Schumachers familie draagt helmcamera over aan politie

Auteur: , 42 Reacties

Michael Schumacher had een GoPro-camera op zijn helm toen hij vorige week zwaar gewond raakte bij een ski-ongeluk.

GoPro-camera op de helm

De camera zou mogelijk beelden kunnen bevatten van het ongeluk en uitsluitsel kunnen geven over de oorzaak van de crash. Vreemd is dat de camera niet door de hulpdiensten is gevonden. Volgens BFM TV vermoedde het team van onderzoekers dat de zoon van Schumacher de GoPro mogelijk achterhield, hij zou inmiddels verhoord zijn.

De politie was opzoek naar de mini-Camera omdat verschillende getuigen verklaarden het ding gezien te hebben. De camera is door de familie vrijwillig overgedragen aan de politie, nadat zij dat eerst weigerde wegens privacy-redenen. De beelden worden momenteel onderzocht, indien er opgenomen werd tijdens de crash zal de context rondom het ongeluk snel duidelijk worden.

Michael Schumacher (45) is vandaag jarig maar wordt nog altijd kunstmatig in coma gehouden. De situatie van de Duitse coureur is vooralsnog stabiel maar Michael verkeert nog niet buiten levensgevaar. Fans reisden vandaag massaal af naar het ziekenhuis in Grenoble om hun held te steunen.42 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat is de gedachte hier achter? Krijgt hij eventueel nog een prent? of weigert de verzekering?
@stamp: Waarschijnlijk om uit te sluiten dat er een ander in het spel is (moord of gewoon een wat ongemakkelijke ontmoeting) want zoals je weet: er is van alles gebeurt tot dat het tegendeel bewezen is.
@stamp: De verzekering haha… Die dekking heeft Schumi ook echt nodig ja!
@VeniVidiVici: nodig niet, maar een verzekeringsmaatschappij zal altijd zoeken naar redenen om niet te hoeven uitkeren. Dat is dé businesscase van elke verzekeraar.
@sjamp: Ja dat klopt, maar Schumi zal een dikke scheet op die verzekeringsmaatschappij laten!
@VeniVidiVici: Als hij dan maar niet ook nog eens aan de diaree is.
Die vraag had ik ook, ben benieuwd wat hieruit komt vloeien.
Ik las net op mn f1 app dat de coma nog maanden kan aanhouden en als er na 3weken geen verbetering zou zijn zou het uit het oog punt van zon arts slecht zijn
@rob5nismo: de vraag is inderdaad, heeft het nog wel nut om hem uit zijn coma te laten ontwaken? Na een langere tijd in coma gelegen te hebben is het vrijwel zeker dat hij alles opnieuw zal moeten gaan leren, en de vraag is nog maar of hij uberhaupt nog wel iets weet.

Dan is de vraag wat beter is, leven of dood?
@dutchiehd: ik zou het zonde vinden als ze van zon sport legende een kas plant zouden maken
Nou krijgen we bewijs dat Damon van links kwam?
@rob68: Remember Adelaide 1994!
@rob68: Om even te speculeren; zijn zoon heeft daadkrachtig gehandeld door meteen de GoPro mee te nemen om in ieder geval en kopie van de film te maken.
Petje af voor deze knaap in die omstandigheden.
Zoals Niki Lauda het al openbaarde ; ‘alleen God kan Schumacher helpen’, oftewel ‘de Schepper’ zal bepalen wat het zal worden . . . , komt hij er door, dan zal heel de wereld het vieren . . .
@exclusieviteitsfreak: bedankt
@donotfeed: sorry, maar mirakels zijn de wereld nog niet uit . . .
@exclusieviteitsfreak: idd, het leven is een mirakel op zich, maar sommigen gedragen zich alsof ze alles zelf hebben gedaan…
@exclusieviteitsfreak: Het is maar net waar je in gelooft..
@syliaca: mirakels zijn anderzijds al meermaals gebeurt in het verleden, godswegen zijn dan ook ondoorgrondelijk volgens de bijbelse geschreven teksten, en ja, ik ben gelovig, en het mooiste voorbeeld van mirakuleuze genezing is Lourdes, daar kun je niet buiten, of je er nu in gelooft of niet . . . , echter, zelf bekijk ik het meer wetenschappelijk, ook al ben ik Christelijk opgevoed.

En dit nog even los van Michael Schumacher, Niki Lauda, en de sportwereld, een deel van de wetenschappelijke wereld heeft het vermoeden dat God op zich, het universum beheerst vanaf de ruimtenevel IC 1101, een ruimtenevel met meer dan 1 triljard sterren.
@exclusieviteitsfreak: Moeha ha ha!…….oh je was serieus.
@sketcher: Lach uzelf uit . . .
@exclusieviteitsfreak: Whahaha,Lourdes,wonderen,god,whahaha,effe pissen.
@bayernmunchen: Lach uzelf uit . . .
@exclusieviteitsfreak: Whoeoehahahaaaa,effe weer pissen.
@bayernmunchen: Lastig he, mensen in hun waarde laten.
@bmcslx01: Zo,ben eindelijk uitgepist.Ik ga zo naar de avondmis,en dan zal ik bij binnenkomst mijn schedel voor jouw in de bak met wijwater dompelen,als dat nog niet genoeg is,zuip ik het wel op,is mijn onreine geest ook gelijk gezuiverd.
@bmcslx01:
Ach, die exclusievefreak spugt de mensheid, de wetenschap en het gezond verstand ik de bek met die laatste zin.
Anderen in hun waarde laten heeft bij hem geen prioriteit.
@timmeynl: Zegt de filosoof . . .
@exclusieviteitsfreak: Ben jij wel helemaal 100?
@exclusieviteitsfreak: En Niki Lauda kan het weten.
Ik snap eerst en vooral al niet waarom de politie dit onderzoekt?
Mocht ik een skiongeluk hebben en in coma liggen door slecht te vallen gaan ze dat niet onderzoeken hoor.
Tenzij ze gerechtigheid willen naar de rots toe, en ze levenslang opsluiten voor poging tot doodslag..

Zo zie je maar, als je beroemd bent krijg je altijd iets meer toe.
Maar ik begrijp de familie! Het is een ongeluk, niks te onderzoeken, ze zouden beter hun geld in iets anders steken die flikken!!
& dan gaan ze alle familieleden het nog extra moeilijk maken door te zeuren over een camera en ze urenlang te ondervragen.

Laat die familie gewoon met rust, dat mediakamp op de parking van het ziekenhuis is al erg genoeg. De dokters zullen heus wel doen wat ze kunnen. Leef gewoon mee met de familie, meer vragen die mensen niet!

BTW: mooi eerbetoon van de Ferrari-clubs vandaag! :)
@vale46:
’t is een wereldberoemdheid, dus wordt daar automatisch meer voor uit de kast getrokken dan voor jou en voor mij.
We zijn allemaal gelijk, alleen zijn sommigen iets gelijker dan anderen.
Zo simpel is het.
En die camera kan gewoon een uitleg geven over het gebeurde, niet dat Schumacher daar nu iets aan heeft.
@vale46: @desjonnies
Wat een rechts gelul in de ruimte zeg. Belasting slaat vast ook nergens op en boetes is het pesten van mensen die haast hebben.

Op het moment dat de politie bij een ongeluk betrokken is (op de fiets, met de auto en dus ook op de piste) zal er een onderzoek komen naar de oorzaak van het ongeval. Stel jij bent niet goed verzekerd en je moet je schade gaan dokken, terwijl iemand anders schuldig is en ervoor moet opdraaien (of zijn/haar verzekering). Dat is tegen de bij wet bepaalde gang van zaken.

Voor Schumacher. En voor jou en mij. Haal je de politie er niet bij? Ja fluit dan inderdaad maar naar je onderzoek. Maar als jij 112 belt om een ongeluk te melden zal er 9 v.d 10 keer ook een politie auto bij aanwezig zijn om getuigen te horen.

Dus dat calimero gedrag kan je achterwege laten. Sorry, ik moest hier tegenaan ventileren.
@bmcslx01: Als dat voor jou al rechts gelul is, ik was nog niet eens op dreef..
Kan jij me dan duidelijk uitleggen wat het algemeen nut is van een uitgebreid POLITIE-onderzoek?
Een gerechtelijk onderzoek zou ik nog kunnen begrijpen, zeker met die verzekeringen van tegenwoordig. Maar wat ome agent daar zijn tijd aan moei verknoeien is mij niet helemaal duidelijk!
@vale46: Wie moet het dan doen? Je buurman?

Rare opmerking weer.

Het politie onderzoek (welke gedaan wordt omdat er hoogstwaarschijnlijk 112 gebeld is of iets in die trant) wordt aangeboden aan de verzekering zodat die aan de hand van dat onderzoek kan bepalen wie ‘schuldig’ is. Zodat niet de verkeerde verzekeraar (of particulier) duizenden en duizenden en duizenden euro’s gaat vergoeden.
@bmcslx01:
Alleen je -stomme- opmerking al
” Maar als jij 112 belt om een ongeluk te melden zal er 9 v.d 10 keer ook een politie auto bij aanwezig zijn om getuigen te horen.”

Doet me vermoeden dat jij op een andere planeet leeft.
De keren dat ik de Hermandad nodig had en ze -weer eens- niet op kwamen dagen en ik op ze was blijven wachten, was ik nu in een Wilg of een Iep veranderd van het wachten
(wortel schieten voor de duidelijkheid)
Verder heeft mijn opmerking nix met links noch rechts te maken
Volgens mij gaat het erover hoe de wereld in elkaar zit.

Een beroemde, wereldberoemde persoonlijkheid is verongelukt in een ski gebied en men wil gewoon alles onderzoeken en elimineren.
Want “MEN”- de mensen- willen een reden weten en/of weten hoe het gebeurd is.
En waarom het gebeurd is.

Mij maakt het niets uit, de man ligt in coma, vind ik al erg genoeg.
Maar het feit dat een journalist vermomd als geestelijke probeert door te dringen tot Schumachter’s ziekenhuisbed zegt genoeg.
Mocht mij of @Vale46 zoiets overkomen, kan ik je verzekeren dat zoiets niet zal gebeuren.
@desjonnies: “Doet me vermoeden dat jij op een andere planeet leeft.”

Ik weet het wel zeker,of hij zit aan de paddo’s.
Dat verhaal van het ‘off-piste’ skieën kan nog wel eens een raar bijsmaakje krijgen want dit stond in het AD:

“Een 35-jarige toerist zou met zijn telefoon opnamen van zijn vriendin hebben gemaakt. Op de achtergrond zou te zien zijn dat de zevenvoudig wereldkampioen off piste skiede en ten val kwam.”

Ik pak maar weer de popcorn erbij.
Alle positieve en negatieve reacties bij elkaar genomen, Michael Schumacher is en blijft een held en een Monument, en zal er al Monument van hem zijn gemaakt.

Hij zal dan ook altijd tot de verbeelding blijven spreken voor diegenen die het niet kunnen vatten, of hetzelfde doel willen bereiken, en ooit zal er iemand komen die hem overtreft . . .
Ik las net op.mn f1 app dat de vrouw van michel heeft gevraagd aan de media te vertrekken
@rob5nismo: Of de media op verzoek wordt gevraagd om te vertrekken, dat doet er in weze niet toe, Michael zal altijd aanprezen worden als één der grootsten allertijden, daar kun je niet buiten.

En buiten hem zijn er maar twee die hem evenwaardig zijn, namelijk Niki Lauda en Ayrton Senna, tot op heden . . . , voor zover gekent . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).