BAIC Concept 900 Gullwing’t Shanghai in

Auteur: , 16 Reacties

Scissor me timbers!

Het is officieel: de Chinezen hebben de smaak van het concepts maken te pakken. Ze slaan hun vleugels uit, zoals BAIC met deze 900 Concept, gebouwd op het platform van een Mercedes E-klasse, want BAIC is de joint venture-partner van Mercedes in China, zoals we al eerder zagen.

Het is dan eigenlijk niet onlogisch om het nieuwste concept met vleugeldeuren (van koolstofvezel, in dit geval) uit te rusten, als soort van hommage aan de 300 SL. Of omdat de opklappende deuren gewoon cool vinden, dat kan ook. De ware reden is niets van dat alles, het is gewoon uit praktische overwegingen gedaan, opdat het interieur beter zichtbaar is.

Het ontwerp is echter niet zelf gedaan, hiervoor werd de hulp van Leonardo Fioravanti ingeroepen. Het gevaarte is ongeveer 4,90 meter lang, en biedt plaats aan vier personen. Binnenin is geprobeerd zo min mogelijk knopjes en schakelaars te gebruiken, en in plaats hiervan voor een Tesla-tastisch centraal aanraakscherm te opteren.

Chinezen zijn niet vies van een haastklus, zo ook bij deze Concept 900. Het team van Fioravanti heeft het ding in negen-en-een-halve week in elkaar moeten schroeven. Het is nog onbekend of de meest ge-meme-de acteur van dit moment, Nicholas Cage, nog iets gaat doen met de auto. BAIC strikte hem onlangs namelijk om reclamedingetjes te doen (net zoals Cadillac dat met Brad Pitt deed), maar we verwachten hem niet op de beursvloer te zien.

Foto’s via auto.sohu.com16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
die chinese autos worden wel stees mooier….gaat niet heel lang meer duren als ze in zo een rap tempo doorgaan…zie de koreanen, daar komt op de weg nu ook om de haverklap een kia of hyundai voorbij.
@johanw: Ze doen goed hun best. Nu de kwaliteit nog..
@audifreak:

bedoel je met kwaliteit de chinezen of de koreanen….de eerste moet zker die slag nog maken…de tweede niet meer….
@audifreak: Kia en Hyundai doen het erg goed, ook kwalitatief.
Tja… “Beter goed gejat dan slecht bedacht” was het toch…
Hmm BMW kont en Mercedes gril
@a3aan: Audi koplampen; A7.
Wat een bak-
Kan iemand even helpen? Hoe kan het dat als de Chinezen een Europese designer inhuren, de auto nog steeds vol met gejatte ondeedelen zit? Ik zie namelijk koplampen die van de recente Seat-concepts afkomstig zijn, een grille van de A- en CLA-klasse en een BMW-achtige kont.
@Edge: Omdat je dat wil zien…
@Edge: Goh, tegenwoordig gebruikt ook elk merk dezelfde manier om de nummerplaat op de kont weg te werken (die scherp uitgesneden nis op de bumper, die aan de onderkant overloopt). Je ziet het van Porsche tot Volvo. En iedereen gebruikt ook op dezelfde manier die idiote luchthappers rechts- en linksvoor, onder de koplampen. Maar daar hoor je niemand over klagen. ’t Is nochtans harder copy-paste dan wat je hierboven vermeldt.
@Edge: omdat ook als de designer Europees is, de chefs zijn Chinees en die beslissen. Een paar jaar geleden was ik voor de project in Korea en heb gezien wat de designer daar produceren (Koreanen) en dat was erg goed, maar als dan de grote chef komt terug van een motorshow en zegt “ik vind dat van Nissan mooi, dat van Mercedes, etc.” dan moeten ze dat zo omzetten hoewel ze dat niet willen. Dat was destijds Kia voordat Schreyer er was en die heeft alles op zijn kop gezet en nu doet Kia het goed (het duurt natuurlijk ook minstens 3 jaar (Europa minstens 4) voordat je iets kan zien wat door een nieuwe chef gemaakt is). Omdat de Chinesische merken nog geen eigen identiteit hebben (of DNA of wat dan ook) zoeken ze naar een richting.
@huge: Soo, leren schrijven een goed idee of niet?
@natos: ik zou zeggen, woon 12 jaar in een ander land, trouw met iemand uit dat land en dan kijken we of jij ook nog zo goed Nederlands kan schrijven
Mooi bak. Intereurtje ook lekker strak. In het artikel werd gehint naar het tesla-tablet dashboard. Wat ik opzich een goed idee vind maar zeer matige uitgevoerd is door Tesla. Hier hebben ze er echt over gadacht en met een zeer mooie oplossing gekomen. Zoals de armsteunen over het glas heen ligt…
intereurtje = interieurtje
gadacht = gedacht
editknop = editknop

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).