Autojunk Foto Van De Maand – Juni 2013

Auteur: , 16 Reacties

We zijn alweer halverwege het jaar en de fijne plaatjes blijven binnenstromen. Dit waren de beste foto's van de maand juni!

Autojunk Foto Van De Maand - Juni '13

Vorige maand was Bas Fransen weer eens degene die er met de winst vandoor ging en dus was hij deze maand weer gastjurylid naast Autoblogger, Wouter en mijzelf. Hieronder de uitslag van deze maand.

Plaats 3: Porsche 911 aan de Amsterdamse grachten
Porsche 911 Amsterdamse grachten
“Prachtige sfeerplaat” aldus Wouter. En dat is het, al was Bas het niet met de rest van de jury eens. Hij was van mening dat de auto niet genoeg opviel. Meningen, ze kunnen zo heerlijk uiteen lopen. De foto van matthisl haalde in ieder geval een verdiende derde plaats, gefeliciteerd!

Plaats 2: Superveloce
Superveloce
Zowel Autoblogger als Wouter hadden deze foto op 1 staan maar bij Bas en mij haalde hij de Top 5 niet. Een foto die de meningen verdeelt dus. Op zich is er iets te zeggen voor het argument van Wouter: “Lekker spannende compositie, of in ieder geval eens wat anders.” merkte hij op. Bas is van mening dat er te weinig van de auto’s te zien is en dat er ook niet echt een verschil is gemaakt in de nabewerking. Ik sluit me daarbij aan, hoewel de scherpte en de compositie me aanspreken is het net niet genoeg om ├ęcht speciaal te zijn maar met twee nummer 1 noteringen toch een verdiende tweede plaats voor de foto van raoulkroes.

Plaats 1: Ferrari 360 GT
Ferrari 360 GT
Soms worden redelijk eenvoudige foto’s interessant door nabewerking of oog voor detail. In dit geval is het een combinatie van die twee factoren die zorgt voor de eerste plaats. Bas: “Vooral door de nabewerking onderscheidt deze foto zich van de rest. Het hoge contrast zorgt ervoor dat het asfalt / circuit en de auto eruit springen. Verder is de foto mooi door alle verschillende lijnen die te zien zijn, zowel op de auto, de vangrail als op het asfalt.” Vooral het lijnenspel is ook wat ik erg fraai vond aan deze foto van lemster. Alle stemmen bij elkaar opgeteld is deze foto net iets populairder dan de Superveloce en daarmee is lemster de winnaar van deze maand. Zijn foto zal de komende maand de header van Autojunk.nl sieren en volgende maand is hij ons gastjurylid, gefeliciteerd! Overigens was ook je foto van de Jeep Wrangler erg populair bij de jury maar om je twee keer in de Top 3 te zetten vonden we niet fair ten opzichte van de andere uploaders.16 reacties

Voor mij is de Lambo de mooiste foto.
Die foto met de 911 heeft best een fijne toning. Mist wat scherpte, maar dat heeft ook zijn charme.
Die Lambo-foto.. Tsja, wat doet die hier? Zelfs compositie is ver te zoeken.
En de Ferrari. Leuk hoor. Lijnenspel is goed gevonden. Ik begrijp dat die beter ‘knalt’ in de banner dan de 911 foto.
@rotarypowah: porsche foto vind ik ook het beste, het is niet schreeuwerig maar de foto straalt een mooie sfeer uit en lijkt 1 geheel.. als de auto daar te veel op zou vallen zou het juist eerder breken… De lambo foto is alleen leuk vanwege de kleur en de ferrari foto is veel te schreeuwerig en heeft te veel contrast… 3 – 2 – 1 imho
@darkpluisje: indeed
Drie mooie plaatjes! Maar de Lambo steekt er imo bovenuit.
Ik vind juist de Ferrari verdwijnen in de vangrail…De Porsche te saai. De lambo is een fraaie foto die spannend is en naar meer foto’s doet verlangen. Definitief de Lambo op 1
Ik snap niets van die Lambo-foto, wat een rommelig plaatje.. Staat hier vanwege een open diafragma ofzo?
Leuk dat ik gewonnen heb :) Bedankt!
@lemster: Gefeliciteerd :)
Lambo 1, Porsche 2, Ferrari 3. Reden: Ferrari; welk leuk lijnenspel, maar voor de rest is het rommelige foto, mijn aandacht blijft niet op een plaats mijn ogen zoeken nog steeds naat het onderwerp vcan de foto. Porsche; super mooie en tijdloze foto, alleen de geleurde muren links en boven storen mij, maak er een volledig zwart/wit foto van. Lambo; het lekker oranje strakke poepeke trekt alle aandacht, de achtergrond verdwijnt in het niets super, het enige wat mij stoort zijn die witte letters bovenaan de foto, geef ze ook een grijze kleur of verwijder ze. Doe zo verder.
De Porsche had er in mijn ogen niet tussen mogen staan. de foto is erg donker. Dit kan voor het effect, maar dan moet je de Porsche toch echt oplichten.. Het draait om de Porsche, en niet op het lichtere gedeelte rechts bovenin de hoek..
Toch vind ik als je een foto moet nabewerken heb je eigenlijk geen goede foto gemaakt.
@reventon: Eensch. Ik ben ook het meest trots op foto’s die vrijwel onbewerkt uit de camera komen. In m’n geuploade foto’s zijn de foto’s van de Jeeps en die van het Louwman Museum autootje en de 4C ook vrijwel onbewerkt (alleen bijgesneden en soms de kleurverzadiging wat aangepast), maar dan heb je de tijd om meer met je foto te doen. Als een auto toevallig door een pitstraat komt kun je eigenlijk alleen in en splitsecond je compositie bepalen en schieten.

Toch is de foto van de Ferrari niet overdreven bewerkt. De achtergrond en de voorgrond zijn iets donkerder gemaakt om de auto meer uit te laten komen en de kleurverzadiging en het contrast zijn een beetje aangepast.

Laatste kleine verdediging is dat het niveau van bewerking afhankelijk is van de klant. In dit geval is het Autojunk en daar zie je dat er een voorkeur is voor bewerkte foto’s. Jij houdt meer van totaal onbewerkt. Ik vind zelf dat als je veel moet bewerken je de foto origineel niet goed geschoten hebt, maar soms maakt het een foto juist wel sterker. Steven Spielberg heeft in Schindler’s List ook een hoop nabewerking gedaan en de film is daardoor juist sterker.
Daarnaast zal het je verbazen hoeveel foto’s worden nabewerkt zonder dat je het doorhebt ;)
Ik ben geen Porsche fan, maar die foto van de 911 is voor mij de winnaar!!
Wow, nice! Thanks autoblog! Ik zal de volgende keer even goed nabewerken ;)
Sws porsche 911!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).