Autojunk Foto Van De Maand – Oktober 2013

Auteur: , 21 Reacties

Het is weer zover, ook deze maand boog de jury zich over jullie uploads op Autojunk en dit zijn de drie favorieten van oktober.

AJFVDM Oktober '13

Helaas liet de winnaar van vorige maand –Niels– niets van zich horen en dus moesten Wouter, Autoblogger en ik het uitvechten. Voor toekomstige winnaars: houdt alsjeblieft je mailbox goed in de gaten als je mee wil denken met de jury, als we je niet op tijd kunnen bereiken moeten we het zonder jullie doen.

Maar goed, de foto’s van deze maand: de heren hadden werkelijk niet één dezelfde foto in hun top drie. Mochten jullie het dus niet eens zijn met de keuzes dan kunt u de klachten aan mij richten deze maand. Graag schriftelijk in drievoud naar de oud papierbak op het dichtstbijzijnde winkelcentrum, dankuwel.

Plaats 3: Ferrari 458 Italia
458 uit originele hoek
De winnaar van Wouter, ik vind hem net iets te gewoontjes om hem hoger dan de derde plaats te zetten. Dit zal de één niet thuis vinden horen in deze top drie terwijl een ander valt voor het cleane stijltje met weinig reflecties en bijna geen storende elementen in de foto. De originele hoek noemde Wouter als pluspunt, zelf stoor ik me een beetje aan de afgesneden paaltjes links in beeld. Al met al wel een verdiende derde plek deze maand, goed bezig breitling1993.

Plaats 2: Bentley Arnage T en Ferrari F430
Ferrari F430 Bentley Arnage T combo
Zowel Wouter als Autoblogger hadden deze bij hun Top 5 en daarmee was het één van de weinige gedeelde favorieten deze maand. Persoonlijk vind ik het een fraaie plaat. Een mooi doorkijkje, prima compositie en vooral vind ik het knap hoe perenubiola het beste heeft gemaakt van de situatie ter plekke. Kijk maar eens naar de andere foto’s hoe vreemd ze eigenlijk geparkeerd stonden en hoe lastig het was om ze samen mooi op één foto te krijgen.

Plaats 1: Mitsubishi LHD Evo VI RS2
Mitsubishi Lancer Evo VI met Sylvie
Hoi Sylvie! heerlijke platen maakte jeffreyderuiter van deze Mitsubishi EVO VI. Daarbij maakt hij leuk gebruik van de setting met een truck van een bepaalde lingerieketen. We zullen geen namen noemen, maar Mercedes was destijds zo blij met de bestickering dat ze er een heus persbericht aan wijdden. Maar ter zake: dit is de winnaar van deze maand! Jeffrey, lekkere plaat en gefeliciteerd met je tweede winst! Mogen we komende maand op jouw assistentie rekenen bij het uitzoeken van de winnaar van November?21 reacties

en daarbij, Sylvie kan wel iets onder haar riem gebruiken.
Is die “458” op nummer 2 geen F430?
@subarugangster: Volgens mij ook.

OT: foto 1 is voor mij niet de winnaar. Ik zie de auto amper staan. En nee dat komt niet alleen door Sylvie, maar ook omdat de auto een beetje weg valt in de achtergrond.
@subarugangster:

Jep, kijk maar naar de spiegelpootjes.
@subarugangster: je hebt gelijk.
Het is aangepast en Casper moet 100 strafregels schrijven ;)
@robbie: Als dr ook geen Peugeot op staat…..
Echt, ik ga nooit begrijpen hoe Rafael dat lekkere wijf heeft laten gaan… Prachtige foto ook, kunstenaar die @jeffreyderuiter
@mercs: achh het zijn voetballers he ze houden eenmaal niet van om in 1 stadion te voetballen
Ik erger mij ook aan die paaltjes. Voor de rest echt een terechte winnaar en 2e plaats! Overigens wel een fijne foto die 458!
Ik moest 3x kijken waar die Evo stond. Valt een beetje weg naast die grote truck. Dat het pand nagenoeg dezelfde kleur heeft als de auto helpt ook niet echt vind ik. Maar ik heb echt de ballen verstand van een ‘goede’ foto. Voor mij zou de Foerraari winnen. Strakke nette foto. Maar zoals gezegd…
@E34M5Touring: Heheh je ogen dwaalden zeker af ;p
Foto van de 458 vind ik niet zo interessant, omdat die 458 juist vanuit deze hoek er een beetje suf uit ziet. Foto 2 : ik zie geen verband tussen de 430 en de Arnage, ze matchen niet met elkaar. Foto Evo : naar mijn smaak teveel gefotoshopt. Los daarvan : al deze foto’s zijn tot nu toe zo’n 140 keer bekeken. Speelt de waardering van de autojunkers niet mee in de verkiezing van de foto van de maand ?
Ik vind die 458 nog altijd een lelijk ding maar toch had die foto moeten winnen deze maand.
Een mooie foto trekken van een lelijk ding is veel waard.
@Hupke: Mee eens. De Ferrari is de mooiste foto. Maar soms moet je wel veel moeite doen om een mooie foto van een lelijk ding maken. Een hele vrachtwagen met een enorme afbeelding van Sylvie in ondergoed er naast parkeren om het een beetje toonbaar te maken bijvoorbeeld. Daarom zal deze wel gewonnen hebben, vanwege het vele werk dat er in is gaan zitten.
Jammer van de Mitsubishi;). Heb liever Subaru:D. Maar mooie foto’s
Bentley Arnage blijft een tijdloze auto, maar de Ferrari had moeten winnen prachtig gefotografeerd vanuit die standpunt.
Ik mis de foto van de Veyron met het vuurwerk op de achtergrond.

Was voor mij de echte nr 1 geweest
Bentley had moeten winnen, beste compositie en de hoek waaronder de foto gemaakt is, is perfect.
Kan ik foto 2 ook ergens in een hogere resolutie krijgen, en misschien zonder Autojunk.nl eronder? Zou hem graag als wallpaper willen gebruiken namelijk! Vind hem erg tof.
De foto van de 458 is mij te warm en de uitsnede werkt niet met de paaltjes. Foto #2 ‘stuurt’ mijn ogen nergens heen, er is geen focus. #1 is wat mij betreft idd de beste foto, maar kan een sprekendere auto gebruiken. Mooie compositie.
De evo is een zeldzame, niet veel van gebouwd en maar 2 van in Nederland geloof ik, staat te koop op marktplaats.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).