Autojunk Foto Van De Maand – Juni 2018

Auteur: , 21 Reacties

De fijnste oogsnoepjes van vorige maand, op je beeldscherm. Extragratis!

AJFVDM juni 2018

De zomer is hier, de plaatjes worden zonniger en zonniger. Deze maand mocht @stephenotto meebeslissen over winnaars en verliezers, nadat hij vorige maand met de winst aan de haal ging. Wie wint er deze maand eeuwige Autojunk-glorie? Je leest het hieronder.

Plaats 3: R32 bij zonsondergang
R32 bij zonsondergang
Een avondritje, een zakkende zon, even stoppen en denken “hier kan ik wel een mooie foto van maken”. Uploader @brim deed het en scoorde er deze maand een Top 3 notering mee. Stephen: “Erg fijne foto om naar te kijken! Locatie is goed uitgekozen en staat de R32 goed. Voor een zonsondergang vind ik hem wel iets te koud qua kleuren en ik mis een beetje details in de lucht.”

Plaats 2: Climb that hill
Climb that hill!
“What if…. Wat was dit een dikke foto geweest als deze scherp was geweest en er meer beweging te zien was! Compositie, kleuren en sfeer is perfect. Als de twee eerder besproken punten in het shot hadden gezeten stond deze definitief op plek 1!” Nu kun je een bewegende auto natuurlijk op meerdere manieren vastleggen, maar inderdaad: was de auto scherp geweest en de omgeving iets blurry, dan was het een nóg dikkere plaat geweest. Chef @autoblogger was er ook erg van gecharmeerd en voegt eraan toe dat het wel lijkt alsof de foto uit een game komt. Gefeliciteerd met een tweede plek deze maand, @robbiehifi!

Plaats 1: DJ La Fuente’s nieuwe daily driver
DJ La Fuente's nieuwe daily
Stephen is een kritische jongen, want zelfs de nummer 1 van deze maand krijgt een klein kritiekpuntje te verwerken: “Wat een stoere bak is dat! Compositie is erg lekker en technisch is deze foto gewoon goed. Al heb ik wel betere sets van Gijs gezien. Desalniettemin een mooie 1e plek.” Zo is het @gijsspierings, een verdiende eerste plek. Volgende maand mag je weer eens meebeslissen over de winnaar en deze foto rammen we in de header op Autojunk komende maand!21 reacties

Ik vind net dat de top 3 omgekeerd moet zijn.
@dromedaris: Mee eens!
1e en 2e plek zijn net computer spellen. Verder had plek 3 van mij mogen winnen
Proficiat! Mooie platen ⛽️😍
Plek 1 is een redelijk normale foto van een Panamera bij de dealer, waarbij de auto zelf vrij donker is. Die op Spa is prachtig, en tamelijk uniek (mijn plek 1 dan). En die van de R32 in een klassieke compositie op plek 2.

Mijn eigen mening natuurlijk, maar een goede foto zou met een willekeurige foto nog mooi moeten zijn. Een Peugeot 206 in de setting van 2 en 3 is nog steeds mooi, bij 1 grauw en saai.
@subaru555: mee eens
@subaru555: maar dat is niet zomaar een Panamera, La Fuenta’s monstermachine
Foto 1 is echt een saaie foto.
@baklava: nogal ja.
@baklava: Zal wel op plaats 1 staan omdat die van een IS looking Dj is.
Ben het wel met de keuze/volgorde eens, de nr. 1 heeft een mooie soberheid, met veel gelaagdheid door de ‘sinistere’ rechterhelft tegenover een kleurige linkerhelft, die :
(a) qua kleurenmatch goed bij de rechterhelft past en
(b) geen overkill aan kleuren heeft, waardoor het een mooi geheel vormt.

Terechte winnaar dus, wat mij betreft 👍🏽
Zo die velgen staan goed op de golf .
Zoals eerder al gezegd, van mij mag de top 3 ook omgedraaid. De Porsche had niet in mijn top 3 gestaan, die rooie Delta van een paar dagen geleden had er zeker wel ingestaan als het aan mij lag!
Vind de Porsche de mooiste, daarna de Golf.
Foto van de Panamera is qua setting erg fraai. Qua belichting en bewerking absoluut voldoet dit niet aan een ‘goede’ foto. Vind het persoonlijk zelfs slecht. Voor mij is de Golf de winnaar :)
In mijn ogen is plek twee vele malen specialer dan stilstaande auto’s. Alleen al het maken vergt veel meer kunde dan gewoon een plaatje van een stilstaande auto schieten. Bewegende onderwerpen zijn vele malen moeilijker. Als je kijkt bij ejhlightimages.com en dan bij automotive, dan heb je genoeg winnende foto’s voor elke maand. Veel kijkplezier.
Ik ben absoluut geen expert en ik kijk dus gewoon of de foto mij bevalt. Nummer 1 is mij veel te donker, maar het is ook lastig om een donkere auto met donkere velgen goed op de foto te krijgen. De r32 had idd wat meer structuur in de lucht moeten hebben. De circuitfoto is gewoon dik, er zit voor mij genoeg beweging in.
Foto’s 1 en 2 zijn daar alle nabewerking niet te onderscheiden van renders. Daarom falen die keihard in mijn ogen en zijn ze zelfs diskwalificatie waardig. Dan blijft er maar één foto over.
Ik bedenk altijd hoe een foto oogt als m’n ouwe grijze focus erin staat, zoals de onderwerpen dat doen. Foto 1 wordt daarmee gewoon echt duf en saai, foto 3 is qua compositie leuk, foto 2 blijft spectaculair – hoewel hij wel te statisch oogt. Maar voor foto 1 zijn wel echt veel betere alternatieven langsgekomen meen ik…
“Koud qua kleuren” en “mis details in de lucht” vind ik niet heel terecht… Als je meer warmte toevoegt, wordt de zon te overdreven, de kant van de auto die op de foto te zien is verkeerd in de schaduwkant en heeft de blauwe kleur, het detail in de lucht kan ook bijna niet anders, aangezien de auto goed belicht is, is de lucht overbelicht, tenzij je met HDR of stacking of local adjustments gaat werken, maar dan wordt t weer heel snel onnatuurlijk. Ik ga voor 3 op 1, 1 op 2(met iets andere postprocessing) en 2 op 3.
Foto 1 is inderdaad te donker. Technisch gezien sowieso geen winnaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).