Autojunk Foto Van De Maand – Mei 2019

Auteur: , 24 Reacties

Het is weer de hoogste tijd om de pareltjes van Autojunk in de spotlight te zetten.

AJFVDM mei 2019

Vorige maand hadden we een winnaar, maar die reageerde niet op de uitnodiging om mee te jureren dus bemoeit onze cameraheld @martijngizmo zich er een keer tegenaan. Komt ‘ie dan hè!

Plaats 3: Ferrari BB512 at Combes
AJFVDM Ferrari 512BB Combes
Martijn: ‘Mooie timing, fraaie compositie, fantastische auto’s maar ik mis een beetje het wow-effect.’ Daar sluit ik mij bij aan, beweging in deze hoek vastleggen is moeilijk, maar er is weinig drama. De nabewerking is ook vrij naturel en dat zorgt ervoor dat het ‘gewoon’ een hele goede foto is. De foto had nét iets meer nodig om hoger te eindigen deze maand, maar toch een dik verdiende derde positie voor @paso144.

Plaats 2: Audi Q8 ABT
AJFVDM Audi Q8 ABT
Deze Audi Q8 is tamelijk grijs maar ook tamelijk dik. Bovendien is er moeite gedaan om een leuke locatie te zoeken. Was er iets meer tijd in de nabewerking gestopt dan was het potentieel een winnaar geweest. Nu ‘slechts’ een tweede plaats voor @thijmenvoorhuis.

Plaats 1: Lamborghini Aventador
AJFVDM Lamborghini Aventador SV
Wie wél net dat beetje extra in de nabewerking heeft weten te stoppen, heeft dan ook gewonnen deze maand. Martijn roemt de locatie en de manier van Photoshoppen. ‘Het is een kwestie van smaak, sommige vrouwen worden ook nét een beetje knapper van wat make-up, de kunst is om niet té ver te gaan.’ En dat zorgt ervoor dat @row1 er weer eens met een winst vandoor gaat.

Volgende maand mag hij het gastjurylid uithangen. Gefeliciteerd!24 reacties

3 hoort eigenlijk op 1.
@fendercd60: helemaal mee eens, overigens iets wat praktisch elke maand gebeurd…
@fendercd60: Ben ik niet met je eens.
Het is niet heel moeilijk om betere foto’s van de 512LM te vinden.
Belichting is niet optimaal. De hoek is leuk om de techniek achter opengewerkte achterkant te zien maar is dan eigenlijk weer van te ver genomen om die techniek echt te kunnen zien. Er zijn mooiere hoeken om deze auto in vast te leggen. Misschien ook op plekken waar geen stom groen paaltje staat en/of twee random fotografen op de achtergrond. #mierenneuken
Het ziet eruit als een foto die iedereen kan maken die z’n camera meeneemt naar het circuit en daar in een bocht gaat staan. (Waar niets mis mee is overigens.)

Bij de foto van de aventador is het onderwerp misschien minder bijzonder dan een zeldzame Ferrari maar levert de combinatie van locatie en belichting gewoon een visueel erg sterke foto op.
Al had ik persoonlijk de foto van deze auto in de tunnel gekozen.
@torsen: volgens jou mag dus alleen een foto uit en speciale shoot winnen? Deze winnaar past in de gebruikelijke ajfm traditie: net te veel bewerkt en de foto op plek 3 vindt bijna iedereen mooier.
@mrb: Ik vind de nr.1 vele malen toffer dan nr.3. Dus niet iedereen.
@mrb: volgens mij geef ik alleen mijn mening over waarom ik een van de twee foto’s een sterkere foto vind. Foto 2 geeft voor mij ook prima weer dat een shoot niet noodzakelijk een sterkere foto oplevert.

Bij foto 3 denk ik ‘wow, toffe auto’s’ en bij foto 1 ‘wow, wat een gave foto’.
@torsen: Juist!
@timlaan maak foto dan
Die Audi hoort er zeker niet in.
@fritskee: inderdaad, alleen om die kentekenplaat en velgen al.
@Fritskee: vanwege de auto, of vanwege de foto?
@camber24: De foto. Zo’n 13 in dozijn foto
3 op 1, minste ge-edit dus prachtplaat!
Hele mooie winnaar, nummer drie is ook wel erg lekker hoor!
Zeer terechte winnaar. Toffe auto, toffe locatie, en een nabewerking die dat alleen maar verder benadrukt. Als totaalplaatje in mijn ogen de mooiste van de drie. Persoonlijk had ik #2 en #3 omgewisseld. #2 doet mij niet zoveel. Voor mij als leek zou die foto ook prima met een iPhone geschoten kunnen zijn. #3 vind ik dan wel weer tof, maar die heeft zoals terecht opgemerkt net niet dat beetje extra om er een winnaar van te maken. De locatie en auto zijn dik en dik in orde, maar ik mis bijvoorbeeld het gevoel van snelheid, of een beetje nabewerking waardoor die prachtige Ferrari er net wat meer uitspringt.
Ben het wel met de gekozen puntenverdeling eens, al hadden #1 en #2 eventueel ook andersom gemogen.
Ik heb 0 verstand van fotografie, maar vind 1&2 maar saaie en levenloze platen. Op foto 3 spat de kleur en actie er vanaf! Die is naar mijn mening nummer 1.
@maxidyne: Je bevestigd hiermee alleen maar dat je idd 0 verstand hebt van fotografie. Want volgens jou “spat de actie” van het scherm bij foto 1. De foto waar juist geen actie te zien is vanwege het ontbreken van enige beweging. Daarmee zeg ik niet dat het geen goeie foto is, integendeel, ik vind het een toffe plaat! Maar je argument valt compleet uit elkaar, want juist op mijn foto is actie te zien door de beweging die er in zit.
Whoops! Door de verhuizing heel de mail niet gezien. Terechte winnaar! Ik had Rowan ook op nummer 1 gezet.
@larsyboy1997: e-mail adres blijft toch gewoon hetzelfde ondanks dat je verhuisd?
Thanks! Leuk om weer eens te winnen!
Zelf vind ik nummer 3 ook erg gaaf, mede door de compositie en de auto’s in de plaat!
Tof dat ik er bij zit. Bedankt voor de comment. De hele serie op https://www.dyxum.com/dforum/topic134451_post1581361.html
@paso144: mooie foto’s!
@paso144: ik denk dat je een evenement op m’n kalender hebt gezet. Hele gave klasses in een relatief rustige tijd van het jaar. HGP Zandvoort en OGP ‘ring zijn vaste prik, maar vrij dicht op elkaar. Ga het in de gaten houden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).