Autojunk Foto Van De Maand – Mei 2016

Auteur: , 27 Reacties

Het wordt zomer, en dus voeren Dikke Duitsers de boventoon!

Autojunk Foto Van De Maand - Mei 2016

Een dagje later dan jullie gewend zijn (hoewel, vorige maand waren we een week te laat), maar we hebben weer de pareltjes van Autojunk.nl verzameld voor een overzicht. Winnaar van vorige maand was oude bekende Bas Fransen, die een prachtig shot van een Mercedes A45 naar de eerste plek wist te lightpainten. Of het toeval is weten we niet, maar ook deze maand deed het merk met de ster het goed.

Plaats 3 – Brabus G500 4×4
Brabus G500 4x4
We beginnen meteen met een Benz. Een Brabus Benz om precies te zijn, deze prachtige G500 4×4 in fluorescerende jas werd door Niels Keekstra in Dubai gefotografeerd. Bas: “Super gave plaat van een kei dikke Benz! De wagen springt er echt uit, is ook niet zo moeilijk met zo’n kleur in een grote zandbak. De scherpte en de hoek van waaruit gefotografeerd is maken de foto tot een geslaagde en gave foto.”

Plaats 2: Widebody BMW M5
Widebody BMW M5
Kneiterdikke plaat, waarvan zowel Autoblogger als ondergetekende erg blij werden. Helaas voor Stephen Otto was Bas net iets minder enthousiast en haalde zijn foto bij hem de Top 3 net niet. “Wederom een erg fraaie en dikke Duitser!! De foto is erg cool. Echter heeft het wat te veel weg van een computer game, NFS Most Wanted of zo. Het lijkt wat nep allemaal, heel gaaf als je ervan houdt. Ook het achterlicht en de kentekenplaat zijn enorm overbelicht.”

Plaats 1: Mercedes AMG GTS Edition 1
Mercedes AMG GTS Edition 1
En dat maakt dat een andere Benz de winnaar is deze maand. Bas: “Geweldige wagen om te zien en om mee te rijden. De compositie, bewerking en hoek zijn erg gaaf. De nabewerking bij deze foto vind ik super. De lucht is erg mooi, de auto springt eruit en de polarisatie ziet er ook goed uit. Ik weet niet of de smog / rook echt is, maar het past goed bij de foto. Mijn nummer 1!” Ook Autoblogger vind het een supermooie, sfeervolle foto. En dus is dat onze winnaar deze maand!

Gefeliciteerd Rick Kemna! De komende maand siert jouw foto de header van Autojunk.nl en komende maand mag jij meebeslissen over de winnaars van de maand juni!27 reacties

Mooie kraan op foto 2! Waar is de auto?
@banaan7: die amg vind ik er trouwens alleen goed uitzien als de foto door bas gemaakt is :)
@banaan7: Inderdaad, baggerfoto zeg! De helft overbelicht en de andere helft te donker. Ik denk dat er maar 3 inzendingen waren deze keer…
Als ik puur kijk naar de foto is voor mij de Brabus G500 4×4 de onbetwiste nummer 1! Ik hou van foto’s die zo min mogelijk bewerkt zijn en dat is deze. Hij is mooi ‘clean’. Qua auto wint de AMG GT het natuurlijk, maar ik vind hem net iets té bewerkt. De M5 is extreem bewerkt, lijkt bijna geen foto meer.
@viezefreddyw: Helemaal mee eens. Die foto komt echt over. Niet bewerkt of iets dergelijks. Ik weet ook niet of dat wel of niet gebeurd is. Maar of het wel of niet gedaan is maar, hoe dan ook de mooiste foto van deze 3.
@viezefreddyw: Eensch!
@viezefreddyw: Ben het weer helemaal met je eens. Bewerkte foto’s zijn voor mij nooit een winnaar. Liefst zo natuurlijk mogelijk. De G-klasse staat er erg fraai op. Meer heb je niet nodig.
@viezefreddyw: eensch! Daarnaast, hoe kan uberhaupt een markeerstiftgele G-Brabus nu als laatst eindigen in een foto “competitie”. Alleen door de kleur zou die al op 1 moeten staan.
Als foto 1 was genomen met die m4 was het helemaal perfect!
Terechte nummer 1. Nummer 2 vind ik te donker, je ziet amper welke auto het is. Foto nummer 3 vind ik weer te saai, iets té eenvoudig.
Alle 3 mooie auto’s
geweldig die AMG GT 😎
Tip voor volgende keer. Gewone onbewerkte foto top 3. Van deze 3 de G klasse. De m5 foto zie ik niks op. En de amg gt vind ik persoonlijk helemaal geen mooie auto.
Ik kan me wel vinden in de kritiek van Bas bij nummer twee, maar volgens mij zit het neppe gevoel meer in de satijnmatte lak dan in de nabewerking.
Alle drie lekkere auto’s. Maar ik ben het met @gerjan eens, die overdreven bewerkingen moeten eigenlijk genegeerd worden…
@Jochempie: nr 1 is niet heel overdreven foto 2 wel
Vind die 4×4 eigenlijk het mooist. Allemaal zou ik ze eigenlijk wel aan de muur willen hebben
Nummers 1 en 2 zouden ook screenshots uit een of andere game kunnen zijn. Afknappers van jewelste. Doe ook mij maar een zo min mogelijk nabewerkte foto.
Helemaal terecht. Wat mooi!
Er staan genoeg Mercedessen in de lijst, maar wat mij betreft blijft dit de mooiste foto die in mei is geupload:

http://www.autoblog.nl/plug/ik-ga-naar-monaco-en-ik-neem-mee-een-amg-gt-s
@escort77: Dank je
Wat een aanfluiting die foto van die kraan.
ik push men eigen foto gewoon lekker brutaal in dit lijstje zodat ik hopelijk volgende keer in de top 3 sta :-p
http://www.autojunk.nl/2016/05/mercedes-c63-amg-black-series-in-singapore
@DonYannickova: Zat in de top 10
@DonYannickova: bruuuuutttt…
Thanks voor de eerste plaats!
dikke plaat Rick!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).