
Leuke top 3, als nummer 3 zijnde vind ik de foto van Gijs toch wel echt veruit de beste!!!
De LegoEvoque zou de terechte winnaar zin IMO.
Die in d wolken is alleen eerst om het verhaal.
Ik vind het leuk voor de mensen die in het huwelijksbootje (waar vaart die eigenlijk, de Styx?) stappen hoor, maar dit is absoluut niet de foto van de maand.
Terechte winnaar! Als je een bepaald moment perfect op de plaat krijgt vind ik het veel gaver dan tot een in de puntjes in scene gezette foto.
Veel respect voor degene die dat wel kunnen en doe ze het zeker niet na maar die foto’s doen mij niet zo veel…
@jasvl:

Dus jij denkt dat dit niet in scene is gezet maar gewoon zo toevallig gebeurde?
Juist.
@jack_abarth:mogelijk scenario: een autospotter liep nietsvermoedend langs en zag hoe een wildvreemde man zijn vriendin ten huwelijk vroeg met een burnout en mannen met spandoek op de achtergrond. Hij aarzelde geen moment en greep naar zijn camera om dit prachtig moment vast te leggen. en zo geschiedde..
@jack_abarth: nee Uiteraard niet. Maar hier moet je op het juiste moment met de juiste instellingen toch die perfecte foto maken, je krijgt geen herkansing. Bij die andere kun je oneindig lang de juiste compositie en instellingen vinden en tussen al die foto’s kun je de mooiste zoeken. Precies dat doet mij minder. Nu duidelijk?:)
Gijs spierings had in mijn ogen moeten winnen! Maarja, ik ben niet de enige jury
in mijn top 3 zou de nr 1 van deze maand niet voorkomen, persoonlijk vond ik de plaat van Gijs Spierings de beste foto maar ik mag alleen achteraf zeiken ;-)
Ik zie de Merc echt drie seconden geleden voorbij rijden in Capelle. De striping trok m’n aandacht. Zelfs meer dan die voor de Corvette C4 die ervoor reed :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).