Banzai! Japan krijgt vijf unieke Aventadors

Auteur: , 13 Reacties

Ze hebben maar weer geluk in het land van de rijzende zon.

Lamborghini viert feest! Het is namelijk 50 jaar geleden dat ze begonnen met de verkoop van auto’s, zoals de 400GT, in Japan. En omdat zulke mijlpalen niet zomaar vergeten mogen worden, vliegen ze vijf cadeautjes uit naar de andere kant van de aardbol. Of nou ja, cadeautjes.. die moeten natuurlijk wel gewoon betaald worden.

Het gaat hier om vijf verschillende ‘one-off’ Aventador’s Roadster S, die allen geïnspireerd zijn door één van de vijf Japanse natuurlijke elementen: aarde, water, vuur, wind en lucht. Van de vijf varianten maakte echter alleen de Roadster die het element ‘water’ uitbeeldt zijn debuut op de Lamborghini Dag in Tokyo.

De Aventador is een ware lust voor het oog en verbijstert haar omstanders met een lakkleur waarvoor tien mensen maar liefst 170 uur nodig hadden. De buitenkant wordt verder versierd met naakt carbon op het windscherm en de hardtop. Aan de binnenkant vinden we speciaal zwart leer genaamd ‘Nero Ade’ en zijn de stoelen van alcantara zo zwart als de kosmos, al zorgen blauwe stiksels nog voor enige afwisseling. Onderhuidse aanpassingen blijven uit.

Toch is Lamborghini’s idee niet helemaal origineel. Ferrari was hen bijvoorbeeld al voor toen ze hun 50ste verjaardag in Japan vierde met de op de 488 Spider gebaseerde J50. Desalniettemin zijn deze vijf Roadsters een fijne toevoeging aan hun historie. Overigens is het kwintet de helft zeldzamer dan de tien J50’s die ergens in Japan hun heil wisten te vinden. Ach ja, baas boven baas.13 reacties

Ik vind de kleurstelling niet mooi
@rufctr01: hoeft ook niet.
Heel vet!! Verbaasd mij alleen dat lambo weer een 50th years Anniversary editie maakt ookal bestaat deze al (pre-facelift), ik hoop dus dat ze met een EU versie komen en dan krijgen wij er misschien een naar NL.
@ben4dover: dat was de echte 50yr anni (20 coupes en 20 roadsters). Dit is de 50 year anni in japan editie.
@stefje: Nope, de eerste 50 years editie van de aventador was gelimiteerd tot 100 coupes en 100 roadsters. Deze werden in 2013 gebouwd toen lambo ook daadwerkelijk 50 jaars jubileum vierde. Dat was de pre-facelift Aventador, dus het verbaasd mij dat Lamborghini nu nog met een ander ’50 years’ editie komt aangezien.
@ben4dover: Ik snap dat het geen Japan editie was, maar hij werd wel in Japan verkocht en van de 200 auto’s in Total was een bepaalde hoeveelheid voor de Aziatische markt vastgelegd. Daarom mijn verbazing dat er een tweede 50 years editie is, aangezien zij deze heel anders hadden kunnen noemen.
Het zij aanzicht ziet eruit als een zwarte vlek of zijn het gewoon slechte foto’s?

Van de voorkant gezien ziet de kleurstelling er dan wel weer mooi uit.
Check anders ff youtube. Effspot of the stradman.
Doe mij dan maar die J50! Ookal is ie tweede hands. Dat is tenminste een ander gezicht dan een lambo met flipfloplak
Ook niks mis met dat personeel op kiekje 6!
Waarom heeft Japan nou 5 natuurlijke elementen en wij niet? Oneerlijk zeg.
Een kleine toevalligheid over die 5 elementen. Die heeft de pentagram van de satanisten ook. Dus ik sla graag over op deze versie
Maar wat is dan het verschil tussen wind en lucht? Behalve dat het ene meer beweegt dan het andere

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).