McLaren van paar miljoen brandt af, niemand kijkt om

Auteur: , 31 Reacties

Elke dag is een grauwe dag als je een hypercar in vlammen op hebt zien gaan.

Paar miljoen aan McLaren brandt af, niemand kijkt om

Ik ben ervan overtuigd dat Britten van een planeet komen waar sensatie en paniek niet bestaan. Dat deze video mijn overtuiging hiervan alleen maar verder bewijst, levert dan ook een vreemd conflict op in mijn hoofd. Andrew Cruze, ook wel bekend als ‘cruzeuk‘ op Instagram, ondervond namelijk dat wanneer een McLaren P1 besluit liever een kampvuur te willen zijn, er eigenlijk niemand naar omkijkt.

Best een beetje vreemd, als je bedenkt dat zulke wagens voor enkele miljoenen van de hand worden gedaan. Het prijskaartje negerende, is de P1 in kwestie alsnog een vrij opvallende wegversperring. Hoe het ongeval zich precies heeft voorgedaan is nog niet bekend, al gaan de geruchten dat lekkende brandstof de oorzaak is geweest voor dit treurige schouwspel. De brandende sporen op de weg zouden dit kunnen bevestigen.

Tevens wordt dit ongeval nog curieuzer door het feit dat McLaren’s er niet om bekend staan dat ze regelmatig uitfikken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar in Italië hebben ze zulke kunstjes veel beter onder de knie.

De video maakt niet duidelijk of er nog een bestuurder in de auto vastzat. Het feit dat alleen de linkerdeur openstaat en het een Britse auto maakt in dit geval niet uit, de P1 is alleen geleverd met het stuur aan de linkerzijde. Voor zover bekend overleefde de bestuurder het zonder kleerscheuren.

Check de video hieronder.
McLaren P1 in lichterlaaie op een kruising

Dank voor alle tips!31 reacties

Eeuwig zonde!
Misschien linksgestuurd model? Wel zonde hoor.
@jaymz: P1 is alleen maar linksgestuurd.
@bassx: ok thanx. Dan ben ik waarschijnlijk in de war met de 650S . Die is wel rechtsgestuurd geleverd.
@bassx: gek eigenlijk, het is immers een Engels merk.
Dat hoort bij de standaard uitrusting bij supercars. Afgekeken bij Ferrari.
P1 is volgens mij alleen linksgestuurd geleverd
@jobberns: Schrap dat “volgens mij” maar, want de P1 is -om kosten te besparen- inderdaad enkel linksgestuurd geleverd.
@Edge: kijk, dan had ik het juist. Dan klopt de laatste alinea van het artikel ook niet meer.
@jobberns: https://www.autogespot.nl/mclaren-p1/2016/03/23
En ook nog eens een prachtige uitvoering
McLaren heeft weleens aangetoond een auto van het merk dat schade heeft geleden voor 100% te kunnen herstellen. Dus eens een keer staat deze P1 er weer goed bij.
@tarquesh: voor 100% kunnen vergoeden misschien. Een afgebrande Carbon tub is niet meer dan een houtskooltje.
En vanochtend heeft iemand ook besloten zijn Zonda in de vangrail te parkeren.
Als er een klassieker in vlammen opgaat is dat eeuwig zonde, maar bij zo’n bak plastic met elektrische trapondersteuning kan ik er geen traan om laten. De eigenaar haalt wel wat anders in die prijsklasse.
@marinepower: net wat ik denk. Een McLaren laat me volledig koud.
@dromedaris: deze zou je nochtans lekker kunnen opwarmen :-)
Dat is pech. P1 weg.
Who care’s, its a McLaren
@sracert: *cares, *it’s ;-)
Eigenlijk wel raar dat kopers van zulke dure wagens andere zeer dure opties aankruisen maar zelden de optie van de brandblusser nemen. Wanneer je een Ferrari met V8 koopt IMMER de brandblusser als optie aankruisen bijvoorbeeld.
@iphonistvongates: liever geen af-fabriek brandblusser.
Liever geen af-fabriek brandblusser. Al helemaal niet bij Ferrari. Dan betaal je niet alleen de hoofdprijs maar op het moment supreme werkt ie ook nog eens niet, want Italiaans.
@iphonistvongates: het idee dat je je auto nog kunt redden met zo’n brandblusser is een utopie. Simpelweg te weinig inhoud. Zeker bij een motorbrand.
@jaso013: Ik deel een wijsheid van mijn oudere broer toen ik 15 – 16 jaar oud was (ging over condooms!).
Better have one and not need it then need it and not have one. Ik ben het wel met je eens hoor maar om met je handen in je zij staan te kijken terwijl je ruim € 2 miljoen kostende auto staat te branden en niets doen lijkt mij waanzin…., toch!?
@iphonistvongates: helpt toch niets
Zonde…..
Ik vind deze niet meer interessant, deze is too hot to handle.
Ik zie een filmpje van 3 seconden dus ik vind het eigenlijk een beetje gek dat er een verhaal van gemaakt wordt dat eigenlijk niemand omkijkt. Ik zie alleen een lijnbus op de achtergrond doorrijden, maar ja, wat verwacht je dan, dat die bus even stopt zodat de passagiers even goed kunnen kijken? Verder staan er ongetwijfeld allerlei mensen te gluren, maar die staan er natuurlijk niet met hun neus bovenop. Lijkt me vrij snugger. Dusss. Blijft over dat een McLaren af fikt, oké, dat is pech voor de eigenaar. Verder boeit het niet heel erg, het is geen mooie auto dus ach…
Al die McLaren afkrakers hierboven zijn vast fan van de muffe suffe 911 :)
Wat sensatie betreft kun je Engeland bovenaan zetten met hun etterige paparazzi en tabloids die nog te slecht zijn om je hondenpoep mee op te ruimen.
Een half afgebrande auto wordt door veel verzekeringen ook maar half vergoed, en daar heb je geen zak meer aan… let it burn is dat het motto… 😈

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).