Autopsie Paul Walker: lichaam volledig verkoold

Auteur: , 69 Reacties

Het autopsierapport van Paul Walker en vriend Roger Rodas is vandaag vrijgegeven. De lichamen waren onherkenbaar nadat de Porsche Carrera GT met meer dan 160 km/u tegen een paal crashte.

Paul Walker

De Fast and Furious-ster en de bestuurder overleden op 30 november om 16.30 uur, lokale tijd. De impact van het ongeluk zou volgens het autopsierapport zo groot zijn geweest, dat de auto bijna door tweeën is gebroken.

De uitslaande brand heeft het lichaam van Paul visueel onherkenbaar gemaakt. De lijkschouwer noteerde meerdere botbreuken waaronder enkele ribben, sleutelbeen, bekken en bovenarm. De brandwonden werden Paul samen met de ernstige verwondingen fataal. De bestuurder van de Porsche, Roger Rodas, is overleden aan ernstig hoofdletsel waardoor de hersenen bloot kwamen te liggen.

Beide mannen hadden geen alcohol of drugs in hun bloed, ze werden gevonden in ‘boks-houding’ wat erop duidt dat ze zich voor het ongeluk schrap hebben gezet. Paul zou volgens het onderzoek na de crash nog enkele keren naar adem gehapt hebben, toch zijn beide heren bijna direct na het ongeval overleden.69 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
CSI kerst editie?
Triest..
Triest, ik kan niets anders zeggen. Ik kan alleen hopen dat dit soort verhalen mensen 2 keer laat nadenken voordat ze ‘even’ het gas intrappen. Een ‘cautionary tale’ noemen ze dat, geloof ik…
Inderdaad trieste zaak, helaas maar waar. Ben toch wel benieuwt naar de nieuwe film. Benieuwt hoe ze het hebben opgelost.

En voor dit topic hoop ik dat de mensen die dit zeeeeer onbelangrijk en aandachttrekkerij vinden gewoon nie eens klikken op het artikel. laat staan reageren! Reageer dan es een x maar gewoon niet!!
@ownkruid: z’n broer neemt z’n rol over, is ooit ook al stuntman voor hem geweest.
@ownkruid: Jij bent de enige die aan aandachttrekkerij doet op dit moment.
Ik snap de inhoud van die ‘bokshouding’ niet, alsof je instant verstijft bij het sterven.
@Captain: dat komt omdat waneer een persoon ernstig verbrand de spieren samen trekken. Als gevolg daarvan treken de armen naar het lichaam toe, als ook de handen die een “verkramte” positie komen te staan.
Zoals de schrijver van dit artikel had kunnen lezen. Was dit niet bij beide inzittende het geval…. “Hand en arm van een zijde in neerwaartse positie.” (Vrij vertaald ;-|)
@glaskoning: Je spieren verstijven altijd als je dood gaat beste man de bokshouding je laatste reflex om jezelf te beschermen net zo iets als iemand wordt neergestoken er vaak verwondingen aan arm en handen zijn door de ”natuurlijke” reflex om af te weren voor bescherming.
@Captain: de bokshouding is meestal een verkramping bij een vuurdood. Hij leefde dus nog kort na de impact.
@hollow: Jullie zijn allemaal zo stellig maar misschien kijken jullie meer dan ik naar al die tv series. Gezien de enorme variabelen en complexiteit van dit soort ongevallen zou ik toch gewoon eerder uitgaan van de officiële statements dan van de autopsie kennis van de gemiddelde autoblogger.
Zover ik dat weet houd dat in (meerdere kranten dus waarschijnlijk van een officieel persbericht) dat hij zich schrap heeft gezet voor impact en dat hij zo zwaar verbrand was dat zijn organen niet gebruikt konden worden voor transplantatie.

Al het andere wat jullie er over zeggen is giswerk en dat gebaseerd op TV kennis
@yerrie: Ik ben eigenlijk criminoloog van opleiding en daarin hadden we vakken zoals forensische geneeskunde etc. De boksershouding is typisch bij verkoling door samentrekking van de buigspieren. Het zegt niets over de houding bij overlijden, dit in tegenstelling tot het topic waarin ze foutief stellen dat hij zich schrap zou hebben gezet! Het feit dat ze roet in de luchtpijp of verbranding ervan hebben vastgesteld, houdt in dat hij nog naar lucht heeft gehapt, dus nog niet overleden was.
Damn, een stevige knal met 160. Dan heb je erg weinig kans op overleven. Al helemaal als daarna nog eens een brand ontstaat. Erg tragisch :(
@toyotafortuner: 160mph dus 255km/h!!!
@Barnato:
Bron?
@JvT: Gok Amerikaanse autopsy dus Toyota zegt 160 denk ik mph. Of het moet 100mph zijn geweest dan 160.
@Barnato:
Tekst gelezen?
@Barnato: nos meldden160 km/h dus weet niet hoe je bij mph komt
@Barnato: IN DE BEBOUWDE KOM ……SCHANDE!!
@Barnato: lees het artikel ff goed
@toyotafortuner: Niemand die zegt dat je niet met 160 km of mph door de bebouwde kom mag .

Gelukkig zijn er geen onschuldigen dood gereden door deze 2 ‘helden”.
als ik die autopsy zo lees dan was Roger Rodas het ergste eraan toen
@patab: Die was tenminste gelijk dood. Als je bij kennis bent en levend verbrand lijkt me dat veel ernstiger.
@patab: het is maar hoe je het bekijkt…. Paul heeft nog even de hitte en pijn mogen ervaren :(
@rijnooit: allemaal aannames, dat staat nergens en was niet duidelijk, al die eigen analyses van dit soort extreem complexe zaken zijn lachwekkend
-edit: nutteloze bijdrage-
@porscheprototype: jij wilt gewoon bij de meest nutteloze reacties van 2014 nou het is je gelukt en je bent porsche onwaardig… mens ontwaardig zelfs.
@jweelden: Een normaal mens rijdt niet met 160 door de stad.
@porscheprototype: ja vindt ik ook zo zonde maar gelukkig is er niemand gewond geraakt hé
@jasperjvr: Stel je eens voor dat je met je gezin bij die paal stond .
@porscheprototype: Gefeliciteerd met de award voor meest ongepaste reactie op een Autoblog artikel
@porscheprototype: opgeruimd staat netjes
@porscheprototype: True, maar vervangbaar, mensenlevens niet pannekoek!
@baap: In Syrië en Afrika krijgen ze een hele andere indruk.
@porscheprototype: ik heb er ooit eentje gezien in 020 wat een geluid.
Als ik dit zo lees hoop ik dat ze op slag dood waren en niks van die brand gemerkt hebben.
@MJB: !00% als je met 160 op iets knalt bij de een lagen zelfs zijn hersens uit zijn kop door de klap
@sandniggah: Bij die Rodas wel ja, maar als ik het van Walker lees is bij hem de doodsoorzaak onder andere de ernstige brandwonden. Het klinkt natuurlijk bizar, maar Rodas heeft meer geluk gehad.
Is deze informatie wel fijn om te lezen? Moeten we dit soort details weten? Kan ’t niet bij “opslag dood” blijven?
That Evo stopping right after the crash…no streetrace!? And his fans are going to love him for that….they think its heroic…..if somebody would endanger me and my family with such …… At such speeds on a public road you are simply a killing machine.
@windhoekgokarting: I love your comment you are the first one with guts and sense.

+10000000000000000
@windhoekgokarting: Een Carrera GT koop je natuurlijk niet om braaf 120 mee te gaan rijden. Want dan heeft zo’n wagen meerwaarde tov een Boxster behalve dat hij er kek uitziet en een lekker geluidje ten gehore brengt.
@alcantara: Dat doe je maar op een circuit en niet op de openbare weg als zo’n gek iemand dood rijdt die jij kent piep je wel anders.

Domme reactie van je totaal niet normaal de straat is geen circuit of een spelletje
@sandniggah: Niet echt realistisch om met een snelle auto op de oprit constant naar een circuit te moeten rijden om er plezier van te kunnen hebben. Op die manier gaat er de lol snel af, het is niet voor niets een straatauto.
Ik keur het niet goed, maar kan het wel het wel begrijpen. Als ik zo’n auto had zou ik ook lomp hard gaan als ik achter het stuur zat. Met alle gevolgen van dien wellicht, maar daar denk je niet aan in the heat of the moment.
@alcantara: Een skelter is nog te gevaarlijk voor jouw.Als jij al van jezelf weet dat je je niet in kan houden,ben jij een gevaar in een snelle bak voor de medeweg-gebruiker.Heb zelf ook jaren een Impreza Turbo gehad-MY 00-,als ik effe gek wou doen deed ik het wel daar waar het kon,genoeg ‘afgelegen’wegen hier.
@bayernmunchen: Dat vind ik wel een aparte reactie. Je brandt alcantara eerst af en vervolgens geef je zelf toe dat je het ook wel eens deed? Hij zegt toch niet dat hij het midden in een bebouwde kom zou doen? Dat stukje waar het ongeluk is gebeurd met Paul Walker ziet er toch ook redelijk overzichtelijk en afgelegen uit en toch ging het fout, dat had jou in de Impreza in theorie ook kunnen gebeuren. 1 klapband bij een bepaalde snelheid en daar ga je al…

Misschien heel slecht en misschien niet helemaal de mening van de meeste moraalridders hier (waarvan ik nog moet zien hoe netjes ze IRL rijden), maar ik zou net als alcantara toch echt wel de nodige momenten flink diep het gas intrappen, gevaarlijk of niet. En ja tuurlijk doe je dat op de rustige buitenweggetjes en niet in de volle drukte.
@bastiaangt: Ja,jij hebt helemaal gelijk,van harte geëxecuteerd.
@bayernmunchen: Iemand doodwensen vind ik veel triester dan af en toe flink op het gas gaan. Nou heb ik geen supersnelle bak (323Ci) maar rijd vaak wel stevig door en vind het ook mooi om hem over bochtige landwegen te jagen. Ik snap ook niet zo goed waarom iemand een snelle auto zou kopen om vervolgens vrijwel nooit het vermogen te gebruiken, koop je hem dan alleen vanwege de status?
@alcantara: Met een golf kan je ook 160 rijden dus je theorie met de Porsche klopt niet iedereen moet zich aan de snelheid houden ook al rij je een supercar doe maar gek met optrekken tot de maximumsnelheid en als je 30 km te hard rijdt dat kan een keer gebeuren maar 160 waar je 50 mag is echt gevaarlijk je zou maar iemand dood rijden,
@alcantara: Met een golf kan je ook 160 rijden dus je theorie met de Porsche klopt niet iedereen moet zich aan de snelheid houden ook al rij je een supercar doe maar gek met optrekken tot de maximumsnelheid en als je 30 km te hard rijdt dat kan een keer gebeuren maar 160 waar je 50 mag is echt gevaarlijk je zou maar iemand dood rijden,
@sandniggah: Met een Golf heb je minder stabiliteit en zekerheid als je met 160kmph rijdt op bijvoorbeeld een autosnelweg. Terwijl een S65 AMG gemakkelijk 160 kan doen en veel sneller kan remmen + alle preventie & protectie technologie heeft. Met een Golf zal je dat allemaal niet hebben.
Triest
Had liever gelezen dat ze beiden op slag dood waren. Of hij nog naar lucht heeft gehapt en eigenlijk levend verbrand is,willen we dat weten?
“Even popcorn pakken”.
Ik zit op een autoblog niet echt te wachten op autopsierapporten in detail. Waarom in godsnaam deze details?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De titel ‘volledig verkoolt’ klopt niet. Het merendeel van zijn huid inderdaad wel, waardoor hij onherkenbaar is geworden, maar de huid op zijn rug en voetzolen is intact. Daarnaast zijn al zijn inwendige organen ook gewoon intact.
@audirs3: Ooh,jij bent de lijkschouwer?
@bayernmunchen: nee, gewoon kwestie van autopsie rapport lezen… Allen belangrijke organen hebben geen letsel, ook geen thoraxletsel als pneumothorax of hematothorax, geen intra abdominale bloedingen, etc. Alleen wel veel bekken fracturen, kan je goed uit dood bloeden. Maar zonder brand had hij het mogelijk best wel kunnen overleven denk ik.
In tegenstelling tot die partner van hem, bij hem lagen zijn hersens bloot…
Maar betere totaal zou zijn ‘onherkenbaar verbrand’, niet volledig verkoold (jaja inderdaad met een D :p )
@audirs3: Goh kerel,wat een medische termen,zou je dit voor mij ook in normale mensentaal kunnen uitleggen?En die -D- T- vergeef ik je,ben geen taal-nazi,daar sporen anderen wel naar op het blog ;)
@bayernmunchen: sorry wil niet te veel als een wijsneus overkomen, maar komt er op neer dat als ik dat rapport goed lees er geen letsel is van zijn borst (longen (klaplong, bloeding in long), hart) of buikorganen (milt, nieren en lever intact, etc).
In het autopsie rapport maken ze een duidelijke scheiding tussen zijn ‘thermal injuries’ en ‘traumatic injuries’. Bij dat laatste horen met name een gebroken kaak, bovenarm, sleutelbeen, paar ribben en ‘non-displaced’ wervelfractuur (oftewel geen schade aan het wervelkanaal dus ook geen verlamming van de benen). Verder wel meerdere bekken breuken wat een levensbedreigende situatie zou kunnen geven, maar met goede trauma opvang overleef je ook dat wel.
Conclusie 1: wat mij betreft, zonder brand had hij deze crash kunnen overleven. Er waren ook roetdeeltjes in zijn luchtpijp gevonden wat inhoud dat hij waarschijnlijk ook gestikt is.
Conclusie 2: hij is niet volledig verkoold, alleen alle huid met uitzondering van rug/voetzolen is verkoold (dus stel hij had een tattoo op zijn rug gehad, dan was die nog zichtbaar geweest)
@audirs3: Klasse verwoordt,daarom ook een + van mij.Patholoog anatoom niks voor jouw?
Vindt dit persoonlijk een heel interessant beroep.
@bayernmunchen: Vind met DT? U riep om een taalnazi!
OT: Misselijkmakend bericht :(
@Davidov: Zo, u is Reinhard Heydrich?
@bayernmunchen: haha nee ik wil orthopedie gaan doen, pathologie lijkt mij iets te luguber, en 9/10 keer zijn het niet heel interessante zaken zoals alleen naar stukjes weefsels kijken door de microscoop (bijv of er kanker in zit). maar forensische geneeskunde is wel erg interessant.
@Davidov: Je vergeet ‘jouw’ … :-))
@defteling:
+1 voor jou!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).