BMW steunt de Rode Duivels met een bijzondere i8

Auteur: , 33 Reacties

Amai, amai...

… wat weet u over Guantana, Mobay? Tot zover deze ode aan de enige zanger voor wie Frank Sinatra het in z’n broek deed, oftewel Eddy Wally. Gauw door naar het autogerelateerde nieuws!

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) mag de komende vier jaar namelijk blijven rekenen op mooi spul uit Beieren. De bond verlengde de samenwerking met BMW Belux en met het EK voor d’n deur moet dat natuurlijk gevierd worden met een ludieke i8 (rijtest).

Nu heeft de gemiddelde AB’er weinig tot niks met voetbal, gaat Nederland niet naar het EK en zit waarschijnlijk iedereen boven de rivieren in dubio of we België nou wel of niet moeten aanmoedigen. Dat schreeuwt om een gallery, dus die vind je hieronder.33 reacties

Hij word er niet echt mooier op
@martijn11: en het is al zo’n walgelijk geval.
@nopetrolnofun: eindelijk, irmand spreekt de waarheid. Wat een lelijk hok…
Kom op, dat kan toch beter? Ik denk dat de meeste AB-leden hier wel in staat zouden zijn om een mooiere livery te maken met kleuren van de Belgische vlag.
Toch lijkt het er een beetje op dat deze i8 Maserati-fan is
Ze kunnen hem zo overnemen voor “die maanschaft” even de drietand vervangen voor de adelaar en klaar!
@C220AMG: die Mannschaft natuurlijk
I8 stond al op Zaventem. Rapje erom heen en klaar. Vind het overigens “in het echt” een prachtige auto. Op foto’s en film is ie duidelijk minder.
Ik heb niets met voetbal, niets met België, en daarom vind ik het zonde van de i8…
@dutchdriftking: ik heb het ook niet voor Nederland maar zeg ik dat? Ik dacht het niet he. Wij Belgen zitten ook op Autoblog he!
Beetje jammer dat het op McDonalds livery lijkt.
Ik kan niet wachten wanneer die belgen de flop worden van het ek! Kunnen ze hun aandacht weer eens richten op hun infrastructuur. Of terroristen
@handbakjasper: – oneindig. Lachen met aanslagen doe je niet
@handbakjasper: Ze staan tenminste wel op het EK. Kunnen wij niet zeggen.
@handbakjasper: de grootste flop van ek zijn de nerderlanders al
@handbakjasper: gij moogt u inhouden he ventje. Alstublieft zeg. Word volwassen! Een terroristische aanslag is een vreselijke gebeurtenis voor heel de wereld. Dus een beetje respect is niet misplaatst….
@handbakjasper: ik verlang al voor de wedstrijd België-nederland op het EK! Oh wacht…
Ik ben Belg en waarschijnlijk de enigste Belg waarvan het voetbal mij geen kl*ten kan schelen! Veel te overroepen wereldje ….
@Delorean: enjoy the club….
Ik denk dat er op AB meer mensen zitten die wel wat om voetbal geven dan de redactie denkt.

Ik ben bijvoorbeeld wel een voetbal fan. Maar als het gaat om voetballers en hun auto’s ben ik het 90% van de tijd met de voetbalhaters eens.

Ik kan mij niet voorstellen dat ik daar in de enige ben.

Wat betreft de i8. Ik vind het geen geslaagde livery. Maar misschien hadden ze voor een livery als dit ook beter een andere BMW kunnen pakken in plaats van die super futuristische i8. Ik denk dat het op een 5 serie estate al een stuk beter had gestaan.
@kilum: Er zitten hier een hoop voetballiefhebbers, ze zitten overal in het land. Wat betreft de i8. De livery is zeker niet mooi nee. Maar de auto zelf is natuurlijk een ontzettende eye-catcher. Als er een 5-serie Touring had gestaan was hij amper opgevallen. Nu gaan de mensen er toch even naar kijken en willen ze weten waarom hij er zo staat.
@viezefreddyw: Daar heb je wel gelijk in. Maar misschien hadden ze dan een andere livery moeten maken. 1 die beter past het het futuristische uiterlijk van de i8. Nu oogt het rommelig op een auto die sowieso al een beetje een rommelig uiterlijk heeft.
@kilum: Ik zie mezelf als een gematigde voetballiefhebber. EK’s en WK’s vind ik echt interessant. Clubvoetbal minder, want daar draait het alleen maar om geld. De rijkste clubs (of die met de meeste schulden) hebben de beste teams. PSG is daar zo’n mooi voorbeeld van. Ik had eerst nog nooit gehoord van die club en dan komen er opeens een paar zandjurken met geld en die kopen voor miljoenen sterspelers en ze doen opeens mee op het hoogste niveau.

Bij landenvoetbal is het veel interessanter. Daar moet je het doen met de spelers die je land te bieden heeft. Ook juich je dan voor je eigen land en niet voor een club waarvan de selectie toch ieder jaar anders is. In feite juich je dan voor een shirtje, niet voor een team.
@berlinetta: En hoe kan het ook anders, nu ben ik het volledig met jou eens. Ik ben wel iets meer een clubvoetballiefhebber (fanatiek Ajacied…) dan jij, maar EK’s en WK’s zijn veel specialer. Hele bevolkingen die bij elkaar komen ongeacht voor welke club je bent. Iedereen juicht voor hun land en er is verder geen gedonder.

Wat het grootste probleem van het hedendaagse clubvoetbal is heb je zojuist opgenoemd. Geld. Geld van Russen en Arabieren. Zo’n 15 jaar geleden stelde Chelsea niks voor totdat die gekke Rus kwam. Zo’n 5 jaar geleden stelde het genoemde PSG niets voor, totdat er een Arabier kwam. Manchester City is nog nooit wat geweest totdat ook daar een of andere Arabier met geld kwam strooien. En sinds een jaartje is China ook aardig bezig met geld weggooien. Dat maakt het clubvoetbal in kleine landen als Nederland en België kapot.
@viezefreddyw: Je noemt precies de goede voorbeelden inderdaad. Er is maar één club waar ik respect voor heb en dat is Bayern Munchen. Volgens mij een van de weinige clubs die geen tot weinig schulden heeft.

En clubvoetbal kan daarentegen wel leuk zijn om naar te kijken, maar het doet mij niet zoveel. Ik ben geen fan van een club (heb wel mijn voorkeuren). Alleen Champions League vind ik wel leuk om te kijken, maar dan kijk ik om mooi voetbal te zien.
Met een Maserati drietand er op
Hoe grootmoedig dat BMW iets doet voor de kansarme subsidiekindjes…
Goed om te weten dat ze daar hun marketing budget verspillen, als ik ooit nog eens een bmw moet kopen zou dat meespelen, heb liever dat ze dat verspillen aan de gebruikelijke dictators en modellen.
God wat ben ik blij dat die voetbal onzin ons bespaard blijft deze zomer. Heerlijk!
Ik sta helemaal niet in dubio of ik de Belgen moet aanmoedigen. Antwoord is (voor mij) gewoon nee. Ik wacht wel tot de OS beginnen en zet dan alsnog mijn oranje pruik op.

OT: Gewoon in Blauw zwart aub. Ben er een paar keer 1 tegen gekomen, en ik vind het wel een indrukwekkende auto hoor.
@CRX: Je hebt helemaal gelijk!
Ik heb deze i8 zien staan op de Luchthaven Zaventem. Dat rode doet ontzteend afbreuk aan de lijnen. Er blijft niets meer van het design over.
De ‘standaard’ blauwe kleur staat hem erg goed. Zwart ook trouwens.

De gele vlakken in deze wrap leiden enorm af, hierdoor worden de vleugels minder zichtbaar waardoor de hele auto een soort gedrocht wordt…. Heel jammer
Man, man, man toch, wat een zielig droevig wrap-ontwerp is dat ! Als men dan toch de moeite doet, doe het dan met iestje meer artistieke verbeelding. Te meer omdat BMW op het vlak van creative livery al het één en ander gewoon is. Zoals https://www.wired.com/images_blogs/autopia/2010/06/Jeff-Koons-Art-Car-01.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).