Autojunk Foto Van De Maand – April 2014

Auteur: , 10 Reacties

We vonden voor jullie de beste foto's van de maand april, uit de enorme hoeveelheid uploads op Autojunk.nl.

Autojunk Foto Van De Maand - April '14

Helaas hadden we geen reactie van de winnaar van vorige maand, dus zijn het deze maand Wouter, Autoblogger en ik die de Top 3 samenstelden. Here we go!

Plaats 3: BMW E30 by night
BMW E30 Touring by night
Uploader Arnold Soddeman zijn eerste poging tot lightpainting. Arnold, well done! Zoals Wouter zei: “Ik houd meestal niet zo van die geposeerde platen maar áls je dan poseert, dan is dit wel een mooi voorbeeld van hoe je dat zou kunnen doen.” Daar ben ik het mee eens, ik zou een volgende keer iets meer detail in de achtergrond / omgeving en een wat spannender compositie willen zien, maar dit is desondanks een hele fijne plaat!

Plaats 2: McLaren 650S in Amsterdam
McLaren 650S
En dan komen we meteen bij Wouters favoriet: een McLaren 650S die niet staat te poseren, maar die gewoon achteloos langs de stoep staat ergens in Amsterdam. Diederik888 schoot er vervolgens hele fijne plaatjes van. Nu is Amsterdam een irritant drukke, volle stad waar je bijna geen fatsoenlijke foto’s kan schieten. Dat maakt het des te knapper dat Diederik bovenstaande plaat wist te schieten. Hij gebruikt zijn uitsnede en omgeving optimaal, kijk voor de grap eens naar de andere foto’s van deze serie om te zien hoeveel storende elementen hij heeft weten te elimineren in de foto. Heel knap Diederik, een verdiende tweede plek deze maand!

Plaats 1: Range Rover Evoque rolling shot
Range Rover Evoque
En van straatspotten naar het andere uiterste: een gerichte fotoshoot om een goede plaat te schieten. Het is best een project: je hebt minstens twee helpers nodig om dit soort foto’s te maken. Één iemand om de Evoque te besturen en één iemand die de auto wil besturen waar jij uit de achterbak gaat hangen om dit plaatje te schieten. Vervolgens ben je nog even druk met de nabewerking om er ook écht iets speciaals van te maken. Goed gelukt rbbrt94. Een volgende keer zou ik nog wel iets meer van de auto terug willen zien maar desondanks ben je de terechte winnaar wat mij betreft. Jouw foto siert komende maand de header van Autojunk en volgende maand mag je meebeslissen over de beste foto’s die komende maand op de site worden gezet!10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
via Android app
Zou inderdaad nog mooier zijn als de evoque iets prominenter in beeld zou zijn, maar alsnog een terechte winnaar.
Eerste terechte top 3 in tijden!
Terechte winnaar, zou zo een fabrieksfoto kunnen zijn!!
goede keuze als winnaar, dit staat ook nog eens goed in de header.
E30 is mooie auto en mooie foto.
Hij zou helemaal af zijn als er gouden Alpina strepen op de zijkant zouden zitten.
Foto #1 zou zo uit de catalogus kunnen komen. Het is de beste foto, maar heeft wel het saaiste onderwerp.. Een evoque zie je echt op elke straathoek:) Mijn voorkeur gaat uit naar de bimmer!
Tof! Thanks voor de credits! :D Volgende pogingen gaan zeker nog volgen :)

@Hubert, dat lijkt mij ook wel wat eigenlijk. Helaas is er besloten dat de E30 er voor 5 juni (APK datum) uitgaat…. Dit om diverse redenen…….
Ik zou kiezen voor de bimmer. Mooie auto, mooie foto.
De andere twee vind ik iets gewoontjes :(
@sulobb: idd:

De omgeving leidt teveel af bij de Evoque. En de Evoque zelf is zo moeilijk te herkennen. Als ik niet beter wist dacht ik dat het een fugly Countryman/Paceman was.

De 650S is gewoon goed. Niet meer, niet minder. Grappig genoeg lijkt die foto haast liggend gemaakt te zijn!

De E30: Prachtige foto van een prachtige blauwe E30 Touring! Het staat hem geweldig! Wow, werkelijk waar!
Bimmertje staat er leuk op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).