Autojunk Foto Van De Maand – Juni 2019

Auteur: , 22 Reacties

Deze maand fotografeerden jullie alleen maar klassiekers. Maar wie deed dat het beste?

AJFVDM Juni 2019

Ok, niet alleen maar klassiekers, maar de Top 3 bestaat wel zonder uitzondering uit oud spul als we het over de maand juni hebben. Gastjurylid deze maand is @row1 (wij mogen Rowan zeggen) die vorige maand de winst op zijn naam wist te zetten met een schitterende plaat. Hij vond het lastig om winnaars te kiezen, zeker omdat de Top 3 voor hem erg dicht bij elkaar zat.

Plaats 3: Volkswagen Golf I GTI
AJFVDM Volkswagen Golf I GTI
We beginnen met het meest recente stuk speelgoed. Een Golf 1 GTI die prachtig is gefotografeerd door zijn eigenaar. Wat met name opvalt in deze foto is de originele compositie en het terugkerende rood van de bloemen in de onscherpte. Fraai gedaan, ook volgens Rowan, die met name de compositie erg fraai vond. Gefeliciteerd met je derde plaats, lekker @fred!

Plaats 2: BMW 2002
AJFVDM BMW 2002
Ook bij deze BMW 2002 was de compositie weer erg belangrijk. Rowan: ‘Tja, de plaat, het verhaal achter deze auto en avond. De sfeer die aan deze plaat hangt is erg lekker. De achtergrond is wat mij betreft ook erg lekker. Ook ben ik erg fan van dit soort kadrering.’ Helemaal mee eens en dus een verdiende tweede plaats voor @larsyboy1997.

Plaats 1: Alfa Romeo GT 1300 Junior
Alfa Romeo 1300 GT Junior
Zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn. En dat is deze maand @gianlucaphotography die een prachtige Alfa Romeo GT 1300 Junior op de plaat zette op een al net zo prachtige wijze. Rowan zegt er het volgende over: ‘Eigenlijk zo simpel, maar toch zo goed. Lekker landweggetje, de plek waar deze auto ook tot zijn recht komt. De auto is goed neergezet en de nabewerking is wat mij betreft super uitgevoerd. De hele serie krijgt van mij overigens pluspunten!’

En zo is het! Volgende maand mag jij meedenken over de Top 3 en je foto komt in de header op Autojunk.nl!22 reacties

Wat is die Alfa mooi!
Toen die Alfa uitgelicht werd op de homepage een tijdje terug, wees iemand erop dat die Alfa wel raar gepositioneerd staat op de weg, alsof hij de bosjes in rijdt.

Dat kan ik nu niet meer niet zien en stoort me dus. Nummer twee en drie zijn beide cool. Maar nummer twee is mijn favoriet. Erg fraai!
@reactief: zit er iemand in? Kan het ding dan rijden? Het zelf beantwoorden van deze vragen brengt jou zelf tot de enige juiste conclusie hier en zal je daarmee helpen deze kwestie te verwerken.
@davelepeef: ik heb geen vragen en hoef het niet te verwerken.

Maar jij mag prima anders denken over deze foto hoor! Daar heb ik geen enkel probleem mee.
@reactief: voorwielen stukje naar l8nks draaien en hij gaat driftend door de bocht.
Als ik eerlijk moet zijn vind ik 3 op 1 horen maar dat is mijn mening. 😛
@fendercd60: neig ik ook naar, lekker eenvoudig en met het onderwerp lekker uit het midden.
Eindelijk een top 3 die naar mijn gevoel wel klopt deze keer.
Heerlijke foto van die Alfa, zou zo op de muur in m’n slaapkamer mogen :D
Die Alfa 😍
Ik ben het niet altijd eens met de Foto van de keuze, maar in dit geval een zeer terechte winnaar!
@mvdd: *Foto van de Maand
Nabewerking is Key. Prachtige foto van een prachtige auto, terechte winnaar!
De compositie van de Alfa zo dwars op weg is onnatuurlijk, doet wat mij betreft enorm afbreuk aan de foto. Het “ik wil instappen en wegrijden” effect is er mee verloren gegaan. Jammer, Ik zou daarom deze maand de volgorde omgekeerd hebben.
Drie mooie foto’s van drie iconische auto’s. En dan als commentaar lezen dat positie van de werkelijk schitterende Alfa ‘onnatuurlijk’ is. Omdat je niet zo zou kunnen instappen en wegrijden. Je kan je stuur toch draaien stelletje azijnzuipers!
Ik snap foto’s niet van auto’s die scheef op de weg staan zoals de Alfa. Waarom plaats je de auto niet natuurlijk recht op de weg?
@sntial: vanwege het licht. Ik zie het probleem niet. Als je een foto wilt met dynamiek moet je een rijdende auto fotograferen, vind ik.
Daar bovenop: die BMW staat ook niet in een parkeergvak om dezelfde redenen.
Auto’s zien er van bepaalde hoeken beter of slechter uit. Ik denk persoonlijk dat de alfa vanuit deze hoek het beste uit de verf komt. Heb er dan ook totaal geen problemen dat die zo gepositioneerd staat. Terechte winnaar!
Helemaal eens met de top 3! Wat een schitterende foto’s! Die alfa heeft puur mijn voorkeur omdat het zo’n lekkere italiaanse setting is met een zeer karakteristieke italiaan
Die Alfa is zonder voorbumper en enkele koplampen niet zo héél mooi. De mooist Giulia GT – versie vind ik de versie’s met dubbele koplampen, géén brievenbus en de facelift achterlichtunits. Volgens mij zijn dat alleen 2000 en 1750’s maar ik kan mij vergissen. Er zijn nogal wat versies op de markt verschenen. Zelf heb ik zo’n 25 jaar tegen de 92-44-SG aangekeken. Een GT1300Junior. Onlangs weer verkocht zag ik. Als de nieuwe eigenaar actief is op dit forum kan ie zich bij mij melden. Ik kan er wel wat verhalen over vertellen…
Eerste keer dat ik met de volgorde eens ben👌🏼

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).