Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2017

Auteur: , 31 Reacties

Het is weer tijd om de fraaiste Autojunkfoto's van vorige maand onder de loep te nemen.

AJFVDM Maart 2017

Het was één van jullie actiefste maanden ooit, maar we hebben het weer terug weten te brengen tot drie foto’s. Dat was niet makkelijk overigens, want er waren niet alleen veel uploads, er waren ook véél mooie foto’s. Toch denken we een nette Top 3 te hebben samengesteld, dit keer met hulp van @mickkok die vorige maand met de winst aan de haal ging. Thema in zijn foto was toch wel liefde, voor het verbranden van rubber danwel de vrouw waaraan het aanzoek gedaan werd. Grappig genoeg lijkt het erop dat we in het verlengde van dat thema doorgaan met de winnaar van deze maand, maar eerst de runner-ups!

Plaats 3: BMW M3
BMW M3
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in mijn beleving is de BMW M3 sinds de komst van de M4 een beetje een ondergewaardeerd beest geworden. Terwijl ik zelf de M3 toch echt een mooiere auto vind, maar dat terzijde. Een fijne plaat van @basfiz die ook de goedkeuring van Mick kan wegdragen. “De grap” moet daarbij natuurlijk wel even gemaakt worden: “Dikke BMW jongens!!1! Mooie plaat, mooie kar. Lekker simpel. Bas is goed bezig!”

Plaats 2: Jeep Wrangler
Jeep Wrangler
Hee, als we daar niet @zweed hebben, de man die steeds vaker met z’n neus in dit maandelijks terugkerende fotofeestje voorbij komt. Mick: “Gewoon een hele toffe plaat. Compositie is goed, en gebruik van licht is ook erg sterk.” Daar zijn we het mee eens. Een Wrangler is van zichzelf al een brute verschijning, maar dit is wel heel lekker vastgelegd!

Plaats 1: Silhouettes
Silhouettes
En dan de winnaar van deze maand. Toegegeven, de kwaliteit van de foto laat te wensen over. Maar dat kan ook te maken hebben met de Autojunk-compressie, we gaan er vanuit dat het origineel niet zo korrelig was. En dan is dit verder gewoon een surrealistische, prachtige eerste upload van @dim130, we zien je toekomstige uploads graag tegemoet! In ieder geval siert jouw foto komende maand de header van Autojunk.nl en mag je volgende maand meebeslissen over de winnaars. Gefeliciteerd!31 reacties

Misschien dat ze vanuit een fotograaf’s standpunt erg mooi en technisch goed zijn maar het doet mij maar weinig eerlijk gezegd. Zal er wel te weinig verstand van hebben. Ik zie niet wat het nou zo speciaal maakt allemaal. Maar goed. Gefeliciteerd met de winst!
@e34m5touring: ik ben het eens met de winnaar omdat het een goede foto is. Maar wat betreft de andere twee, ben ik het met je eens.
@mercedesclk350: wat betreft alle 3 vindt ik dat hij gelijk heeft er staan veel mooiere foto’s hier op autoblog
De winnende foto is weliswaar prachtig, maar meer om het totaalplaatje dan om het hoge autojunk gehalte. Daarbij vraag ik me ook af hoeveel er aan bewerkt is om tot dit resultaat te komen. De andere foto’s zien er wat dat betreft wat natuurlijker uit.
@madmarky: alle drie de foto’s zijn aardig bewerkt. Bij de winnende foto is vooral de weerspiegeling van de lucht en de auto in het water wat het speciaal maakt. Heeft iets kunstigs. Terrechte winnaar.
@madmarky: Ik heb onder andere de wielen apart belicht om die wat meer volume te geven. Ook heb ik de foto wat blauwer (koeler gemaakt) en contrast toegevoegd!
@madmarky: Ik vind het altijd zo opmerkelijk dat veel mensen (nu lees ik het bij jou) ‘bewerken’ als een soort trucage zien om de foto beter te maken. Terwijl, een foto is nooit een weergave van de werkelijkheid, en of je er nou voor kiest om op de set allerlei soorten props/effecten/lenzen gebruikt om de foto beter te maken, of dat je effecten digitaal toevoegt, maakt naar mijn inziens toch geen verschil?
@rynnus: Ik zit helemaal niet met het feit dat foto’s een beetje opgedirkt worden maar ik vind het soms tever doorgeschoten. Laat ik als voorbeeld deze drie foto’s nemen.
Bij de nummers 2 en 3 is het duidelijk dat het contrast wat is opgekrikt, misschien wat foefjes met de belichting maar daar blijft het ook bij. Het zijn strakke platen en ze zien er niet onrealistisch uit.
Nummer 1 heeft een flinke zwieper saturatie meegekregen waardoor je een onnatuurlijk blauwe lucht en haast paarse wolken hebt. Ziet er sprookjesachtig uit maar maakt enkel het silhout van een terreinwagen dit nu tot een autojunk foto? had zo van een reiswebsite af kunnen komen.
@madmarky: “had zo van een reiswebsite kunnen komen” check: 😉http://www.globalhoneymoon.com/destination/bolivia/discovering-bolivia-salar-de-uyuni-death-road-much/#.WOezCFKiFns

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, dat digitale nawerken. Soms gebeurt het inderdaad heel smakeloos. Overigens weet ik bijna zeker dat aan foto 3 en 2 meer uren nabewerken (zei het zeer secuur) zit dan bij foto 1 (waar het wat opvallender is).
Mee eens. Eindelijk ook eens foto’s waar wel aandacht aan de achtergrond besteed is. Een lelijke bouwplaats of donkere parkeergarage doet de foto’s over het algemeen geen goed.
Nummer 1 heeft de winst zeker verdiend. Alleen van mij had de BMW wel 2e mogen staan..
Ik zou het nog steeds leuk vinden om twee categorieën te hebben. De (semi) pro’s versus de amateurs. Heel misschien maak ik dan nog een kans in de amateur categorie. OT terechte winnaar. Super plaat.
@pinut187: wanneer vind je jezelf semi pro of amateur?
@thomcarspotter: dat is aan de jury om te bepalen. Het is toch vrij makkelijk te zien wanneer een foto is gemaakt door bijvoorbeeld @zweed of die gozer die laatst in Dubai was om mooie shoots met professioneel materiaal te maken. De redactie weet wel wie hier (semi) pro is of een hobbyist.
@pinut187: ik ben ook maar een lulletje rozenwater van 16 en een fiets 😂
@zweed: leeftijd en vervoersmiddel heeft totaal geen invloed op hetgeen wat jij als fotograaf kan brengen.

Jij hebt talent.

Fotografie is ook een vorm van kunst. En dat doe je erg goed.
@pinut187: ja maar een pro zie ik meer als iemand die het echt als zijn werk doet. Terwijl het voor mij een (enorm leuk 😉) bijbaantje is naast school.
@pinut187: Ken je Lightroom al? Kan je vette dingen mee doen!
@dim130: Ja ken ik wel zal het nogeens downloaden.
bmw m3 en 4 zijn toch dezelfde auto met een sterkere motor in de m4?
@gwnbmw: nee
Waar is de winnende foto gemaakt?

En is het een 80-serie landcruiser?
@fanboy: is idd een Land Cruiser HDJ80 uit ’92. We zijn er ondertussen al 5 maand mee aan het honeymoonen! Deze foto is genomen op de Salar de Uyuni in Bolivia. Herinner je dat de Dakar dit jaar veel regen heeft gekend? Gevolg is dat de Salar nog steeds onder water stond in Maart, maar geeft wel coole pics ;)
@dim130: Mooi!

Wij zijn zelf zo’n 14 maanden weggeweest met een BJ45 Landcruiser door Azie :)
Daar hebben we ook wel wat resultaten gezien van overstromingen in bijvoorbeeld Pakistan.

Veel plezier nog!
Oef die M4!
@dutchdriftking: waar zie jij een M4?
Over die compressie gesproken, is daar niet wat aan te doen? Ik zie toch met regelmaat foto’s voorbij komen waaraan je ziet dat de fotograaf er flink wat tijd en moeite heeft in gestoken, die vervolgens “verpest” worden door de AJ compressie.
@CasperH kwaliteit ligt idd aan compressie bij upload, originele (en nog veel meer) op hogere kwaliteit zijn op onze blog http://www.globalhoneymoon.com en http://www.instagram.com/globalhoneymoon te vinden :)

Merci voor het enorme compliment overigens, wij zijn voor de duidelijkheid alles behalve pro’s :)

Volgende maand extra veel autofoto’s kijken, ik kijk er naar uit! :)

Merci!
@dim130: voor een alles behalve pro heb je echt mooie omgeving foto’s. Geweldige tijd en ervaring zo te zien. Geniet ervan en veel plezier.
Nummer 1 is echt mooi
Jammer dat de M4 die ik heb geschoten er niet bij zit, maar deze M3 is ook heel mooi vastgelegd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).