Autojunk Foto Van De Maand – Mei 2014

Auteur: , 20 Reacties

Ook deze maand hebben we weer samen met de winnaar van vorige maand de beste foto's van Autojunk.nl verzameld. Met een heus eindbazenshot als winnaar, kunnen we wel verklappen.

Autojunk Foto Van De Maand Mei 2014

Gastjurylid deze maand is Robbert, die vorige maand met zijn fraaie car-to-car shot van een Range Rover Evoque de beste foto op Autojunk had gezet. Deze maand mag hij dus meebeslissen over de winnaar, maar eerst de twee runner-ups.

Plaats 3: Ferrari 599 “GTO”

Om te beginnen hebben we een prachtige plaat van een 599 “GTO”. Tussen aanhalingstekens want het is geen echte GTO. Deze auto stond lang niet zo mooi opgesteld als dat deze foto doet vermoeden, zien we als we de rest van de serie bekijken. Mede daardoor is de neus ook aan de donkere kant maar toch is dit een prima plaat, merkt Robbert terecht op. Maar toch is deze foto wel een vermelding in de Top 3 waard. Gefeliciteerd jorisk, keep up the good work!

Plaats 2: Audi R8 V10 Plus
Audi R8 V10
Als tweede eindigt deze maand een shot van een Audi R8 V10 Plus. Mijn liefde voor de R8 heb ik nooit onder stoelen of banken gestolen maar heel vaak komen er geen vette foto’s van voorbij. Gelukkig was het Wouter die deze foto ook inbracht in de top 3 en dus kon ik ‘m zonder al teveel schaamte in de lijst opnemen. Robbert stoort zich een beetje aan de rozige tegels en het gras in de hoek maar desondanks is de rest van mening dat deze foto een ereplekje verdient. Ga zo door Lenny98!

Plaats 1: Sidewraiths
Sidewraiths
Maar niemand komt deze maand in de buurt van Gijs Spierings. Gijs is een jongen die zijn fotografie serieus neemt en dat is te zien aan deze fantastische plaat van een driftende (!!!) Rolls Royce Wraith by night. Koning. Robbert over deze foto: “Holy crap! Wat een awesome foto. Zelden zo veel dynamiek gezien in een foto van een Rolls. Het licht en de beweging in deze foto is helemaal goed. Als ik zou moeten zeuren zou ik zeggen dat de lens flares iets te dominant aanwezig zijn en dat er sterren op een pilaar staan maar dat doe ik niet.” Of het allemaal echt is of in scène gezet kan ons eigenlijk niet eens meer iets schelen, dit is een fijne plaat. Lekker bezig Gijs, volgende maand horen we graag jouw mening over de beste foto’s van juni!20 reacties

Voor een keertje eens met de winnaar….2 en 3 mogen van plek verwisselen..
@norge: Eeens, al zijn het alle 3 prachtplaten !
@norge:
Yep, die 2de plaats is onterecht, AJ staal vol gespamed met dat soort nietszeggende foto’s.
Gelukkig is Casper zo sportief om te vermelden dat die er alleen maar tussen staat omdat hij een zwak heeft voor de R8. Ik vraag me af welke platen de top 3 niet gehaald hebben.
@tupperware: Hoezo? Dat is de enige foto, de andere twee zijn tekeningen danwel schilderijen
@peewee05:
Klopt, die 2 zijn inderdaad kunst, zowel qua onderwerp als qua uitvoering..
@tupperware: Begrijp me niet verkeerd, het zijn beide prachtplaten maar de auteurs worden bestempeld als fotograaf en dat is onterecht, dat is meer mijn punt :)
@norge: Helemaal mee eens.
Eigenlijk mag de R8 van de Top 3 verwijderd worden me dunkt.
Leuk om hier een keer tussen te staan, maar de nummer 1 is inderdaad meer dan terecht!
@lenny98: Precies ben het met Casper eens ga zo door @lenny98: Deze R8 in de ideale uitvoering van mijn droom R8. Nicee
@agera: ja, hij komt redelijk in de buurt bij mijn droomauto, deze uitvoering!
Wow! Alledrie verdienen een #1 plek imo. Wat een ontzettende mooie foto’s zeg!
Damn alle 3 zijn gewoon winnaars in mijn ogen de een fraaier dan de ander, echt niet makkelijk zeg.
Gijs Spierings, super werk geleverd!
Autoblog Photoshop van de maand
Foto twee is de enige winnaar als dit “Autojunk Foto van de Maand” is.
De andere twee hebben niets met een foto te maken, dit zijn namelijk schilderijen,
gecreëerd met een computer. Een foto geeft relaties weer van objecten, voorwerpen, mensen of dieren uit de werkelijke wereld zoals gezien door de lens van een camera gedurende een (meestal korte) tijdperiode. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Foto#cite_note-1)
@peewee05: Wakker worden! Elke foto wordt gesjoept vandaag..
@norge:
Ja, maar bij foto 1 en 3 ligt het er dikker bovenop dan de plamuurlaag op het hoofd van Barbie. Als je perfecte plaatjes probeert te creëren kan je beter met wat 3D render software aan de gang gaan.
@norge: Sjoepen is prima maar deze beelden zijn gewoon gecreëerd. Niet een beetje oppoetsen maar uit meerdere afbeeldingen een nieuw beeld scheppen. Prima maar verkoop het dan niet als zijnde ‘foto’ en omschrijf de maker dan ook niet als fotograaf maar als kunstenaar bijvoorbeeld.
@norge: ik sjoep niks! (is ook wel te zien aan mijn kwaliteit, maarja ;) )
wrxkoenigseggtr
Van mij had de prachtige 599 GTO mogen winnen een van de mooiste Ferrari’s vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).